Είναι μια συνταγή πανεύκολη με πολύ καλό αποτέλεσμα τα πιο αφράτα Τυροψωμάκια
Υλικά
Για την ζύμη
600 γρ αλειρι Γ. Ο. Χ
200 μλ γαλα
60 γρ ηλιελαιο
100 γρ αγελαδινό βούτυρο
2 κτγ ζάχαρη
2.5 κτγ αλάτι
2 αυγά
9 γρ ξηρή μαγιά
Για την γέμιση
500 γρ τυρί Γκούντα
50 γρ παρμεζάνα
Για το άλειμμα
1 αυγό-1 egg
Ταψί 40×37
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ρίχνουμε την μαγιά, το γάλα, τα αυγά ,την ζάχαρη, το αλάτι, το αλεύρι και αναμιγνύουμε πολύ καλά μέχρι να γίνει μια ωραία ζύμη.
Σκεπάζουμε το μπολ και το αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 2 ώρες.
Μετά από 2 ώρες με ένα πλάστη ανοίγουμε την ζύμη και την βάζουμε σε ένα ταψί 40χ37.Το σκεπάζουμε πάλι και το αφήνουμε για ξεκούραση 1/2 ώρα.
Έπειτα με την βοήθεια ενός ποτηριού κάνουμε φωλιές πάνω στην ζύμη και τις γεμίζουμε με τυρί γκούντα.
Αλείφουμε τα γύρω γύρω με ένα αυγό και ρίχνουμε και λίγη παρμεζάνα.
Μετά ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 30 λεπτά στους 180 c
Τα τυρόψωμά μας είναι έτοιμα εύκολα και γρήγορα να τα απολαύσουμε. Καλή σας επιτυχία!!!
live kitchen