xanthipost.gr
ΚΟΣΜΟΣ

61χρονη με κορωνοϊό κόλλησε πάνω από 1000 άτομα στην Νότια Κορέα

 Αυτή είναι η ιστορία του «Ασθενή 31», της γυναίκας με κορονοϊό που κόλλησε πάνω από 1000 άτομα, σε ένα απίστευτο παιχνίδι της μοίρας.

Μοιάζει με σενάριο κινηματογραφικής ταινίας, από εκείνες που βλέπεις και λες ότι είναι υπερβολικές γιατί αυτά δεν συμβαίνουν ποτέ στην πραγματικότητα. Και όμως συνέβη. Αυτή είναι η ιστορία του «Ασθενή 31», της γυναίκας με κορονοϊό που κόλλησε πάνω από 1000 άτομα, σε ένα απίστευτο παιχνίδι της μοίρας.

Η Νότια Κορέα είναι μια από τις χώρες που χτυπήθηκαν από τον κορονοϊό. Και ενώ στην αρχή φάνηκε να τον αναχαιτίζει και να περιορίζει τα κρούσματα στα 30, ακολούθησε μια τρομακτική αύξηση. Ήταν η στιγμή που… ανέλαβε δράση η «ασθενής 31».

Πρόκειται για μία γυναίκα εξήντα ενός ετών η οποία ανέβασε πυρετό στις 10 Φεβρουαρίου και επισκέφτηκε τουλάχιστον τέσσερις υπηρεσίες στην πόλη Νταεγκού στη Νότια Κορέα, προτού διαγνωστεί με κορονοϊό, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων AFP.

Η γυναίκα δεν πήγε να εξεταστεί αμέσως για κορονοϊό καθώς δεν το θεώρησε απαραίτητο διότι δεν ήταν στις ομάδες υψηλού κινδύνου καθώς δεν είχε ταξιδέψει στο εξωτερικό. Σκέφτηκε απλά πως είχε αρπάξει την εποχιακή γρίπη.

Μέσα σε δύο Σαββατοκύριακα από τη στιγμή που παρουσίασε τα πρώτα συμπτώματα -που η ίδια θεώρησε αθώα- , μόνο κατά τις επισκέψεις της στην εκκλησία ήρθε σε επαφή με περισσότερους από 1.000 πολίτες.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η «Ασθενής 31» εισήλθε πρώτη φορά σε κινεζικό νοσοκομείο στις 7 Φεβρουαρίου λόγω πονοκεφάλων, έχοντας εμπλακεί σε αυτοκινητιστικό ατύχημα μια μέρα πριν. Σύμφωνα με το προσωπικό του νοσοκομείου, τότε δεν είχε πυρετό, βήχα ή αναπνευστικά συμπτώματα που θα μπορούσαν να θεωρηθούν ύποπτα.

Την τρίτη ημέρα στο νοσοκομείο ανέβασε πυρετό και οι γιατροί της έκαναν το τεστ της εποχιακής γρίπης, το οποίο όμως βγήκε αρνητικό. Κανείς ακόμα δεν είχε υποπτευθεί καν ότι έχει προσβληθεί από κορονοϊό, κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί ότι η γυναίκα είχε ήδη μολύνει τόσο κόσμο.

Στις 10 Φεβρουαρίου έφυγε από το νοσοκομείο για δύο ώρες για να «δώσει το παρών» στην πρωινή λειτουργία γειτονικής εκκλησίας. Σύμφωνα με τις υγειονομικές αρχές της Νότιας Κορέας, στις 15 Φεβρουαρίου βγήκε ξανά για να γευματίσει με φιλικό της πρόσωπο σε κάποιο ξενοδοχείο στην ανατολική μεριά της πόλης και μια μέρα μετά πήγε ξανά στην εκκλησία.

Στη Νότια Κορέα συνηθίζεται οι ασθενείς να βγαίνουν από τα νοσοκομεία προκειμένου να κάνουν τις δουλειές τους ή να συναντούν συγγενικά και φιλικά πρόσωπα και να επιστρέφουν λίγο αργότερα. Δεν είναι λίγες οι φορές που νοσηλευόμενοι έχουν θεαθεί να κυκλοφορούν εκτός με τις νοσοκομειακές τους ρόμπες και τους ορούς στα χέρια.

Τελικά, η «Ασθενής 31» διαγνώσθηκε με Covid-19 στις 17 Φεβρουαρίου, 10 ολόκληρες μέρες μετά την πρώτη της επίσκεψη στο νοσοκομείο. Εκείνη την ημέρα η κατάστασή της επιδεινώθηκε σημαντικά και οι εξετάσεις της «πρόδωσαν» σημάδια πνευμονίας. Έτσι, οι γιατροί αποφάσισαν να της κάνουν το τεστ για τον κορονοϊό το οποίο βγήκε θετικό.

Και οι εκπλήξεις για εκείνους δεν σταμάτησαν εκεί. Μετά την ιχνηλάτηση των επαφών της οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι η 61χρονη είχε κολλήσει πάνω από 1000 άτομα. Είναι η μοναδική τέτοια περίπτωση παγκοσμίως που επιβεβαιώνει τον ισχυρισμό των επιστημόνων ότι στην περίπτωση του κορονοϊού ένα λάθος αρκεί για να συμβεί το μοιραίο και να γονατίσει το σύστημα υγείας μιας χώρας…

viralman.gr

Related posts

Ιταλία: Ισόβια για την 38χρονη που εγκατέλειψε την 18 μηνών κόρη της- Το άτυχο βρέφος κατέληξε από αφυδάτωση

xanthipost

Κωνσταντινούπολη : Επαναλειτουργεί ο βυζαντινός Ναός της  Μονής της Χώρας ως τζαμί

xanthipost

Διάστημα: Φωτογραφία από αστεροειδή προκαλεί δέος

xanthipost

Leave a Comment

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ