XanthiPost
ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ : Ανεβλήθη η εκδίκαση της υπόθεσης εργατικού ατυχήματος στην ΕΛΒΙΖ με τραγική κατάληξη τον θάνατο εργαζομένου (video)

Η νέα δικάσιμος ορίστηκε την 21η  Ιουνίου 2020

Τι υποστηρίζει η δικηγόρος της οικογένειας κ. Γιαταγάνα Θεοδώρα για τις τραγικές συνθήκες κάτω από τις οποίες έχασε τόσο άδικα την ζωή του, εν ώρα εργασίας,  ο θερμαστής Φ. Γριβάκης, πατέρας δυο παιδιών  

Αλέξης Κούγιας, δικηγόρος ΕΛΒΙΖ  :  « …Πιστεύω θα βοηθήσουμε το δικαστήριο να εκδώσει μία δίκαιη απόφαση…»

Το πρωί της Τρίτης στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ξάνθης ήταν προγραμματισμένη η εκδίκαση της υπόθεσης ενός  τραγικού εργατικού ατυχήματος, που συνέβη τον Νοέμβριο του 2017, το οποίο είχε δυστυχώς ως αποτέλεσμα τον θάνατο του 53χρονου συμπολίτη μας Φ. Γριβάκη.

Το ιστορικό του τραγικού εργατικού ατυχήματος

Ο άτυχος εργαζόμενος με την ειδικότητα του θερμαστή εκτελούσε εργασίες στο λεβητοστάσιο όπου προκλήθηκε έκρηξη με συνέπεια να εκτιναχθεί ο θανών φλεγόμενος και να καταλήξει στο δάπεδο. Με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ υπό αφόρητους πόνους διακομίσθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης, εισήχθη στην Εντατική Κλινική, όπου με εκτεταμένα ολοσωματικά εγκαύματα σε ποσοστό 90%, εξέπνευσε την επόμενη ημέρα 3/11/2017.

Η οικογένεια Γριβάκη ζητά δικαίωση για την απώλεια του αγαπημένου τους ανθρώπου 

Γιαταγάνα Θεοδώρα, Δικηγόρος της οικογένειας Γριβάκη  : «…Δυστυχώς η ελληνική κοινωνία, ο Έλληνας εργοδότης, δεν έχει ευαισθητοποιηθεί στο πολύ σοβαρό αυτό ζήτημα της τήρησης των μέτρων ασφαλείας όσον αφορά την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων…»

Η δικηγόρος της οικογένειας Γριβάκη κ. Γιαταγάνα Θεοδώρα μιλώντας στο xanthipost.gr  δήλωσε μεταξύ άλλων : «…Σήμερα στο τριμελές δικαζόταν ένα πολύ σοβαρό και μοιραίο και τραγικό εργατικό ατύχημα.  Ο Φώτης ο Γριβάκης εκτινάχτηκε και κάηκε ζωντανός μέσα στον χώρο εργασίας του. Δυστυχώς η ελληνική κοινωνία, ο Έλληνας εργοδότης, δεν έχει ευαισθητοποιηθεί στο πολύ σοβαρό αυτό ζήτημα της τήρησης των μέτρων ασφαλείας όσον αφορά την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων. Θα αποδείξουμε στο δικαστήριο όλες τις αδυναμίες που είχε η επιχείρηση και ευελπιστώ ότι θα ευαισθητοποιηθούν οι αρμόδιοι ώστε να μην ξανασυμβεί ένα τόσο τραγικό εργατικό ατύχημα…».

  Η κ. Γιαταγάνα τέλος τόνισε την μεγάλη ψυχική οδύνη και ζημία που υπέστη η οικογένεια Γριβάκη και υπογράμμισε ότι θα διεκδικήσουν με τα νόμιμα ένδικα μέσα τη δικαίωση  της οικογένειας του Φώτη Γριβάκη, τα μέλη της οποίας στερήθηκαν τόσο νωρίς και άδικα τον δικό τους άνθρωπο, αγαπημένο πατέρα και σύζυγο.  

Αλέξης Κούγιας, Δικηγόρος της εταιρείας ΕΛΒΙΖ : «..Πιστεύω θα βοηθήσουμε το δικαστήριο να εκδώσει μία δίκαιη απόφαση…».

 Από την πλευρά του ο δικηγόρος της εταιρείας και γνωστός ποινικολόγος κ. Αλέξης Κούγιας σε δηλώσεις του στο xanthipost.gr υποστήριξε ότι λόγω εσφαλμένου χειρισμού ενός σπρέι  από τον εκλιπόντα, προκλήθηκε η έκρηξη του λέβητα με συνέπεια να εκτιναχθεί ο θανών και να καταλήξει την επομένη ημέρα στην Εντατική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης. Όπως τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Κούγιας  με καθυστέρηση τριών ετών έγινε η δίκη και διαπιστώθηκε κατά τη διάρκεια της διερευνήσεως ότι έλλειπαν βασικοί μάρτυρες από το κατηγορητήριο και μετά από  αίτημά του, το οποίο έγινε δεκτό,  ανεβλήθη η εκδίκαση της υπόθεσης για την 21η  Ιουνίου 2020.   Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο κ. Κούγιας στα πλαίσια των δηλώσεων του στο xanthipost.gr  « …Εκεί πιστεύω θα βοηθήσουμε το δικαστήριο να εκδώσει μία δίκαιη απόφαση…».

Related posts

Κορονοϊός: 841 κρούσματα σήμερα στην χώρα / 6 στην ΠΕ Ξάνθης

xanthipost

Βράβευση των μαθητών της Σταυρούπολης που εισήχθησαν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση από τον δημοσιογράφο και συγγραφέα Τάσο Κοντογιαννίδη

xanthipost

Ξάνθη: Θετικοί στον κορονοϊό 5 φοιτητές της Αρχιτεκτονικής Σχολής του ΔΠΘ

xanthipost

Leave a Comment

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ