xanthipost.gr
ΚΟΣΜΟΣ

Ελληνικό τάνκερ συγκρούστηκε με τουρκικό αλιευτικό στα Άδανα το πρωί της Τετάρτης (video)

Tο αλιευτικό ανετράπη – Σε εξέλιξη επιχείρηση διάσωσης – Για πέντε αγνοούμενους κάνουν λόγο τα τουρκικά ΜΜΕ

Σύγκρουση μεταξύ δεξαμενόπλοιου ελληνικών συμφερόντων και τουρκικού αλιευτικού σημειώθηκε το πρωί της Τετάρτης, 37 ναυτικά μίλια ανοιχτά της τουρκική πόλης Μερσίνη στα Άδανα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το δεξαμενόπλοιο υπό ελληνική σημαία με το όνομα «ΈΦΕΣΟΣ» ανήκει στην εταιρία «ANDRIAKI», συμφερόντων της οικογένειας N.J. GOULANDRIS, έχει χωρητικότητα 165.730 τόνων και ναυπηγήθηκε το 2012.

Το τουρκικό αλιευτικό ανετράπη και σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή τη στιγμή επιχείρηση διάσωσης. Προς το παρόν, αδιευκρίνιστες παραμένουν οι συνθήκες της σύγκρουσης. Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για πέντε αγνοούμενους ενώ το ΑΠΕ – ΜΠΕ μιλά για τέσσερις αγνοούμενους.

Στο ελληνικό δεξαμενόπλοιο επέβαιναν 27 άτομα πλήρωμα, μεταξύ των οποίων δεκατρείς Έλληνες, ενώ στο αλιευτικό σκάφος, που έχει αναποδογυρίσει, δεν έχει προσδιοριστεί, μέχρι στιγμής, ο ακριβής αριθμός των επιβαινόντων.

protothema.gr

Related posts

(video) – Χτύπημα Ιράν κατά Ισραήλ με πάνω από 300 drones και πυραύλους – Καταρρίφθηκε το 99% – Η Τεχεράνη απειλεί με μεγαλύτερη επίθεση

xanthipost

Μακελειό σε εμπορικό κέντρο στο Σίδνεϊ μετά από επίθεση με μαχαίρι: Νεκρός ο δράστης – Τουλάχιστον 4 νεκροί

xanthipost

Ολική έκλειψη ηλίου σήμερα – Πού θα είναι ορατή

xanthipost

Leave a Comment

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ