XanthiPost
ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΘΕΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Καζάνι που βράζει» το παζάρι της Ξάνθης (video)

Τρίωρη συνάντηση των σωματείων των πωλητών της λαϊκής αγοράς Ξάνθης  με τον Δήμαρχο Ξάνθης το μεσημέρι της Τετάρτης

Ηλίας Συμεών : Δεν έχει μεριμνήσει η πολιτεία  για όλους εμάς  και έχει αθετήσει τον λόγο της

Τα σωματεία που δραστηριοποιούνται στο παζάρι της Ξάνθης είναι δυο, το σωματείο  των παραγωγών μαζί με τους  πωλητές των οπωροκηπευτικών και οι πωλητές των βιομηχανικών ειδών. Αντιπροσωπεία τους βρέθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης στο γραφείο του Δημάρχου για να καταθέσουν τις προτάσεις, τα παράπονά τους  και να βρουν άμεσα λύσεις στα προβλήματα που ταλανίζουν τον χώρο της υπαίθριας λαϊκής αγοράς.

Όπως τόνισε ο Πρόεδρος των Μικροπωλητών Λαϊκών Αγορών Ξάνθης κ. Ηλίας Συμεών, τόσο ο Δήμαρχος όσο και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος έχουν ασχοληθεί πάρα πολύ με το θέμα  και προσπαθούν να βρουν λύση ώστε να στηριχθεί ο κλάδος. «…Βλέπουμε και αναγνωρίζουμε τις προσπάθειες τις οποίες έχουν κάνει ο Δήμαρχος και ο Αντιδήμαρχος, δεν υπάρχει όμως το αναμενόμενο αποτέλεσμα…», υπογράμμισε ο κ. Συμεών.

Στην  σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε  στο Δήμο ο κ. Τσέπελης ενώπιων των σωματείων των πωλητών της λαϊκής αγοράς Ξάνθης  προσπάθησε να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τους αρμόδιους υπουργούς  στην Αθήνα αλλά δεν κατέστη εφικτή η επικοινωνία

Να θυμίσουμε ότι με απόφαση της Πολιτικής Προστασίας και του ΕΟΔΥ το παζάρι της Ξάνθης δεν λειτούργησε για μεγάλο χρονικό διάστημα το καλοκαίρι λόγω των πολλών κρουσμάτων στην περιοχή  μας.

Δεν έχει μεριμνήσει η πολιτεία  για όλους εμάς  και έχει αθετήσει τον λόγο της

Ο κ. Συμεών αναφέρθηκε στο ταξίδι του στην Αθήνα  μαζί με τον Δήμαρχο Ξάνθης κ. Μανώλης Τσέπελη και τον Αντιδήμαρχο Ξάνθης κ. Γιάννη Ζερενίδη,  όπου συναντήθηκαν με τον Γενικό Γραμματέα Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Σταμπουλίδη και με τον Υφυπουργό Ανάπτυξης κ. Παπαθανάση. Όπως σημειώνει ο κ. Συμεών μεταφέρθηκαν τα δίκαια αιτήματα μικροπωλητών, παραγωγών αλλά και όλων των επαγγελματιών του νομού και ελήφθη η υπόσχεση για ειδικό πακέτο στήριξης, αποκλειστικά για τον Νομό Ξάνθης.

Ένα πακέτο στήριξης που δεν ήρθε ποτέ στα χέρια των πληττόμενων επαγγελματιών –  Το ποτήρι ξεχείλισε – Πλέον τίθεται θέμα εξαθλίωσης όπως και θέμα επιβίωσης

Ακόμη περιμένουμε να αποζημιωθούμε για την απαγόρευση της λειτουργίας του παζαριού με απαίτηση της κυβέρνησης, τόνισε ο κ. Συμεών και πρόσθεσε ότι «…Σεβόμαστε πάντα τις αποφάσεις του ΕΟΔΥ και των λοιμωξιολόγων και επειδή προέχει η δημόσια υγεία, αποδεχόμαστε τι όποιες αποφάσεις χωρίς να διαμαρτυρόμαστε…»

Καμία μέριμνα για αποζημιώσεις στους πωλητές των βιομηχανικών προϊόντων που  ανεστάλη η δραστηριότητά τους το προηγούμενο Σάββατο

Οι πωλητές των λαϊκών αγορών του Ν. Ξάνθης δεν αντέχουν άλλο την αδικία που υφίστανται

Πραγματοποιήθηκε συνάντηση του κ. Συμεών με τον κ. Σταϊκούρα την προηγούμενη εβδομάδα όπου όπως δηλώνει ο  Πρόεδρος των Μικροπωλητών Λαϊκών Αγορών Ξάνθης δεν έγινε καμία επίσημη τοποθέτηση για την αποζημίωση των μικροπωλητών.

Το ποτήρι όμως ξεχείλισε – Πλέον τίθεται θέμα εξαθλίωσης όπως και θέμα επιβίωσης

Ο κ. Συμεών συγκινησιακά φορτισμένος αναφέρει την δύσκολη κατάσταση που βιώνουν  280 οικογένειες οι οποίες βρίσκονται στο έλεος του θεού. «…Δεν έχουν να φάνε…» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Παρακολουθήστε ολόκληρη την συνέντευξη που παραχώρησε στο xanthipost.gr o Πρόεδρος των Μικροπωλητών Λαϊκών Αγορών Ξάνθης κ. Ηλίας Συμεών.

Related posts

Δήμαρχος Μύκης: Όταν ο κορονοϊός «χτύπησε» την πόρτα και του δικού μου σπιτιού (video)

xanthipost

Καβάλα: Ανασύρθηκε γυναίκα χωρίς τις αισθήσεις της μέσα από το λιμάνι

xanthipost

Ολοκληρώθηκε το έργο βελτίωσης της δασικής οδού που οδηγεί στον καταρράκτη Λειβαδίτη και το έργο αξιοποίησης του χώρου συγκέντρωσης στα στενά του Νέστου

xanthipost

Leave a Comment

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ