Τους ζητήθηκαν ονόματα μαθητών/τριων υποκινητών της κατάληψης
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του xanthipost.gr που δημοσιεύτηκε χθες Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου, υπήρχαν πληροφορίες ότι κλήθηκαν αρμοδίως διευθυντές σχολικών μονάδων να «δώσουν» ονόματα καταληψιών, μία κίνηση που ενόχλησε ιδιαίτερα την εκπαιδευτική κοινότητα και όπως σχολιάστηκε και στο ρεπορτάζ, ίσως μας γυρίζει πολλά χρόνια πίσω, τότε που ίσχυε ο Νόμος 4000 περί τεντιμποϊσμού.
Η ΕΛΜΕ Ξάνθης επιβεβαιώνει το γεγονός και καταγγέλλει ότι με εντολή εισαγγελέα κλήθηκαν στην Ασφάλεια Ξάνθης οι διευθύντριες και οι διευθυντές των σχολείων που τελούν «υπό κατάληψη» και μάλιστα ζητήθηκαν και ονόματα μαθητών/τριων υποκινητών.
Ακολουθεί η ανακοίνωση – καταγγελία της ΕΛΜΕ Ξάνθης
Πληροφορηθήκαμε ότι με εντολή εισαγγελέα κλήθηκαν στην Ασφάλεια Ξάνθης οι διευθύντριες και οι διευθυντές των σχολείων που τελούν «υπό κατάληψη» και μάλιστα ζητήθηκαν και ονόματα μαθητών/τριων υποκινητών/τριών από τις διευθύνσεις των σχολείων.
Ως εκπαιδευτικοί θεωρούμε ότι τα θέματα που αφορούν τα σχολεία πρέπει να λύνονται εντός των σχολικών τειχών με παιδαγωγικούς τρόπους και όχι με την παρέμβαση εισαγγελικών αρχών και αστυνομίας. Τέτοιου είδους ενέργειες όχι μόνο δε συμβάλλουν στην αποφόρτιση των συνθηκών, που αποτελεί ζητούμενο, αλλά τορπιλίζουν μια ήδη τεταμένη κατάσταση.
Ας μας αφήσουν οι δικαστικές αρχές ήσυχες/ους να κάνουμε τη δουλειά μας. Ξέρουμε πολύ καλύτερα από τον καθένα πώς θα αντιμετωπίσουμε τα παιδαγωγικά θέματα που προκύπτουν στη σχολική ζωή, όπως κάναμε πάντα.
Την ίδια στιγμή, ας αναλάβει και το υπουργείο Παιδείας τις ευθύνες που του αναλογούν στη διαμόρφωση πραγματικών όρων ασφάλειας και υγιεινής στα σχολεία με την άμεση πρόσληψη εκπαιδευτικών και τον σημαντικό περιορισμό των μαθητών ανά τάξη (που είναι και το κύριο αίτημα των παιδιών) που θα συνδράμουν στην αποφυγή του συνωστισμού στις σχολικές αίθουσες.
ΕΛΜΕ Ξάνθης