xanthipost.gr
ΕΛΛΑΔΑ

Κορονοϊός: Καθολικό lockdown σε Θεσσαλονίκη και Σέρρες για 14 ημέρες – Με SMS οι μετακινήσεις

Ανοιχτά παραμένουν τα σχολεία στις δυο συγκεκριμένες περιφερειακές ενότητες – «Κοκκινίζει» και η Μαγνησία στον νέο χάρτη υγειονομικής ασφάλειας και προστασίας

Η Θεσσαλονίκη και οι Σέρρες μπαίνουν τελικά σε καθολικό lockdown από το πρωί της Τρίτης (03/11) και για 14 ημέρες όπως ανακοίνωσε ο Στέλιος Πέτσας το μεσημέρι της Δευτέρας (02/11)… Ανοιχτά παραμένουν τα σχολεία. «Κοκκινίζει» και η Μαγνησία στον νέο χάρτη υγειονομικής ασφάλειας και προστασίας. 

Πιο αναλυτικά και σύμφωνα με τον κ. Πέτσα, τα σχολεία όλων των βαθμίδων θα παραμείνουν ανοιχτά αλλά επανέρχεται η αποστολή SMS για τις μετακινήσεις των πολιτών σε αυτές τις περιοχές. Επίσης, από τις 9 το βράδυ έως και τις 5 το πρωί, επιτρέπονται μετακινήσεις μόνο για λόγους εργασίας και υγείας.

Από την Τρίτη (03/11) αναστέλλονται ακόμα οι εσωτερικές και μη πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο Μακεδονίας. Επίσης η Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας περνάει στη Ζώνη Αυξημένου Κινδύνου.

Σύμφωνα με τα νέα δεδομένα σε Θεσσαλονίκη, Σέρρες ισχύουν τα εξής:

  • Ανοικτά παραμένουν τα σχολεία
  • Επανέρχονται τα sms για τις μετακινήσεις πολιτών
  • Από 21:00 – 05:00 μετακίνηση μόνο για εργασία και λόγους υγείας
  • Εσωτερικές, διεθνείς πτήσεις υπό προϋποθέσεις

Από την Τρίτη 3 Νοεμβρίου ισχύουν τρεις ζώνες σε όλη την Ελλάδα

  • Ζώνη επιτήρησης (πράσινες περιοχές)
  • Ζώνη αυξημένου κινδύνου (πορτοκαλί, κόκκινες περιοχές)
  • Γκρι ζώνη (εντάσσονται Θεσσαλονίκη, Σέρρες)

*Οι δυο πρώτες μετά και τον νέο χάρτη υγειονομικής ασφάλειας και προστασίας, δείτε εδώ όλα τα μέτρα γι’ αυτές

Υπενθυμίζεται ότι στη Θεσσαλονίκη ισχύει σχέδιο έκτακτης ανάγκης για τις ΜΕΘ… Η «νύφη του Θερμαϊκού» παρέμενε στο «κόκκινο» και στον νέο χάρτη υγειονομικής ασφάλειας και προστασίας, (νωρίτερα είχε επιβληθεί μίνι lockdown), αλλά τώρα τα μέτρα είναι πιο αυστηρά. Σημειώνεται ότι το Σάββατο (31/10) καταγράφηκαν στη Θεσσαλονίκη 839 κρούσματα, ενώ την Κυριακή (01/11) 449.

Τι είναι η γκρι ζώνη που αφορούν Θεσσαλονίκη και Σέρρες

Στη γκρι ζώνη εντάσσονται, λοιπόν, από την Τρίτη (03/11) και για 14 ημέρες η Θεσσαλονίκη και οι Σέρρες, λόγω της ραγδαίας αύξησης των κρουσμάτων, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας. Σε αυτή την περίπτωση, όπως εξήγησε, το τοπικό lockdown έχει μια βασική διαφορά σε σχέση με το γενικό lockdown της περασμένης Άνοιξης: τα σχολεία όλων των βαθμίδων θα παραμείνουν ανοικτά, με όλα τα μέτρα προστασίας που ισχύουν από την έναρξη του σχολικού έτους.

Επανέρχεται η ανάγκη αποστολής SMS για τις προβλεπόμενες έξι ενότητες μετακινήσεων.

Ειδικά για το διάστημα από τις 9 το βράδυ μέχρι τις 5 το πρωί της επομένης ημέρας, επιτρέπονται οι μετακινήσεις μόνο για λόγους εργασίας και υγείας.

Στο πλαίσιο αυτό, απαγορεύονται από αύριο οι εσωτερικές και διεθνείς πτήσεις για μη ουσιώδεις λόγους από και προς το αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης.

Πώς θα δηλώσετε με sms στο 13033 τις μετακινήσεις σας

Με sms θα γίνονται οι μετακινήσεις σε Θεσσαλονίκη και Σέρρες μετά το lockdown που ανακοινώθηκε λόγω της ραγδαίας αύξησης των κρουσμάτων κορονοϊού. Οι πολίτες θα μπορούν να βγαίνουν από τα σπίτια τους από την Τρίτη (03/11) και για 14 ημέρες στέλνοντας μήνυμα μέσω του κινητού τηλεφώνου τους στο 13033.

Ο πολίτης στο μήνυμα θα πρέπει να αναγράφει: το ονοματεπώνυμό του, τη διεύθυνση κατοικίας του και τον λόγο που χρειάζεται να μετακινηθεί. Το SMS πρέπει να είναι της μορφής: X κενό ονοματεπώνυμο και διεύθυνση κατοικίας όπου Χ ο λόγος εξόδου με τον αριθμό 1, 2, 3, 4, 5, 6 που αντιστοιχεί στις αιτιολογίες:

1. Μετάβαση σε φαρμακείο ή επίσκεψη στον γιατρό εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία

2. Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών αναγκών πρώτης ανάγκης, σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους

3. Μετάβαση στην τράπεζα στο μέτρο που δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική συναλλαγή

4. Κίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη

5. Μετάβαση σε τελετή υπό τους όρους που προβλέπει ο νόμος ή μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για την διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις

6. Σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ατομικά ή ανά δυο άτομα.

Μετά την επιτυχή αποστολή ενός SMS στο 13033 ακολουθεί η απάντηση: «Μετακίνηση κενό X κενό ονοματεπώνυμο και διεύθυνση κατοικίας». Σε περίπτωση ελέγχου στο δρόμο από τις κρατικές Αρχές επιδεικνύετε το SMS μαζί με την αστυνομική ταυτότητα ή το διαβατήριο.

Υπενθυμίζεται ότι, από το πρωί της Τρίτης (03/11), και για έναν μήνα, τίθεται σε ισχύ το νέο γενικό σχέδιο για την ανάσχεση του νέου κύματος του ιού.

altsantiri.gr

Related posts

Τραγωδία στην Πτολεμαΐδα: Γυναίκα έχασε την ίδια μέρα σύζυγο και παιδί!

xanthipost

Πώς μπορώ να βρω σε ποιον ανήκει η πινακίδα ενός αυτοκινήτου -Οι πληροφορίες που ανακαλύπτεις με ένα ΚΛΙΚ

xanthipost

Οι Δικαστές και Εισαγγελείς ζητούν συνάντηση με τον Χρυσοχοΐδη μετά και την προκήρυξη εκτόξευσης νέων δολοφονικών απειλών κατά δικαστή

xanthipost

Leave a Comment

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ