xanthipost.gr
ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Πρεμιέρα σήμερα για το λιανεμπόριο και στην Ξάνθη (video)

Άνοιξαν οι πόρτες των καταστημάτων στην πόλη της Ξάνθης, όπως και σε όλη τη χώρα. Ο κόσμος σήμερα μετά από δυο μήνες είχε την ευκαιρία να μπει μέσα στα μαγαζιά και να ψωνίσει, σύμφωνα με τις ανάγκες του καθενός και ακολουθώντας τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.

Οι βιτρίνες έλαμψαν  από καθαριότητα και οι σφουγγαρίστρες «πήραν» φωτιά

Οι καταστηματάρχες ευπρέπισαν το χώρο των επιχειρήσεών  τους και υποδέχτηκαν μετά από αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα το καταναλωτικό κοινό.

Οι ξανθιώτες αψήφησαν το  τσουχτερό κρύο και βγήκαν στην αγορά   

Παρά το τσουχτερό κρύο, αρκετός ήταν ο κόσμος που έστειλε «2» στο πενταψήφιο νούμερο 13033 και βγήκε έξω για τις αγορές του.  Εκτός, όμως, από τα μαγαζιά του λιανεμπορίου, άνοιξαν και τα κομμωτήρια, αλλά και τα κέντρα αισθητικής που δέχονται διαδοχικά τα ραντεβού τους.

Ικανοποιημένοι με το άνοιγμα της αγοράς οι καταστηματάρχες αλλά η μεγάλη  αγωνία τους παραμένει  αφού φοβούνται ένα  νέο πιθανό πισωγύρισμα

Οι έμποροι αν και αισιόδοξοι και ικανοποιημένοι με το άνοιγμα της αγοράς  επισημαίνουν ότι αυτό δεν σημαίνει παύση των διεκδικήσεων για οικονομική στήριξη των επιχειρήσεων, που έχουν πληγεί ανεπανόρθωτα και τα προβλήματα που προκάλεσε στις επιχειρήσεις και ιδιαίτερα στις μικρές το δίμηνο lockdown είναι πάρα πολλά και εξακολουθούν να παραμένουν. Επίσης φοβούνται ένα πιθανό πισωγύρισμα σε περίπτωση που υπάρξει και πάλι έξαρση των κρουσμάτων.

Γενικοί Κανόνες λειτουργίας  της αγοράς

  • Ωράριο λειτουργίας (προαιρετικό) από 7:00 π.μ. έως 8:00 μ.μ.
  • Προαιρετική λειτουργία καταστημάτων, την Κυριακή 24 Ιανουαρίου.
  • Διατηρείται ο περιορισμός των μετακινήσεων με υποχρέωση αποστολής SMS στο 13033, ενώ ο καταναλωτής οφείλει να διατηρεί το μήνυμα, προκειμένου να αποδεικνύεται η ώρα αποστολής και έγκρισης της μετακίνησης του.
  • Διατηρείται η απαγόρευση υπερτοπικών μετακινήσεων.
  • Μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός: τέσσερα άτομα για καταστήματα έως 100 τ.μ. Για καταστήματα άνω των 100 τ.μ. ένα άτομο για κάθε 25 τ.μ. επιπλέον  (από 1 άτομο/ανά 15 τ.μ που ίσχυε προηγουμένως).
  • Μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός πελατών εντός των εμπορικών κέντρων (malls), εκπτωτικών χωριών και εκπτωτικών καταστημάτων (outlets), ορίζεται ως εξής: Ένας πελάτης ανά 25 τ.μ. επιφάνειας κυρίως χώρου.
  • Απόσταση 2 μέτρων μεταξύ των πελατών κατά τον χρόνο αναμονής στα ταμεία.
  • Προσαύξηση προστίμων κατά 50% για φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις.
  • Ειδικώς τα περίπτερα δύνανται να λειτουργούν 24 ώρες.
  • Για τα καταστήματα τροφίμων υπάρχει η υποχρέωση να έχουν κάνει ανάρτηση με έγγραφο ή ψηφιακό τρόπο του μέγιστου αριθμού καταναλωτών που επιτρέπεται να βρίσκονται εντός του καταστήματος. Προβλέπεται ειδική απολύμανση σε τροχήλατα και μη καρότσια/καλάθια – όπου υφίστανται – με ανάπτυξη καθημερινού προγράμματος απολύμανσης, το οποίο επιδεικνύεται στις αρμόδιες αρχές. Το ωράριο λειτουργίας τους είναι προαιρετικό (διευρυμένο) από τις 7:00 έως τις 20:00, καθώς και με την εξαίρεση, ως προς τα καταστήματα τροφίμων, της λειτουργίας υπηρεσιών διανομής προϊόντων (delivery), η οποία επιτρέπεται να λειτουργεί έως τη 1:00.

Related posts

(video) – Για 3η χρονιά η ΟΕΒΕ τίμησε τις Γυναίκες της Ξάνθης – Οι πρωταγωνίστριες της βραδιάς παρέλαβαν συγκινημένες τα βραβεία τους!

xanthipost

Γυμνάσιο Σμίνθης : Για 2η χρόνια στην εμπορική μαθητική έκθεση Θεσσαλονίκης – Κατάφεραν  να κατακτήσουν μία θέση μέσα στην πρώτη δεκάδα!

xanthipost

Ο καιρός «χάλασε»  τα σχέδια για την πρώτη εκδήλωση των ΘΛΕ 2024 – Ακύρωση της “Ημέρας Λαογραφίας”  λόγω καιρικών συνθηκών

xanthipost

Leave a Comment

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ