xanthipost.gr
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Σ. Ξυνίδης : Αποτελεί διπλωματική παραδοξότητα σε ένα κοινό ανακοινωθέν να αφαιρείται λέξη και να υπάρχει «ορθή» επανάληψη (video)

Συμφωνία των Πρεσπών: Σβήστηκε ο χαρακτηρισμός «ιστορική» από το κοινό ανακοινωθέν Ελλάδας-ΗΠΑ

Η «ιστορική Συμφωνία των Πρεσπών» έγινε σε λίγη «Συμφωνία των Πρεσπών», στη σελίδα του Υπουργείου Εξωτερικών και συγκεκριμένα στο αγγλικό κείμενο του κοινού ανακοινωθέντος Ελλάδας-ΗΠΑ. Ο  χαρακτηρισμός «historic», που συμπεριλαμβανόταν στο πρωτότυπο κείμενο, πλέον έχει απαλειφθεί από το αναρτημένο στην ιστοσελίδα του υπουργείου Εξωτερικών.

Σχολιάζοντας την συγκεκριμένη αναφορά που στη συνέχεια αφαιρέθηκε, ο εκπρόσωπος τύπου ΚΙΝΑΛ Ξάνθης κ. Σωκράτης Ξυνίδης τόνισε πως αποτελεί διπλωματική παραδοξότητα σε ένα κοινό ανακοινωθέν να αφαιρείται λέξη και να υπάρχει «ορθή» επανάληψη όταν μάλιστα αυτή η λέξη προσδίδει πολιτική αξιολόγηση μίας ολόκληρης διπλωματικής συμφωνίας της χώρας. Και πρόσθεσε ο κ. Ξυνίδης  ότι δεν μπορεί η χώρα και το Υπουργείο εξωτερικών να εκτίθενται με τέτοιου είδους κινήσεις.

Στερήθηκε  σοβαρότητας το Υπουργείο Εξωτερικών και αυτό δημιουργεί και κάποιες υπόνοιες

Επίσης ο εκπρόσωπος τύπου ΚΙΝΑΛ Ξάνθης κ. Σωκράτης Ξυνίδης δήλωσε πως η συγκεκριμένη υπόθεση εξέθεσε την χώρα μας και η κυβέρνηση πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτική ενώ παράλληλα  διερωτάται αν σε αυτά τα εθνικά ζητήματα δεν μπορεί η κυβέρνηση να ανταποκριθεί με την ανάλογη σοβαρότητα, τότε τι  θα γίνει με όλα τα υπόλοιπα.

Όσον αφορά την κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών από την Βουλή ο κ. Ξυνίδης θεωρεί ότι αυτό είναι το δευτερεύον θέμα , ενώ ως πρωτεύον χαρακτηρίζει τις κινήσεις «ματ» της Ελληνικής κυβέρνησης στην γεωπολιτική «σκακιέρα».

«…Πρωτεύον ζήτημα είναι η χώρα να μην εκτίθεται και να κερδίζει πόντους σε μία περίοδο που η κάθε λεπτομέρεια και ο κάθε πόντος που κερδίζει στην γεωπολιτική σκακιέρα θα έχει καθοριστική σημασία για το μέλλον. Με λίγα λόγια απαγορεύονται τα λάθη..» καταλήγει ο κ. Ξυνίδης.    

Related posts

(video) – Νέα μέτρα στήριξης: Επιστροφή ενοικίου, 250 ευρώ επίδομα σε 1.5 εκατ. συνταξιούχους

xanthipost

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης: Αναμόρφωση προϋπολογισμού και θέματα ΕΛΜΕ & ΔΕΥΑΞ στις 24 Απριλίου

xanthipost

Πυροβολισμοί μεταξύ γειτόνων στη Λιμνιά Καβάλας –61χρονος πυροβόλησε και τραυμάτισε τον γείτονά του με κυνηγετικό όπλο

xanthipost

Leave a Comment

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ