xanthipost.gr
ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Άγγελος Μπεμπεκίδης : Άμεση ανάγκη στελέχωσης της περιοχής με τεχνικούς και υγειονομικούς επιθεωρητές (video)

4 θανατηφόρα εργατικά ατυχήματα στην περιοχή μας το τελευταίο χρονικό διάστημα

Το ζήτημα της ασφάλειας των εργαζομένων στους χώρους εργασίας απασχόλησε και απασχολεί διαχρονικά το εργατικό κίνημα, και θεωρείται από τα σημαντικότερα, επειδή αφορά την υγεία και την ζωή των εργαζόμενων αλλά και την κοινωνία και την οικονομία ευρύτερα.

Σύσκεψη μεταξύ των προέδρων των Εργατικών Κέντρων Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και του υπεύθυνου του Τομέα Υγείας και Ασφάλειας των εργαζομένων της ΓΣΕΕ και αντιπροσώπου της ΓΣΕΕ στο Ευρωκοινοβούλιο πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα  στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Καβάλας, με θέμα την Υγιεινή και Ασφάλεια στους χώρους Εργασίας.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης  συζητήθηκαν τα θέματα της υγιεινής των εργαζομένων στους χώρους εργασίας, η παραβατικότητα όσον αφορά τους κανόνες ασφαλείας, που πρέπει να μειωθεί, και οι έλεγχοι από τα αρμόδια όργανα της πολιτείας, που πρέπει να εντατικοποιηθούν και προτάθηκαν μέτρα και τρόποι που θα αναγκάσουν τις εργοδοτικές οργανώσεις να τα τηρήσουν με σκοπό την ελαχιστοποίηση των ατυχημάτων.

Δεν έχουμε τεχνικούς και υγειονομικούς  επιθεωρητές  εργασίας – Πρέπει να  διενεργούνται έλεγχοι  στις επιχειρήσεις

Σύμφωνα με δηλώσεις  του προέδρου του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης  κ. Άγγελου Μπεμπεκίδη στο xanthipost.gr  ,  το τελευταίο διάστημα δυστυχώς στο νομό μας είχαμε 4 θανατηφόρα εργατικά ατυχήματα. Και επεσήμανε μεταξύ άλλων πως  το Εργατικό Κέντρο Ξάνθης έχει ξεκινήσει από το 2009 ένα μεγάλο αγώνα  διεκδικώντας έναν χρόνιο αίτημα στελέχωσης της Επιθεώρησης Εργασίας Ξάνθης   με τεχνικούς και υγειονομικούς  επιθεωρητές  εργασίας, χωρίς όμως καμία ανταπόκριση.   

Σύμφωνα με στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ  η ΑΜΘ  κατέχει την πρωτιά σε θανατηφόρα εργατικά ατυχήματα

Επίσης ο κ. Μπεμπεκίδης δήλωσε ότι το Εργατικό Κέντρο της Ξάνθης  έχει ζητήσει συνάντηση και με τον Περιφερειάρχη ΑΜΘ κ. Χρήστο Μέτιο για να τον ενημερώσει   σχετικά με  την κατάσταση που επικρατεί και να προχωρήσει σε παρεμβάσεις και ενημερώσεις  κεντρικά ώστε να γίνουν οι απαραίτητες  ενέργειες για την στελέχωση των αρμόδιων υπηρεσιών  με τεχνικούς και υγειονομικούς  επιθεωρητές  εργασίας.,

Να σημειώσουμε τέλος ότι τα συμπεράσματα της σύσκεψης των προέδρων των Εργατικών Κέντρων  ΑΜΘ στην Καβάλα και τα προτεινόμενα μέτρα θα διαβιβαστούν στους αρμόδιους ( Κυβέρνηση, Υπουργεία, Υπηρεσίες, Θεσμούς Εργαζομένων και Εργοδοτών ) με σκοπό την υλοποίησή τους.

Ακολουθεί η συνέντευξη που παραχώρησε στο xanthipost.gr  ο Προέδρος του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης  κ. Άγγελος Μπεμπεκίδης

Related posts

(video) – Υποδοχή Ιερών Λειψάνων Αγίου Γεωργίου στη Λευκόπετρα Ξάνθης – Πανηγυρικός Εσπερινός με τον Μητροπολίτη Ξάνθης

xanthipost

Για πρώτη φορά μαθητές από την Ξάνθη στον Πανελλήνιο Τελικό του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Microsoft Office Specialist 2025

xanthipost

(video) – Νέα μέτρα στήριξης: Επιστροφή ενοικίου, 250 ευρώ επίδομα σε 1.5 εκατ. συνταξιούχους

xanthipost

Leave a Comment

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ