xanthipost.gr
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Το click away φεύγει το… click in shop έρχεται – Πώς θα λειτουργεί

Το click in shop μπαίνει στη ζωή μας – Όσα πρέπει να ξέρουμε για τη νέα μέθοδο αγορών

Μετά το click away που εφαρμόστηκε στη χώρα μας λόγω του lockdown και της πανδημίας του κορονοϊού, έρχεται το click in shop.Η κυβέρνηση προσανατολίζεται από τις αγορές με ραντεβού εκτός του καταστήματος, στις αγορές με ραντεβού εντός του καταστήματος. Το νέο αυτό μοντέλο θα εξαρτηθεί από τα επιδημιολογικά δεδομένα και από το πότε, η επιτροπή των λοιμωξιολόγων, θα ανάψει το «πράσινο φως».

Από την πλευρά του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας τόνισε ότι «είναι πιθανό να υπάρξει μία εξέλιξη στο κομμάτι του λιανεμπορίου».

«Αυτό θα το δούμε τις επόμενες μέρες αλλά αυτό που έχει σημασία είναι ότι κάποιες δραστηριότητες όπως η εστίαση είναι πολύ δύσκολο να είναι στο πρώτο κύμα ανοίγματος της οικονομίας και της κοινωνικής δραστηριότητας».

«Είναι απολύτως κρίσιμο να τηρήσουμε τα μέτρα και αυτές τις μέρες προκειμένου να έχουμε μια καλή εικόνα και να μπορέσουμε σιγά σιγά να απελευθερώνουμε τομείς της οικονομικής και κοινωνικής δραστηριότητας από τις 8 Ιανουαρίου και μετά».

Ο κ. Πέτσας επανέλαβε μιλώντας στην ΕΡΤ πως θα συνεχίσουν να προβλέπονται μέτρα στήριξης κι ότι είναι κατανοητό ότι τίποτα δεν μπορεί να αναπληρώσει τον τζίρο που έχουν χάσει οι επαγγελματίες της αγοράς.

Το σχέδιο για το click in shop εν μέσω lockdown

Το click in shop, εξετάζεται να εφαρμοστεί στη χώρα μας με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα για τον κορoναϊό. Στόχος είναι το νέο μοντέλο να εφαρμοστεί μέσα στον Ιανουάριο να συμπέσει, δηλαδή, με τη χειμερινή εκπτωτική περίοδο που ξεκινά στις 11 Ιανουαρίου, προκειμένου να τονωθεί η αγορά. Αν επιτραπεί η λειτουργία των εμπορικών με το νέο σύστημα, ο καταναλωτής θα κλείνει ραντεβού, είτε μέσω τηλεφώνου, είτε μέσω ηλεκτρονικής εφαρμογής, και θα μπορεί να επισκέπτεται το κατάστημα σε προκαθορισμένο χρόνο και για περιορισμένη χρονική διάρκεια. Παράλληλα, θα έχει τη δυνατότητα να δοκιμάσει τα είδη ένδυσης και υπόδησης, ώστε να αποφεύγεται η ταλαιπωρία της επιστροφής προϊόντων. Όπως ισχύει ήδη στις αγορές εντός του σούπερ μάρκετ και στις αγορές εντός του καταστήματος με ραντεβού θα ισχύουν περιορισμοί στον μέγιστο αριθμό των καταναλωτών που επιτρέπεται να είναι εντός του καταστήματος την ίδια στιγμή.Δηλαδή, ο αριθμός των πελατών μέσα στο κατάστημα θα είναι απολύτως συναφής με τα τα τετραγωνικά του.

Σενάρια για μερικό άνοιγμα της αγοράς

Το άνοιγμα του λιανεμπορίου αναμένεται να γίνει μετά το πρώτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA ενώ αυτό θα συμβεί υπό συγκεκριμένους όρους. H επιθυμητή ημέρα για να ανεβάσουν ρολά τα μικρά καταστήματα είναι η Δευτέρα 11 Ιανουαρίου, ενώ μερικές ημέρες νωρίτερα, στις 7 Ιανουαρίου, θα έχει προηγηθεί τηλεδιάσκεψη με την επιτροπή λοιμωξιολόγων.

in.gr

Related posts

(video) – Ξάνθη : Άσκηση ετοιμότητας πυρκαγιάς της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού

xanthipost

Απεργία ΓΣΕΕ – Απεργιακή συγκέντρωση των ταξικών σωματείων και μαζικών φορέων του Νομού – Δυναμικό «παρών» έδωσαν οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα

xanthipost

Delphi Economic Forum ΙΧ: Η JTI υποστηρικτής εκδήλωσης του Tholos Foundation

xanthipost

Leave a Comment

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ