Κέικ πορτοκάλι με ζαχαρούχο γάλα – Το πιο αφράτο κέικ που έχετε δοκιμάσει
Όταν δεν έχετε πολύ χρόνο φτιάξτε αυτό το εύκολο και Πεντανόστιμο Κέικ πορτοκαλιού!! Είναι τόσο αφράτο και δεν τρίβεται! Δοκιμάστε το!!
ΥΛΙΚΆ
500 γρ αλεύρι που φουσκώνει
2 μεσαία αυγά
150 γρ ηλιέλαιο
350 γρ χυμό πορτοκάλι
2 βανιλίνες
150 γρ ζάχαρη
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
400 γρ ζαχαρούχο γάλα
Ηλιέλαιο+αλεύρι
Ταψάκι 25χ30 εκ.
Εκτέλεση
Ξεκινάμε την συνταγή και σε ένα μπολ ρίχνουμε τον χυμό πορτοκάλι μαζί με το ξύσμα πορτοκάλι , το ηλιέλαιο τα αυγά την ζάχαρη τις βανιλίνες και το ζαχαρούχο γάλα και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε το αλεύρι που φουσκώνει και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να δέσει το μείγμα. Σε ένα ταψάκι 25χ30 εκ. αλείφουμε ηλιέλαιο και πασπαλίζουμε με αλεύρι για να μην μας κολλήσει το μείγμα.
Ρίχνουμε το μείγμα και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 50-60 λεπτά στους 170 c.
Μόλις ψηθεί το βγάζουμε από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη αν θέλουμε. Το κέικ πορτοκάλι με το ζαχαρούχο είναι τόσο αφράτο και νόστιμο που θα το φτιάχνεται συνέχεια!! Καλή σας επιτυχία!
LIVE KITCHEN CHANNEL