XanthiPost
ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η Ομάδα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ξάνθης στρώνει το χριστουγεννιάτικο τραπέζι σε 200 οικογένειες (video)

Έκκληση στους πολίτες να βοηθήσουν για να συγκεντρωθούν τα απαραίτητα τρόφιμα και να ετοιμαστούν τα δέματα αγάπης

Αριάνα Παπαϊωάννου : Τα άσχημα χρόνια  της κρίσης, των μνημονίων και η περίοδος της καραντίνας , ένα θετικό γέννησαν,  την αλληλεγγύη.

Η Ομάδα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ξάνθης  είναι μια πρωτοβουλία εθελοντών  για την ανακούφιση και την συμπαράσταση προς τους συνανθρώπους μας. Και φέτος προσπαθεί να φωτίσει  τα Χριστούγεννα όσων περισσότερων οικογενειών μπορεί, στρώνοντάς τους το γιορτινό τραπέζι.

Η υγειονομική κρίση της πανδημίας αποκάλυψε τη δύναμη της αλληλεγγύης, της συνεργασίας και της ανθρωπιάς

Στο xantipost.gr μίλησε η κ. Αριάνα Παπαϊωάννου μέλος του ΔΣ της  ΟΚΑΞ  και τόνισε μεταξύ άλλων ότι τα άσχημα χρόνια της κρίσης και των μνημονίων  καθώς και η περίοδος της καραντίνας , ένα θετικό γέννησαν,  την αλληλεγγύη.  Υπογράμμισε δε, πως  στην πόλη της Ξάνθης από τους συμπολίτες μας υπάρχει μεγάλη ανταπόκριση. Δημιουργούνται και διαδικτυακές  ομάδες με στόχο την κινητοποίηση για να βοηθήσουν τους συνανθρώπους τους που έχουν ανάγκη γιατί έχουν καταλάβει ότι τα πράγματα είναι πάρα πολύ δύσκολα για ένα πολύ μεγάλο μέρος του πληθυσμού. 

Μέχρι σήμερα η Ομάδα  Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ξάνθης  δεν απευθύνθηκε  σε καμία αρχή και δεν έλαβε  καμία επιχορήγηση

Όπως υποστήριξε  η κ. Παπαϊωάννου κάθε χρόνο την συγκεκριμένη περίοδο τα σχολεία και οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης στήριζαν την Ομάδα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ξάνθης .  Μέσω των συγκεκριμένων  προσφορών  καλύπτονταν οι ανάγκες της Ομάδας. Φέτος  λόγω των ειδικών συνθηκών,  με τις κλειστές σχολικές μονάδες κάτι τέτοιο  δεν  είναι εφικτό. Επίσης επεσήμανε πως μέχρι σήμερα η εθελοντική ομάδα δεν απευθύνθηκε  σε καμία αρχή και δεν έλαβε  καμία επιχορήγηση ενώ φέτος για  πρώτη φορά απευθύνθηκε για στήριξη  στο Δήμο της Ξάνθης. Τα αποτελέσματα θα τα δούμε, δήλωσε η κ. Παπαϊωάννου.  

Σοφία Τσεντικοπούλου Πρόεδρος Δ.Σ. ΟΚΑΞ : Σιτίζουμε 200 οικογένειες που έχουν ανάγκη στήριξης – Είμαστε όλες εθελόντριες και δίνουμε τον καλύτερο μας εαυτό για να προσφέρουμε αγάπη και βοήθεια σε αυτούς που το χρειάζονται

 Η κ. Τσεντικοπούλου δήλωσε πως τα ράφια τους  είναι σχεδόν άδεια  και τα είδη που χρειάζονται για να καλύψουν τις ανάγκες των οικογενειών που φροντίζουν είναι : Μακαρόνια, κριθαράκι, κοφτό μακαρόνι, όσπρια, λάδι, , γάλα,  ζάχαρη,  χυμοί, μπισκότα, πραλίνες, σαμπουάν, απορρυπαντικά πιάτων και  χαρτί υγείας.  Επίσης η κ . Τσεντικοπούλου  δεν παρέλειψε να αναφέρει  ότι θα προσφέρουν και μερικά παιχνίδια λόγω των Χριστουγέννων στα μικρά παιδιά των οικογενειών.

Από το Σάββατο 28 Νοεμβρίου μέχρι και τις 07 Δεκεμβρίου  η Ομάδας Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ξάνθης (40 Εκκλησιών 12)  θα δέχεται προσφορές   από τις  11 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι.

Οι διανομές θα ξεκινήσουν από τις 11 Δεκεμβρίου και τα δέματα αγάπης θα τα παραλαμβάνουν μετά από τηλεφωνική επικοινωνία όσοι είναι εγγεγραμμένοι.

Επισκεφθείτε την σελίδα της Ομάδας Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ξάνθης στο Facebook

https://www.facebook.com/%CE%9F%CE%9A%CE%91%CE%9E-1424929504224108

Related posts

Μόνο 1 κρούσμα σήμερα στην ΠΕ Ξάνθης / 1.142 νέα κρούσματα στην χώρα

xanthipost

Μετακίνηση εκτός νομού: Έξι εξαιρέσεις αλλά καμία διευκρίνιση για το «μάζεμα ελιάς»

xanthipost

(video) – Lockdown: Από 22 Μαρτίου με 3ωρο SMS στο 13032 κι εντός ακτίνας 2 χιλιομέτρων

xanthipost

Leave a Comment

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ