Μια διαφορετική εκδοχή των λουκουμάδων παραλίας που σίγουρα θα αγαπήσετε!!!
Υλικά
Για την ζύμη
130 γρ γάλα
7 γρ ξηρή μαγιά
2 κτγ ζάχαρη
1 κτγ αλάτι
1 αυγό
330 γρ αλεύρι-
50 γρ αγελαδινό βούτυρο-
Για την γέμιση
100 γρ τυρί φέτα
Για το πασπάλισμα
Παρμεζάνα
Εκτέλεση
Ξεκινάμε με την ζύμη και σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, το γάλα, την ζάχαρη, την μαγιά, το αλάτι ,το αυγό, το βούτυρο, το γάλα και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να γίνει μια ωραία ζύμη. Την αφήνουμε να φουσκώσει για 1 ώρα
Έπειτα με την βοήθεια του πλάστη ανοίγουμε καλά την ζύμη και προσθέτουμε το τυρί φέτα. Κλείνουμε προσεκτικά την ζύμη και την ανοίγουμε ξανά με τον πλάστη. Με την βοήθεια του κουπάτ ή ποτήρι κόβουμε την ζύμη μας σε στρογγυλό σχήμα και βάζουμε τους λουκουμάδες πάνω σε κομμάτια λαδόκολλας .
Ύστερα τους αφήνουμε να φουσκώσουν 15 λεπτά πριν τους τηγανίσουμε.
Σε ένα τηγάνι προσθέτουμε 1 λίτρο ηλιέλαιο και το αφήνουμε να κάψει σε μεσαία φωτιά.
Τηγανίζουμε τους λουκουμάδες και πασπαλίζουμε με παρμεζάνα όταν είναι ζεστοί…
Η συνταγή μας βγάζει 7-8 λουκουμάδες.
Καλή σας επιτυχία!
live kitchen