Το αλμυρό κέικ είναι πεντανόστιμο, αφράτο και τόσο απολαυστικό μέσα από ένα υπέροχο συνδυασμό υλικών που θα σας ενθουσιάσει. Τολμήστε να το κάνετε και δεν θα χάσετε !
Υλικά
- 3 μεσαία αυγά
- 1 κτγ αλάτι
- 200 γρ στραγγιστό γιαούρτι
- 100 γρ βιτάμ-
- 100 γρ ζαμπόν-
- 1 κόκκινη πιπεριά
- 1 πράσινη πιπεριά
- 5-6 λιαστές ντομάτες-
- 100 γρ τυρί φέτα
- 80 γρ γραβιέρα-
- 300 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1 κτγ μπέικεν πάουντερ
- 100 γρ γάλα-
Εκτέλεση
Ξεκινάμε πρώτα και κόβοντας τις πιπεριές, το ζαμπόν, τις λιαστές ντομάτες, τρίβοντας το τυρί για να είναι έτοιμα τα υλικά να τα ρίξουμε απευθείας μέσα στο μείγμα. Συνεχίζουμε και μέσα σε ένα μπολ ρίχνουμε 3 μεσαία αυγά και το στραγγιστό γιαούρτι ανακατεύοντας για λίγο. Ύστερα προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο το αλάτι, την γραβιέρα, το τυρί, τις λιαστές ντομάτες, τις πιπεριές, το ζαμπόν ανακατεύοντας συνεχώς.
Έπειτα προσθέτουμε το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του και το μπέικεν πάουντερ. Μόλις σφίξει το μείγμα ρίχνουμε και το γάλα και τότε το ρίχνουμε προσεκτικά σε μια αλευροβουτυρωμένη φόρμα 35χ12.Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 1 ώρα και 15 λεπτά στους 180 βαθμούς. (Ο χρόνος ψησίματος αλλάζει ανάλογα 5 λεπτά πάνω η κάτω ανάλογα με το φούρνο). Μόλις ψηθεί το αφήνουμε να κρυώσει και έπειτα το ξεφορμάρουμε.
Καλή σας επιτυχία!
live kitchen