xanthipost.gr
ΕΛΛΑΔΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Στήριξη ζητούν οι πρώην εργαζόμενοι στη ΣΕΛΜΑΝ Κομοτηνής

«Είχαμε την ελπίδα και παράλληλα την απαίτηση μετά την παρέλευση τόσων ημερών να μας πληροφορήσει με κάποιο τρόπο η κυβερνητική πλευρά γιατί για πολλοστή φορά δεν τήρησε τις δεσμεύσεις της για το θέμα της επένδυσης που αφορά το εργοστάσιο της ΣΕΛΜΑΝ στην Κομοτηνή».

Την στήριξη των φορέων της Ροδόπης στον αγώνα που κάνουν για την επαναλειτουργία του εργοστασίου της Shelman ζητούν με ανοιχτή επιστολή τους προς τους φορείς του Νομού Ροδόπης οι πρώην εργαζόμενοι.

«Είχαμε την ελπίδα και παράλληλα την απαίτηση μετά την παρέλευση τόσων ημερών να μας πληροφορήσει με κάποιο τρόπο η κυβερνητική πλευρά γιατί για πολλοστή φορά δεν τήρησε τις δεσμεύσεις της για το θέμα της επένδυσης που αφορά το εργοστάσιο της ΣΕΛΜΑΝ στην Κομοτηνή. Δυστυχώς κάτι τέτοιο δεν έγινε» σημειώνουν.

Παράλληλα, υπενθυμίζουν ότι: «Οι δεσμεύσεις αυτές άρχισαν στις 06 Σεπτεμβρίου του 2019 κατά τη διάρκεια επίσκεψης του υπουργού ανάπτυξης στο εργοστάσιο της Κομοτηνής και έχουν επαναληφθεί πολλές φορές, ακόμη και διά στόματος πρωθυπουργού (παρουσία όλων σας) στις 24 Φεβρουαρίου του 2020»

Όπως διευκρινίζεται στην επιστολή «δεν υπάρχουν για την ώρα εμπράγματες κυβερνητικές εγγυήσεις ότι το φθινόπωρο θα λήξει το θέμα και δεν θα σέρνεται ,όπως συμβαίνει εδώ και καιρό χωρίς να γίνει γνωστή η αιτία. Επίσης, εδώ και πολύ καιρό η επένδυση είναι ζωντανή από την αυτοθυσία εξαθλιωμένων ανέργων που στερούν από την οικογένεια τους βασικά πράγματα για να βάζουν στο αυτοκίνητο τους καύσιμα και να πηγαίνουν στην Βιομηχανική Περιοχή να προσέχουν και να συντηρούν το εργοστάσιο.»

Τα τέως Μέλη του Δ.Σ. του Σωματείου και όλοι οι πρώην εργαζόμενοι της ΣΕΛΜΑΝ Κομοτηνής τονίζουν ότι: «Δεν αντέχουν άλλο να περιμένουν τα ακριβοπληρωμένα στελέχη (από το υστέρημα του Έλληνα φορολογούμενου) του υπουργείου ανάπτυξης και της ελληνικής τράπεζας ανάπτυξης να συσκέπτονται εδώ και μήνες χωρίς αποτέλεσμα»

Όπως επισημαίνεται  στην επιστολή «η μόνη λύση κατά την άποψη μας είναι να συστρατευθούν όλοι οι φορείς της Ροδόπης και να πιέσουν συντονισμένα την κυβέρνηση να τελειώνει το θέμα εμπράκτως όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Στους κυρίους Στυλιανίδη και Χαρίτου που ήδη λειτουργούν προς αυτή την κατεύθυνση θέλουμε να εκφράσουμε άλλη μία φορά τις ευχαριστίες μας και να τους παρακαλέσουμε να συνεχίσουν με την ίδια θέρμη.»

Στέλνοντας μάλιστα μήνυμα στους υπόλοιπους φορείς σημειώνουν: «Έχουμε την αυτονόητη προσδοκία να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να βοηθήσουν στη γρήγορη λύση του αδιεξόδου στο οποίο έχει περιέλθει η κατάσταση. Στην προσπάθεια αυτή θα πρέπει να συνηγορήσουν και τα ΜΜΕ προβάλλοντας το θέμα σε τοπικό αλλά και σε κεντρικό επίπεδο».

ert.gr

Related posts

Οι παραλίες που έλαβαν Γαλάζια Σημαία στην ΠΕ Ξάνθης για το 2024 / 4 παραλίες του Δήμου Αβδήρων / 24 βραβευμένα σημεία στην ΑΜΘ

xanthipost

Διπλή παρουσία της JTI στο συνέδριο της Νομικής Βιβλιοθήκης

xanthipost

(video) – Ομιλία του Βουλευτή Ξάνθης Χουσεΐν Ζεϊμπέκ στη Βουλή ως ειδικού αγορητή του Υπουργείου Ανάπτυξης

xanthipost

Leave a Comment

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ