xanthipost.gr
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΥΓΕΙΑ

Με το νέο έτος θα έρθει η πρώτη παρτίδα εμβολίων κατά του κορονοϊού στην Ξάνθη

Την Πέμπτη, η δεύτερη μεγάλη παρτίδα που θα φτάσει στη χώρα μας απευθείας από την Pfizer, θα αποθηκευτεί στο Ωραιόκαστρο και στην συνέχεια παρτίδες του εμβολίου θα προωθηθούν στην περιοχή μας

Σύμφωνα με  πληροφορίες στις  4 Ιανουαρίου 2021 θα  καταφθάσει στην περιοχή μας η πρώτη παρτίδα εμβολίων   κατά του κορονοϊού στην Ξάνθη.

 Οι πρώτοι που θα εμβολιαστούν θα είναι το νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό του Νοσοκομείου Ξάνθης, που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον.

Στο Ωραιόκαστρο της Θεσσαλονίκης, βρίσκεται το μεγαλύτερο στην Νοτιοανατολική Ευρώπη, κέντρο αποθήκευσης των εμβολίων ενάντια στον κορονοϊό.

Την Πέμπτη, η δεύτερη μεγάλη παρτίδα που θα φτάσει στη χώρα μας απευθείας από την Pfizer, θα αποθηκευτεί στο Ωραιόκαστρο. Πρόκειται για 82.000 δόσεις που θα διανεμηθούν από την 3η και την 4η ΥΠΕ στη Βόρεια Ελλάδα, όπου θα υπάρχουν, 120 και 129 εμβολιαστικά κέντρα, αντίστοιχα.

Στόχος είναι έως τις 20 Ιανουαρίου, να έχουν εμβολιαστεί όλοι οι γιατροί και νοσηλευτές της Βόρειας Ελλάδας που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον.

Την Τρίτη θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός του υγειονομικού προσωπικού στο ΑΧΕΠΑ, έτσι ώστε μέχρι τις 2 Ιανουαρίου να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία στο νοσοκομείο.

Το πρόγραμμα εμβολιασμών για σήμερα 28.12.2020

Συνεχίζονται σήμερα  οι εμβολιασμοί επαγγελματιών υγείας κατά της covid-19 σε πέντε νοσοκομεία αναφοράς της Αττικής, και συγκεκριμένα στα νοσοκομεία «Ευαγγελισμός», «Σωτηρία», «Αττικόν», «Θριάσιο» και «Ασκληπιείο» Βούλας.

Επίσης σήμερα θα γίνει η διανομή εμβολίων προς το Πανεπιστημιακό της Λάρισας, το ΑΧΕΠΑ, το Πανεπιστημιακό Ιωαννίνων και Πατρών, έτσι ώστε αύριο να αρχίσουν οι εμβολιασμοί στο υγειονομικό προσωπικό των νοσοκομείων αυτών.

Οι πολιτικοί που εμβολιάζονται σήμερα

Εν τω μεταξύ και σήμερα, συνεχίζονται οι συμβολικοί εμβολιασμοί πολιτικών προσώπων. Ειδικότερα, θα εμβολιαστούν στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας στις 11:30, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας στις 12:15 και ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους στις 12:45.

Related posts

(video) – Βουλή: Καταψηφίστηκε η πρόταση δυσπιστίας με 159 κατά και 141 υπέρ

xanthipost

Η εξοικείωση των μαθητών με την καθημερινή λειτουργία του Δήμου Ξάνθης, συνεχίζεται με επιτυχία

xanthipost

Ξάνθη : Στις φυλακές οδηγήθηκαν οι  τρεις Ρομά που  είχαν γίνει ο φόβος και ο τρόμος στην περιοχή με πολλές ληστείες και απόπειρες κλοπών – Τους επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 5 ετών χωρίς αναστολή για τον καθένα !

xanthipost

Leave a Comment

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ