XanthiPost
ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ένα συγκινητικό στιγμιότυπο με πρωταγωνιστή ένα μικρό παιδί με αναπηρία (video)

Παγκόσμια ημέρα Ατόμων με αναπηρία η σημερινή 3η Δεκεμβρίου

Ο 2χρονος Όλιβερ που βρίσκεται σε αναπηρικό αμαξίδιο βρέθηκε στο πολυκατάστημα Target στην Αριζόνα των ΗΠΑ. Εκεί, στο παιδικό τμήμα, ο αξιαγάπητος μπόμπιρας είδε μια διαφήμιση που φαίνεται πώς του άλλαξε τη ζωή και τον έκανε να δει τα πράγματα πολύ διαφορετικά. Απέναντί του δέσποζε μια αφίσα με ένα παιδί λίγο μεγαλύτερο από τη δική του ηλικία, που καθόταν επίσης σε αναπηρικό αμαξίδιο, φορώντας τα ρούχα του πολυκαταστήματος. Το αγόρι χάζευε ώρα την αφίσα ενώ την στιγμή απαθανάτισε η μητέρα του. Η ίδια ανέβασε τη συγκλονιστική φωτογραφία στα social media και αμέσως έγινε viral.

Η σελίδα της στο Facebook, «Ollie’s world» είναι αφιερωμένη στον αγαπημένο της γιο.

Την δυνατή εικόνα, συνόδευε το παρακάτω μήνυμα: «Σήμερα ο Όλιβερ με έκανε να σταματήσω και να γυρίσω να δω την φωτογραφία που παρατήρησε. Απλά την κοίταζε με ένα ‘‘awe’’! Αναγνώρισε ένα άλλο αγόρι σαν κι αυτόν, που γελούσε και χαμογελούσε στο Target.

Ο Όλιβερ βλέπει παιδιά κάθε μέρα, αλλά ποτέ δεν βλέπει παιδιά σαν κι αυτόν.

«…Ήταν απίστευτο. Είμαι χαρούμενη που και άλλα παιδιά που περνούν με τους γονείς τους από εδώ θα το δουν. Υπάρχει focus στην αντιπροσώπευση της διαφορετικότητας, αλλά και η αντιπροσώπευση ατόμων με ειδικές ανάγκες είναι εξίσου σημαντική».

Η Demi Porter Garza-Pena, μητέρα του Όλιβερ, ανέφερε στο Romper.com ότι ο γιος της πάσχει από μια σπάνια πάθηση που ονομάζεται Caudal Regression Syndrome (Σύνδρομο ουρικής παλινδρόμησης), η οποία βλάπτει το σώμα από τη μέση και κάτω.

Παγκόσμια ημέρα Ατόμων με αναπηρία η σημερινή

Η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία (Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες) καθιερώθηκε να εορτάζεται στις 3 Δεκεμβρίου από το 1992, επειδή εκείνη την ημέρα η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ υιοθέτησε το Πρόγραμμα Δράσης για τα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες.

Πρόκειται για μία πρωτοβουλία του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για την προώθηση δράσεων υποστήριξης των συγκεκριμένων συμπολιτών μας, αλλά και ενημέρωσης και αφύπνισης της κοινωνίας μας. Η αποστολή του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας είναι η βελτίωση της ποιότητας ζωής των ατόμων με αναπηρίες μέσω εθνικών, περιφερειακών και παγκόσμιων προσπαθειών, καθώς και η αύξηση της ευαισθητοποίησης.

Η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία δίνει την ευκαιρία στις κυβερνήσεις, στους οργανισμούς και στις κοινωνίες να εστιάσουν την προσοχή τους στα δικαιώματα και τις δυνατότητες των ανθρώπων με αναπηρία. Στοχεύει στην προώθηση της κατανόησης σε θέματα αναπηρίας και στην κινητοποίηση υποστήριξης της αξιοπρέπειας και της ευημερίας των ατόμων με αναπηρία. Επιδιώκει επίσης να επιστήσει την προσοχή στο γεγονός ότι το κέρδος από την ένταξη των ατόμων με αναπηρία σε κάθε πτυχή της ζωής είναι συνολικό και μας αφορά όλους.

Στην Ελλάδα, ο αριθμός των ατόμων με αναπηρία, υπολογίζεται γύρω στο 1 εκατομμύριο. Τα στοιχεία στηρίζονται σε ποσοστά του ΠΟΥ και των επίσημων φορέων του κράτους.

Όταν αναφερόμαστε σε ειδικές ανάγκες εννοούμε κάθε πνευματική ή σωματική αναπηρία η οποία χρίζει ειδικής μεταχείρισης ώστε το άτομο να αναπτύξει ισότιμα όλες τις ικανότητες του και να ενταχθεί στη κοινωνία. Αυτές μπορεί να είναι αισθητηριακές αναπηρίες (τύφλωση, κώφωση) σωματικές αναπηρίες, (εγκεφαλική παράλυση, ακρωτηριασμένα άκρα) νοητική καθυστέρηση, χρωμοσωμικά σύνδρομα, Διάχυτη Αναπτυξιακή Διαταραχή (αυτισμός), ειδικές μαθησιακές δυσκολίες (δυσλεξία κλπ).

amea-care.gr

Related posts

Ξάνθη : Φωτιά για πολλοστή φορά στο εργοστάσιο ΤΕΚΤΩΝ κοντά στον οικισμό του Δροσερού Ξάνθης

xanthipost

3 κρούσματα στην ΠΕ Ξάνθης / 2.215 νέα κρούσματα στην χώρα

xanthipost

Τι αλλαγές φέρνει το νέο lockdown – Πώς θα κινηθούμε το Σαββατοκύριακο, τι ισχύει για τα SMS

xanthipost

Leave a Comment

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ