xanthipost.gr
ΕΛΛΑΔΑ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΘΕΜΑ

Απογραφή: Έως τις 16 Νοεμβρίου η προθεσμία για το ζωικό κεφάλαιο των εκμεταλλεύσεων αιγοπροβάτων, λέει ο ΟΠΕΚΕΠΕ

Στο πλαίσιο των απαιτούμενων διοικητικών –  διασταυρωτικών ελέγχων για τον υπολογισμό πληρωμής προκαταβολής μέχρι 30.11.2020 των Μέτρων 10 και 11 του Π.Α.Α 2014-2020, θα χρησιμοποιηθούν για την πληρωμή προκαταβολής τα δεδομένα της ψηφιακής υπηρεσίας κοινοποίησης της ετήσιας απογραφής του ζωικού κεφαλαίου των εκμεταλλεύσεων αιγοπροβάτων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, όπως ανακοίνωσε ο ΟΠΕΚΕΠΕ.

Ως εκ τούτου ενημερώνονται:

  • οι ενταγμένοι δικαιούχοι 2ης και  4ης  Πρόσκλησης του του Μέτρου 11 “Βιολογικές Καλλιέργειες” Δράση 11.1.2 “Ενισχύσεις για τη μετατροπή σε βιολογικές πρακτικές και μεθόδους παραγωγής στην κτηνοτροφία” και Δράση 11.2.2 “Ενισχύσεις για τη διατήρηση σε βιολογικές πρακτικές και μεθόδους παραγωγής στην κτηνοτροφία” καθώς και,
  •  οι ενταγμένοι δικαιούχοι 1ης και  2ης  Πρόσκλησης της Δράσης 10.1.09 “Διατήρηση απειλούμενων αυτόχθονων φυλών αγροτικών ζώων”,

πως οφείλουν να ολοκληρώσουν τις προβλεπόμενες διαδικασίες ετήσιας απογραφής του ζωικού κεφαλαίου των εκμεταλλεύσεων αιγοπροβάτων μέχρι και τη Δευτέρα  16-11-2020 για το έτος εφαρμογής 2020.

Ο ΟΠΕΚΕΠΕ, επισημαίνει ότι:

  •  Για τους δικαιούχους όλων των δράσεων που έχουν στην κατοχή τους περισσότερους του ενός κωδικούς EL θα πρέπει να κάνουν απογραφή για όλους τους EL την ίδια ημερομηνία στην ΚΒΔ δεδομένου ότι για την κάθε ημερομηνία αθροίζονται τα ζώα όλων των EL και το αποτέλεσμα του ελέγχου προκύπτει από την ημερομηνία με το μικρότερο αριθμό ζώων. Η εν λόγω ενέργεια θα πρέπει να γίνεται όλες τις φορές κατά τη διάρκεια του έτους δέσμευσης που γίνεται απογραφή των ζώων στην ΚΒΔ.
  •  Για τους δικαιούχους της Δράσης 10.1.09 που έχουν δύο (2) ή περισσότερες φυλές αιγοπροβάτων, ή/και έχουν χοιροτροφικές εκμεταλλεύσεις, επιπλέον της ετήσιας απογραφής μέσω της ψηφιακής υπηρεσίας για τα αιγοπρόβατα και για όλες τις εκμεταλλεύσεις χοιρινών, θα πρέπει να προσκομίσουν και το χειρόγραφο μητρώο στις Περιφερειακές Διευθύνσεις του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. μέχρι και την Τετάρτη 18-11-2020. Η εν λόγω προσκόμιση κρίνεται απαραίτητη προκειμένου να επιβεβαιωθούν τα ζώα ανά φυλή.

Σημειώνεται ότι οι παραγωγοί που δεν θα έχουν προβεί για τις ενταγμένες εκμεταλλεύσεις  στις προαναφερόμενες ενέργειες δεν θα καταστεί δυνατή η χορήγηση της προκαταβολής για τις εν λόγω ζωικές κατηγορίες.

Related posts

Αθήνα : 21χρονος παρέσυρε και τραυμάτισε θανάσιμα 12χρονη στο Ρέντη

xanthipost

Κατάργηση Πιστοποιητικών Γέννησης και Οικογενειακής Κατάστασης – Τι Ισχύει από τις 10 Απριλίου 2025

xanthipost

Αεροψεκασμοί για κουνούπια σε Δήμους Αβδήρων και Τοπείρου την Πέμπτη 24 Απριλίου – Προληπτική δράση στην Π.Ε. Ξάνθης

xanthipost

Leave a Comment

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ