xanthipost.gr
ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΘΕΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δ’ ΣΣ : Διαγωνισμός Ουλαμού Αρμάτων 2020 (tank Challenge 2020)– Συμμετείχε και το αμερικανικό M1A2 ABRAMS – (video Όλος ο Διαγωνισμός)

Νικήτρια ομάδα αναδείχθηκε ο ουλαμός  από την  211 Επιλαρχία Μέσων Αρμάτων ( ΕΜΑ) της 21ης τεθωρακισμένης ταξιαρχίας ( ΤΘΤ) η οποία είχε και τις καλύτερες επιδόσεις στις δοκιμασίες και στο σύνολο του διαγωνισμού

Από Δευτέρα 14 έως και Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου, διεξήχθη στο Πεδίο Βολής Πετροχωρίου Ξάνθης, για τρίτη  φορά, διαγωνισμός μεταξύ Ουλαμών αρμάτων όπου συμμετείχαν 5  ουλαμοί μεταξύ των οποίων και ο ουλαμός M1A2 ABRAMS των ΗΠΑ

Τα πληρώματα, αξιολογήθηκαν και βαθμολογήθηκαν από επιτροπή αποτελούμενη από Αξιωματικούς των  σχηματισμών των διαγωνιζομένων σε μία σειρά επιχειρησιακών αντικειμένων και δοκιμασιών, που αντιστοιχούν σε όλες τις πιθανές απειλές ενός σύγχρονου πεδίου μάχης.

Τα Αγωνίσματα που συμμετείχαν ήταν :

•             Διακομιδή τραυματία και επισκευή στο πεδίο της μάχης

•             Περισυλλογή άρματος κάτω από συνθήκες ΡΒΧΠ:

•             Αίτηση Πυρός:

•             Προσδιορισμός απόστασης:

•             Βολή πιστολίου:

•             Μηχανοδήγηση ακριβείας

•             Αναγνώριση Μέσων:

•             Επιθετικές Επιχειρήσεις:

•             Αμυντικές Επιχειρήσεις:

•             Ολυμπιακοί αγώνες αρματιστή

Πραγματοποιήθηκαν βολές στο πεδίο Πετροχωρίου από Leo 2 Hell, Leo 2 A4 και τα αμερικάνικα Abrams

Νικήτρια ομάδα αναδείχθηκε ο ουλαμός  από την  211 Επιλαρχία Μέσων Αρμάτων             ( ΕΜΑ) της 21ης τεθωρακισμένης ταξιαρχίας ( ΤΘΤ)

2η ομάδα αναδείχθηκε  ο ουλαμός των ΗΠΑ

3η ομάδα  αναδείχθηκε ο ουλαμός της 25ης   ΕΜΑ της 25ης ΤΘΤ του Πετροχωρίου

4η ομάδα  αναδείχθηκε ο ουλαμός της 21ης ΕΜΑ της 23ης ΤΘΤ

5η  ομάδα αναδείχθηκε ο ουλαμός της  12ης  ΕΜΑ από την 31η Μ/Κ ΤΑΞ

Ο διαγωνισμός ουλαμών αρμάτων, διεξάγεται  για τρίτη φορά ενώ   για πρώτη φορά συμμετείχε και αμερικανικός ουλαμός  με τα άρματα ABRAMS

Κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού υπήρξε άριστη συνεργασία και ο αναγκαίος φυσικά  ανταγωνισμός μεταξύ των πληρωμάτων,  με ανταλλαγή απόψεων  τακτικής,  ενώ παράλληλα δημιουργήθηκαν   φιλίες και αυτό που έκανε μεγάλη εντύπωση στα μέλη του  αμερικανικού ουλαμού ήταν  η φιλοξενία και η φυσική ομορφιά της περιοχής μας.  

Συνταγματάρχης Reed Anderson, Ακόλουθος του αμερικανικού Στρατού : Θέλω να ευχαριστήσω την  ηγεσία του Ελληνικού Στρατού για την τεράστια ευκαιρία που έδωσε στους στρατιώτες μας να εκπαιδευτούν και να συνεργαστούν  μαζί με τους έλληνες στρατιώτες

Ο Συνταγματάρχης Reed Anderson, Ακόλουθος του αμερικανικού στρατού, στα πλαίσια των δηλώσεών  του  ευχαρίστησε την ηγεσία του ελληνικού στρατού  για την τεράστια ευκαιρία που έδωσε στους στρατιώτες του  να εκπαιδευτούν και να συνεργαστούν  μαζί με τους Έλληνες στρατιώτες. Μάλιστα ενημέρωσε ότι η παρουσία τους στην Ξάνθη ήταν μια πρωτοβουλία του πρώην αρχηγού ΓΕΣ και  νυν υφυπουργού Εθνικής Άμυνας στρατηγού Αλκιβιάδη Στεφανή,  ο οποίος  προσκάλεσε  τον Διοικητή του Στρατού των ΗΠΑ, να έρθει και να συμμετάσχει με το αμερικανικό πλήρωμα σε αυτήν την ιδιαίτερη  πρόκληση, στον Διαγωνισμό Ουλαμού Αρμάτων 2020 . Μιλώντας για τα υπόλοιπα πληρώματα που έλαβαν μέρος στον διαγωνισμό  ο  Συνταγματάρχης Reed Anderson  εξήρε τις ικανότητες των υπόλοιπων ουλαμών του Ελληνικού Στρατού και δήλωσε ιδιαίτερα  εντυπωσιασμένος  με το πόσο εξειδικευμένα και ικανά είναι τα στελέχη του στρατού στην λειτουργία  των αρμάτων και σημείωσε ότι χρειάζεται  πολλή προπόνηση  για να επιτευχθεί αυτό το αποτέλεσμα , ενώ υπογράμμισε ότι ήταν μία ιδιαίτερα ανταγωνιστική εβδομάδα και καταλήγοντας δήλωσε απογοητευμένος που δεν νίκησε το πλήρωμά τους  αν και αγωνίστηκαν σκληρά.

Παρακολουθήστε τη δήλωση του Ακολούθου  του Αμερικανικού στρατού Συνταγματάρχη Reed Anderson.

Ο Λοχαγός Carson , Διοικητής του αμερικανικού ουλαμού  : Μεγάλη μας τιμή να συμμετέχουμε στον διαγωνισμό Ουλαμού Αρμάτων 2020  και  μία ιδιαίτερη εμπειρία  για την οποία  ίσως δεν είχαμε προετοιμαστεί κατάλληλα

Ο Λοχαγός Κάρσον , Διοικητής του αμερικανικού ουλαμού  σε δηλώσεις του μετά το πέρας του διαγωνισμού  μεταξύ άλλων τόνισε ότι ήταν μεγάλη τους τιμή να συμμετέχουν στον διαγωνισμό  και  μία ιδιαίτερη εμπειρία  για την οποία  ίσως δεν είχαν προετοιμαστεί κατάλληλα . Επίσης πρόσθεσε ότι τους δόθηκε  μία υπέροχη ευκαιρία να γνωρίσουν την περιοχή και τους ανθρώπους της να απολαύσουν το υπέροχο φαγητό και εκείνο που τους έκανε μεγάλη εντύπωση είναι η  πόλη της Ξάνθης και το φυσικό περιβάλλον που διαθέτει με τα βουνά που την περιβάλλουν.

Παρακολουθήστε τη δήλωση του Λοχαγού Κάρσον

Μετά την ολοκλήρωση του  Διαγωνισμού οι αρχηγοί των πληρωμάτων που συμμετείχαν έκαναν δηλώσεις και  αναφέρθηκαν στην  άριστη συνεργασία μεταξύ των διαγωνιζόμενων ενώ δεν παρέλειψαν να αναφερθούν και στην δημιουργία στενών σχέσεων φιλίας που δημιουργήθηκαν ανάμεσα στους έλληνες στρατιώτες με τα μέλη του αμερικανικού ουλαμού 

Παρακολουθήστε τις δηλώσεις τους

Υπίλαρχος Καλαμάρης Γεώργιος – Ουλαμαγός της 25ης   ΕΜΑ

Ανθυπίλαρχος Ρούσσος  Αντώνιος – Αρχηγός πληρώματος Leo 2 Hell

Ανθυπίλαρχος  Τζανετάκης Γεώργιος – Αρχηγός πληρώματος Leo 2 Hell

https://www.youtube.com/watch?v=gEqVGPpHmzM

Related posts

(video) – Κατανυκτική περιφορά Επιταφίων στην κεντρική πλατεία της Ξάνθης

xanthipost

(video) – Έντονη συγκίνηση και κατάνυξη στην περιφορά του Επιταφίου στη Σταυρούπολη Ξάνθης

xanthipost

(video) – «Επιτάφιος Θρήνος» στα Δημοτικά Κοιμητήρια Ξάνθης το απόγευμα της Μ. Παρασκευής

xanthipost

Leave a Comment

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ