xanthipost.gr
ΚΟΣΜΟΣ

Κροατία : Χτίστης έπεσε από σκάλα τριών μέτρων- Πέθανε από κορονοϊό λένε οι γιατροί

Στην αυτοψία που διενεργήθηκε διαπιστώθηκε ότι οι πνεύμονές του ήταν μπλοκαρισμένοι

Ένας 51χρονος χτίστης που πέθανε έπειτα από πτώση από σκάλα τριών μέτρων στην πραγματικότητα σκοτώθηκε από κορονοϊό, όπως ισχυρίζονται οι επιστήμονες.

Ο άντρας-του οποίου το όνομα δεν δημοσιοποιήθηκε-υπέστη σκισίματα στο μέτωπο και μώλωπες στο πρόσωπο, στον αγκώνα και στο αριστερό χέρι, μετά από πτώση από σκάλα σε υπό ανέγερση οικοδομή.Το ασθενοφόρο έσπευσε στην οικοδομή στην Κροατία και προσπάθησαν απεγνωσμένα να τον επαναφέρουν στη ζωή, αλλά δυστυχώς διαπιστώθηκε ο θάνατός του επιτόπου, σύμφωνα με τη βρετανική ταμπλόιντ «Daily Mail».

Στο νοσοκομείο έκαναν τεστ για κορονοϊό στον άτυχο άντρα και το αποτέλεσμα βγήκε θετικό. Στην αυτοψία που διενεργήθηκε διαπιστώθηκε ότι οι πνεύμονές του ήταν μπλοκαρισμένοι, κάτι που οδήγησε τους γιατρούς να διαγνώσουν σύνδρομο οξείας αναπνευστικής δυσχέρειας (ARDS).Η επικίνδυνη για τη ζωή κατάσταση-που συνήθως οδηγεί σε νοσηλεία-προκαλείται όταν τα ζωτικά όργανα δεν λαμβάνουν αρκετό οξυγόνο.

Οι επιστήμονες στο πανεπιστήμιο του Ζάγκρεμπ ανέφεραν ότι ήταν η ασθένεια που προκλήθηκε από τον κορονοϊό που οδήγησε στην πτώση, οπότε επιχειρηματολόγησαν πως ο θάνατος πρέπει να καταγραφεί ως θάνατος από κορονοϊό, σύμφωνα με τις οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ).

Σύμφωνα με τους επιστήμονες δεν ήταν αρκετά σοβαροί ώστε να προκαλέσουν τον θάνατο του άτυχου άντρα.

Η απόφαση των γιατρών να αποδοθεί ο θάνατος στον κορωνοϊό παρουσιάστηκε σε μελέτη που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό «Journal of Forensic Pathology», από την ομάδα παθολόγων του γενικού νοσοκομείου του Ντουμπρόβνικ, υπό την ηγεσία του Βέλιμπορ Πούζοβιτς.

sputniknews.gr

Related posts

Χιούστον Τέξας : Σωλήνας σε πισίνα ρούφηξε 8χρονη – Μετά από 13 ώρες προσπαθειών ανασύρθηκε νεκρό το άτυχο παιδί

xanthipost

(video) – Βαλτιμόρη: Κατέρρευσε η γέφυρα Key Bridge – Φόβοι για θύματα

xanthipost

Μακελειό στη Μόσχα: Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση – Διαφεύγουν οι δράστες

xanthipost

Leave a Comment

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ