xanthipost.gr
ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ειρήνη Μπατζακίδου : Η παράταση υποβολής των φορολογικών δηλώσεων μας δίνει μία ανάσα που όμως δεν είναι αρκετή (video)

Θεωρούμε ότι είναι πάρα πολύ λίγος ο χρόνος γιατί είναι μέσα στο καλοκαίρι, την περίοδο που δίνονται οι άδειες στο προσωπικό μας και δυστυχώς αυτοί οι άνθρωποι θα αναγκαστούν να δουλεύουν όλο τον Αύγουστο.

Ένα ακόμη μήνα θα έχουν στη διάθεσή τους οι φορολογούμενοι για να υποβάλουν τη φορολογική τους δήλωση τους. Η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων έληγε  στα τέλη Ιουλίου, αλλά λόγω του ότι εκκρεμεί η κατάθεση του 25%  περίπου του συνόλου των δηλώσεων , δόθηκε παράταση για ένα μήνα ακόμη, δηλαδή μέχρι τις 28 Αυγούστου.

 Η Πρόεδρος του  Δ.Σ. ΕΦΕΕ ΞΑΝΘΗΣ κ. Μπατζακίδου Ειρήνη σχολιάζοντας την παράταση αυτή υποστήριξε ότι «…είναι πάρα πολύ λίγος ο χρόνος γιατί είναι μέσα στο καλοκαίρι, την περίοδο που δίνονται οι άδειες στο προσωπικό μας και δυστυχώς αυτοί οι άνθρωποι θα αναγκαστούν να δουλεύουν όλο τον Αύγουστο..»

Καταβολή στου φόρου σε 8 δόσεις – Η ταυτότητα οφειλής του εκκαθαριστικού δεν αλλάζει

Η κ. Μπατζακίδου επεσήμανε ότι το πρόβλημα είναι σε αυτούς που ήδη έχουν υποβάλει τις δηλώσεις τους και θεωρούν ότι πρέπει να απευθυνθούν  και πάλι στους λογιστές. Κάτι τέτοιο αυτό όμως δεν ισχύει γιατί η ταυτότητα οφειλής του εκκαθαριστικού δεν αλλάζει.  Και πρόσθεσε : «…Επομένως μία απλή διαίρεση δια 8 αρκεί για να δουν πόσο πρέπει να καταβάλουν σε κάθε δόση και αν κάποιος θέλει να το πληρώσει όλο το ποσό μέχρι τις 31/07 μπορεί να το πολλαπλασιάσει με το 2% και το ποσό αυτό να το αφαιρέσει από το σύνολο της οφειλής του.  Επομένως δεν υπάρχει καμία υποχρέωση, δεν υπάρχει καμία ανάγκη να επικοινωνήσουν και πάλι με τους λογιστές τους γι’ αυτό το κομμάτι…»

Το TAXIS απέδειξε ότι είχε πάρα πολλά προβλήματα.  Είχε,  έχει και ελπίζω στο μέλλον να μην έχει.

Η κ. Μπατζακίδου ιδιαίτερα προβληματισμένη με την λειτουργία της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του TAXIS υπογράμμισε μεταξύ άλλων  ότι «.. αυτό που ζούμε κάθε χρόνο είναι απαράδεκτο. Το σύστημα «σέρνεται». Το κλείνουν για να κάνουν κάποιες αναγκαίες τροποποιήσεις.  Δεν είναι κατάσταση αυτή.  Ένα σύστημα πρέπει να είναι μόνιμα ανοιχτό και να είναι όσο χρόνο απαιτείται ώστε να μπορέσουν να διεκπεραιωθούν όλες αυτές τις εργασίες..»

Η κυβέρνηση δεν έχει βάλει το επάγγελμα του λογιστή στο ύψος που του αρμόζει,  αφού είναι ο ενδιάμεσος φορέας,  που φέρνει τα έσοδα στο κράτος

Επίσης πρόσθεσε ότι σύμφωνα με τον Νόμο 3842 του 2010 υποτίθεται ότι το επάγγελμα του λογιστή- φοροτέχνη ανήκει στα εμπιστευτικά επαγγέλματα δημοσίου συμφέροντος αυτό όμως δυστυχώς δεν το έχουμε δει από καμία κυβέρνηση.

Τέλος η κ. Μπατζακίδου τόνισε ότι στην διαρκή επιτροπή οικονομικών υποθέσεων της Βουλής στις 22 Ιουλίου ήταν προσκεκλημένος ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας  Ομοσπονδίας Φοροτεχνικών  κ. Βασίλης Καμπάνης  , ο οποίος μίλησε για όλα τα θέματα που απασχολούν τον κλάδο και αναφέρθηκε στο νέο νομοσχέδιο. Και κατέληξε «…Είμαστε άμεσοι συνομιλητές αυτή την στιγμή και προσπαθούμε με την εμπειρία μας να βοηθήσουμε στην καλύτερη κατεύθυνση των οικονομικών υποθέσεων και των νομοσχεδίων που ψηφίζονται..»

Να σημειώσουμε επίσης ότι με την πρόσφατη  τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή για την παράταση των δηλώσεων, το Υπ. Οικονομικών μεταξύ άλλων διατάξεων προτείνει και διατάξεις που ουσιαστικά αφορούν σε επιβολή προστίμου για τη μη ενημέρωσης βιβλίων το οποίο είχε καταργηθεί με τις διατάξεις του ν.4174/2013.

Related posts

(video) – Ξάνθη : Εκδηλώσεις Μνήμης … 105 Χρόνια από τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού!

xanthipost

Μήνυμα Δημάρχου Ξάνθης για την Επέτειο της Γενοκτονίας των Ποντίων

xanthipost

(video) – Η  Γιορτή Βρύσης  αναβίωσε στα Άβδηρα Ξάνθης για 3η χρονιά!

xanthipost

Leave a Comment

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ