xanthipost.gr
ΕΛΛΑΔΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Στο ΦΕΚ τα νέα κριτήρια και η μοριοδότηση για 2.600 επαγγελματίες οπλίτες

Εκδόθηκε το προεδρικό διάταγμα με το οποίο καθορίζονται τα κριτήρια και η μοριοδότηση για την επιλογή των υποψηφίων Επαγγελματιών Οπλιτών (ΕΠΟΠ).

Με το προεδρικό διάταγμα υπ. αριθ. 105, με το οποίο τροποποιείται το άρθρο 1 του πδ 292/2001 και αναρτήθηκε σήμερα στη Διαύγεια (ώρα 13:30:56 μμ), μοριοδοτούνται:

-Οι γραμματικές γνώσεις με 100 έως 450 μόρια

-Ο χρόνος προϋπηρεσίας στην ειδικότητα που οι υποψήφιοι επιθυμούν να καταταγούν, με 50 έως 250 μόρια

-Οι κάτοχοι Μεταλλίων Εξόχου Πράξεως: με 200 μόρια

-Η γνώση ξένων γλωσσών: με 50 έως 150 μόρια

-Τα τέκνα πολυτέκνων, τέκνα ή αδέλφια αναπήρων και τραυματισθέντων σε πολεμικές επιχειρήσεις, καθώς και στρατιωτικών και των τριών κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων ειρηνικής περιόδου, οι οποίοι έχουν αναπηρία σε ποσοστό εξήντα επτά τοις εκατό (67%) και άνω, λόγω πάθησης τους σε διατεταγμένη υπηρεσία και ένεκα αυτής, τέκνα ή αδέλφια των θανόντων στρατιωτικών των Ενόπλων Δυνάμεων στον πόλεμο ή στην ειρήνη κατά την εκτέλεση διατεταγμένης υπηρεσίας και ένεκα αυτής, καθώς και τέκνα Ελλήνων μόνιμων στρατιωτικών, εφέδρων και κληρωτών οπλιτών, που συμμετείχαν με οποιονδήποτε τρόπο στα πολεμικά γεγονότα της χρονικής περιόδου από την 20ή Ιουλίου έως την 20ή Αυγούστου 1974 στην Κύπρο, καθώς και στα γεγονότα που έλαβαν χώρα το 1964 στην Τυληρία και Λευκωσία και το 1967 στην Κοφίνου και τους Αγίους Θεοδώρους της Κύπρου, καθώς και τέκνα ή αδέλφια προσώπου που απεβίωσε ή τραυματίσθηκε εξαιτίας τρομοκρατικής ενέργειας με 100 μόρια.

– Οι υπηρετούντες ή υπηρετήσαντες ως Οπλίτες Βραχείας Ανακατάταξης (ΟΒΑ) στις Ένοπλες Δυνάμεις: 100 μονάδες μέχρι τη συμπλήρωση του πρώτου έτους και επιπλέον 50 μονάδες με τη συμπλήρωση κάθε επόμενου έτους.

-Η εντοπιότητα μονίμως διαμενόντων στην περιοχή της Θράκης, νήσων Ανατολικού Αιγαίου και Δωδεκανήσου (διαμονή στην εν λόγω περιοχή τουλάχιστον τα τελευταία 5 έτη) με 100 μόρια.

Εως το τέλος του έτους 2.600 θέσεις για ΕΠ.ΟΠ. και Ο.Β.Α.

Θέμα χρόνου είναι πλέον μετά την έγκριση από το ΣτΕ της νέας μοριοδοτησης, η δημοσίευση των προσκλήσεων από το υπουργείο Εθνικής Αμυνας για 2.600 Επαγγελματίες Οπλίτες (ΕΠ.ΟΠ.) και Οπλίτες Βραχείας Ανακατάταξης (Ο.Β.Α.).  Συνολικά θα γίνουν προσλήψεις 1.600 ΕΠΟΠ, οι οποίοι προβλέπεται να κατανεμηθούν ως εξής:  1.000 ΕΠΟΠ στον Στρατό Ξηράς, 280 ΕΠΟΠ στην Πολεμική Αεροπορία, 20 ΕΠΟΠ στο Κοινό Νομικό Σώμα και 300 ΕΠΟΠ στο Πολεμικό Ναυτικό. Παράλληλα, ανακοινώθηκε και η κατανομή των 1.000 ΟΒΑ, η οποία προβλέπεται ως εξής: 600 ΟΒΑ στον Στρατό Ξηράς, 200 ΟΒΑ στο Πολεμικό Ναυτικό και  200 ΟΒΑ στην Πολεμική Αεροπορία. Η εκπαίδευση των ΕΠΟΠ περιλαμβάνει: Αρχική εκπαίδευση, διάρκειας 14 εβδομάδων (6 εβδομάδες βασική και 8 εβδομάδες εκπαίδευση μαχητή). Εκπαίδευση στην ειδικότητα, διάρκειας από 4 έως 113 εβδομάδες, ανάλογα με την ειδικότητα. Εκπαίδευση Υποψήφιων Βαθμοφόρων, διάρκειας 4 εβδομάδων. Σύμφωνα με το  χρονοδιάγραμμα που έχει τεθεί από το ΓΕΕΘΑ ο Δεκέμβριος θα είναι ο μήνας που θα δημοσιευθούν οι προκηρύξεις για την πρόσληψη του νέου προσωπικού, το οποίο στα μέσα του 2021 θα παρουσιαστεί και θα ενισχύσει στις Μονάδες και τις υπηρεσίες των ΕΔ. Ταυτόχρονα βρίσκεται σε τελικό στάδιο έγκρισης και υπογραφής της σχετικής ΚΥΑ η αύξηση των εισακτέων στα ΑΣΕΙ και στα ΑΣΣΥ για το ακαδημαϊκό έτος 2021.

Ολο το ΦΕΚ ΕΔΩ

e-dimosio.gr

Related posts

(video) – Δήμος Ξάνθης : Συνεδρίαση με εντάσεις, εκνευρισμό και προσωπικές επιθέσεις – Το Ξανθιώτικο Καρναβάλι μονοπώλησε το ενδιαφέρον !

xanthipost

Στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Γ. Γεννηματάς ο Δημήτρης Κόκοτας – Η κατάστασή του κρίνεται  κρίσιμη!

xanthipost

(video) – Βουλή: Καταψηφίστηκε η πρόταση δυσπιστίας με 159 κατά και 141 υπέρ

xanthipost

Leave a Comment

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ