Έγιναν πολλές κινητοποιήσεις για να βρεθεί λύση με το θέμα της έλλειψης χώρου και την αποσυμφόρηση του μειονοτικού σχολείου
Σύμφωνα με την τρέχουσα επικαιρότητα εισαγγελική παρέμβαση ζητά η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών σε συνεργασία με την τοπική ΕΛΜΕ, το Εργατικό Κέντρο και το ΣΙΕΛΒΕ για τη λειτουργία του μειονοτικού Γυμνασίου -Λυκείου Ξάνθης με 35-40 μαθητές ανά τάξη, σε συνθήκες που δεν εξασφαλίζουν την υγιεινή και την ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών, αλλά και την άρνηση επαναπρόσληψης του εκπαιδευτικού Νιχάτ Χότσικα.
Αυτό αποφασίστηκε και ανακοινώθηκε κατά την συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε στο Εργατικό Κέντρο της Ξάνθης την Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου από τους προαναφερόμενους εκπαιδευτικούς φορείς που ανέλαβαν την εν λόγω πρωτοβουλία.
Για το θέμα που προέκυψε με το μειονοτικό σχολειό της Ξάνθης και τις συνθήκες που επικρατούν λόγω έλλειψης αιθουσών και των κατάλληλων συνθηκών μίλησε στο xanthipost.gr ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης Χ. Ζεϊμπέκ.
Πρέπει να δούμε ολοκληρωμένη την «εικόνα» του προβλήματος – Είναι λάθος να βλέπουμε μόνο την μία πλευρά του ή όπως βολεύει στον καθένα
«…Έπρεπε να μεριμνήσει η πολιτεία για να βρεθεί άλλο κτήριο, τόνισε μεταξύ άλλων στα πλαίσια των δηλώσεων του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης Χ. Ζεϊμπέκ και ερωτά : Τι έκαναν οι υπηρεσίες και τι έκανε το αρμόδιο Υπουργείο, όπου έκανα και επίκαιρη ερώτηση για να λυθεί το πρόβλημα στέγασης;
Οι αρμόδιοι είχαν ενημερωθεί εγκαίρως αλλά δυστυχώς έχουν αδρανήσει
«…Βλέπω και ανακρίβειες στον τοπικό τύπο που αναφέρονται στο Μειονοτικό Σχολείο Ξάνθης χαρακτηρίζοντας το ως Ιδιωτικό Λύκειο. Έχει αλλάξει το ιδιοκτησιακό καθεστώς του σχολείου , ξεκαθαρίζει ο κ. Ζεϊμπέκ και συνεχίζει : «…Δεν υπάρχει πλέον ιδιώτης αλλά η σχολική εφορεία η οποία έχει προβεί σε πολλές κινητοποιήσεις για να βρεθεί λύση με το θέμα της έλλειψης χώρου του σχολείου και προς τον Περιφερειάρχη και προς το αρμόδιο Υπουργείο και προς τον περιφερειακό Διευθυντή και προς την Δευτεροβάθμια, οι όποιοι όλοι έχουν κλείσει τα μάτια τους…»
Υπάρχουν και άλλα σχολεία στην Ξάνθη που έχουν παρόμοια προβλήματα
Ο κ. Χουσείν Ζεϊμπέκ δήλωσε επίσης ότι το Μειονοτικό Σχολείο δεν είναι το μοναδικό λύκειο στην πόλη μας που αντιμετωπίζει πρόβλημα έλλειψης χώρου. «… Υπάρχουν και άλλα σχολεία στην Ξάνθη που έχουν παρόμοια προβλήματα …» υποστηρίζει και συνέχισε «…Νομίζω ότι είναι εφικτό να βρεθεί ένα κατάλληλο κτίριο ώστε να αποσυμφορηθεί το κτίριο όπου τώρα στεγάζεται το σχολείο αυτό. Όμως ούτε ο Δήμαρχος, ούτε η Περιφέρεια ούτε οι αρμόδιες αρχές δεν έκαναν απολύτως τίποτα…»
Οικονομία στην υγεία και στην παιδεία δεν γίνεται – Μόνο μέσω της εκπαίδευσης μπορούν να λυθούν τα προβλήματα
Το μέλλον μιας χώρας είναι η νέα γενιά και η παιδεία της, επεσήμανε ο κ. Ζεϊμπέκ ενώ δεν παρέλειψε να ευχηθεί καλή σχολική χρονιά σε όλους τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και τους μαθητές κι επεσήμανε ότι η φετινή χρονιά θα είναι μία δύσκολη εμπειρία για όλους λόγω των ειδικών συνθηκών. Τέλος ελπίζει να κυλήσει ομαλά η εκπαιδευτική διαδικασία με την σωστή ανταπόκριση όλων στις νέες απαιτήσεις και στις νέες ανάγκες.
Παρακολουθήστε ολόκληρη την συνέντευξη που παραχώρησε στο xanthipost.gr ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης Χ. Ζεϊμπέκ