xanthipost.gr
ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Εορτασμός του “Όχι” στην Ξάνθη – Λιτές εκδηλώσεις και χωρίς παρέλαση

Η εθνική επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940 έχει ιδιαίτερη αξία για τη Χώρα μας, υπενθυμίζοντας την αντίσταση της πατρίδας μας ενάντια στο φασισμό και το ναζισμό και τους αγώνες των λαών για τη δημοκρατία και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Η ματαίωση των παρελάσεων, ουδόλως απαξιώνει και μειώνει τις οφειλόμενες τιμές στους αγωνιστές, ήρωες της Εποποιίας του 1940. Ως ένδειξη ελάχιστου φόρου τιμής, καλούνται όλες τις κρατικές υπηρεσίες της Περιφέρειας, οι  δήμοι και οι πολίτες να αναρτήσουν την ελληνική σημαία στα καταστήματα των Υπηρεσιών τους και τις οικείες τους αντίστοιχα. Ειδικότερα στην πόλη της Ξάνθης θα πραγματοποιηθούν στις 28 Οκτωβρίου 2020, οι παρακάτω εκδηλώσεις:

Γ ε ν ι κ ό ς σ η μ α ι ο σ τ ο λ ι σ μ ό ς των Δημοσίων, Περιφερειακών και Δημοτικών καταστημάτων, των ΝΠΔΔ και των Τραπεζών του νομού, από της 8ης πρωινής ώρας της 26ης Οκτωβρίου μέχρι και την Δύση του ηλίου της 28ης Οκτωβρίου 2020.

Φ ω τ α γ ώ γ η σ η όλων των Δημοσίων και Δημοτικών καταστημάτων, καθώς και των καταστημάτων των ΝΠΔΔ, και των Τραπεζών, κατά τις βραδινές ώρες της 27ης και 28ηςΟκτωβρίου 2020.

Τετάρτη, 28 Οκτωβρίου 2020

08:00 Επίσημη έπαρση της σημαίας στην Κεντρική Πλατεία της πόλης από σαλπιγκτή του Δ ́ Σώματος Στρατού.

10:30 Επίσημη δοξολογία στον Ιερό Καθεδρικό Ναό της Του Θεού Σοφίας χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ. Παντελεήμων.

Ως προς τους προσκεκλημένους κατά την Επίσημη Δοξολογία Λόγω των εκτάκτων μέτρων που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, εντός του Ιερού Ναού κατά την Δοξολογία θα παραστούν από την πλευρά του πρωτοκόλλου μόνο οι εξής επίσημοι προσκεκλημένοι: Ο Εκπρόσωπος της Κυβέρνησης ,οι Βουλευτές, ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Ξάνθης , ο Στρατηγός Διοικητή Δ ́ΣΣ, ο Δήμαρχος Ξάνθης, ο Πρύτανης του ΔΠΘ, ο Αστυνομικός Διευθυντής, ο Λιμενάρχης Πόρτο-Λάγους, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ξάνθης, ο Μουφτής Ξάνθης , οι Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν.Ξάνθης. Μετά την δοξολογία, θα εκφωνηθεί στον Ιερό Ναό, ο πανηγυρικός της Ημέρας από την κα Δρίμτζια Μαρία, φιλόλογο 7ου Γυμνασίου Ξάνθης.

11:00 Επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο Πεσόντων της πόλης χοροστατούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ. Παντελεήμων.

Θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων με περιορισμένο αριθμό ατόμων για λόγους δημόσιας υγείας υπό την αυστηρή τήρηση των υγειονομικών διατάξεων από τον Εκπρόσωπο της Κυβέρνησης τους Βουλευτές, τον Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Ξάνθης , το Στρατηγό Διοικητή Δ ́ΣΣ, το Δήμαρχο Ξάνθης, τον Πρύτανη του ΔΠΘ, τον Αστυνομικό Διευθυντή, το Λιμενάρχη Πόρτο-Λάγους, το Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, το Σύνδεσμο Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου, την Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών, την Ένωση Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας και το Σύνδεσμο Εφέδρων Αξιωματικών.

Καλούνται επίσης τα σχολεία της πόλης που θα καταθέσουν στεφάνι να συμμετέχουν στην τελετή κατάθεσης μόνο με ένα εκπρόσωπο – σημαιοφόρο.

Στη συνέχεια θα τηρηθεί σιγή ενός λεπτού.

Τιμές θα αποδοθούν από την φιλαρμονική του Δήμου Ξάνθης.

17:00 Υποστολή της Σημαίας στην Κεντρική Πλατεία της πόλης από σαλπιγκτή του Δ ́ Σώματος Στρατού.

Related posts

(video) – Το 4ο Δημοτικό Σχολείο Ξάνθης έλαβε τιμητική διάκριση από τον Σύλλογο Κυπρίων Ξάνθης!

xanthipost

ΔΠΘ : Στα όριά τους έχουν φτάσει οι οικότροφοι φοιτητές των εστιών – Τους ζητούν να εκκενώσουν το κτίριο όπου διαμένουν εντός 5 ημερών – Η  λέσχη  παραμένει κλειστή εδώ και σχεδόν 2 βδομάδες!

xanthipost

Οι «Φίλοι»  έτοιμοι να χορέψουν στους ρυθμούς του Ξανθιώτικου Καρναβαλιού –   Άλλαξαν τα γούστα τους και μπέρδεψαν τα μπούτια τους!

xanthipost

Leave a Comment

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ