XanthiPost
ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

«Φροντίδα στο Σπίτι» στην Ξάνθη : «Είμαστε μία ομάδα που ακράδαντα πιστεύει στον αμοιβαίο σεβασμό»

Τεράστιες  οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι οικογένειες που έχουν να φροντίσουν ηλικιωμένους  και άτομα με προβλήματα υγείας κατά τη διάρκεια του lockdown

Η επιδημία έχει ανατρέψει  την κανονικότητα και τη ρουτίνα των ηλικιωμένων ενώ παράλληλα  επηρεάζει άμεσα τη φροντίδα τους. Επίσης  ο φόβος της μόλυνσης, του θανάτου, της πιθανής απώλειας αγαπημένων, ή ακόμα και του αποχωρισμού από τα αγαπημένα τους πρόσωπα, εναλλάσσονται ως κυρίαρχα συναισθήματα.

Ο  ρόλος του φροντιστή είναι πολύ σημαντικός, είτε είναι κάποιος συγγενής είτε επαγγελματίας υγείας. «Είναι απαραίτητη η παρουσία ενός ανθρώπου που θα επιμελείται την καθημερινότητα του ηλικιωμένου , θα τον  ενθαρρύνει και αν χρειάζεται θα επικοινωνεί με τους συγγενείς και με τον θεράποντα γιατρό.

Όπως υποστηρίζει ο υπεύθυνος του  «Φροντίδα στο Σπίτι» κ. Θεόδωρος Χατζηγεωργίου «..είναι απαραίτητη η στήριξη των μοναχικών ηλικιωμένων, αλλά και των ατόμων που αντιμετωπίζουν προβλήματα κινητικότητας ή σοβαρής ασθένειας. Είναι σημαντικό οι ηλικιωμένοι  να παραμείνουν ενεργοί, με ζωντάνια και δυναμισμό, απολαμβάνοντας τη ζωή τους που στην τρίτη ηλικία έχει τις δικές της χάρες και τις δικές της προκλήσεις.  

Ατέλειωτη υπομονή, μεγαλοψυχία, ευγένεια, συνέπεια, οργάνωση και εντιμότητα είναι κάποια από τα βασικά χαρακτηριστικά που με αυστηρότητα και επιμονή αναζητούμε συνεχώς στους επαγγελματίες που θέλουμε να απαρτίζουν τους συνεργάτες της «ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ»

Τόσο οι ηλικιωμένοι όσο και οι φροντιστές τους χρειάζονται υποστήριξη, λύσεις και συμβουλές που θα βοηθήσουν όλη την οικογένεια να ανταποκριθεί καλύτερα στις νέες απαιτήσεις της ζωής και στις καινούριες ισορροπίες που είναι φυσιολογικό να αλλάζουν όσο περνάνε τα χρόνια.

Iατροφαρμακευτική περίθαλψη, φυσιοθεραπευτική αγωγή, κοινωνική εργασία, βοήθεια στο σπίτι, καθώς και κάθε είδους εξυπηρέτηση, είναι οι υπηρεσίες που παρέχονται στους ηλικιωμένους  συνανθρώπους μας μέσω του εξειδικευμένου προσωπικού μας με στόχο την υψηλής ποιότητας φροντίδα.

Οι εθελοντές είναι σημαντικοί και πολύτιμοι συνεργάτες της Φροντίδας στο Σπίτι.

Ο κ. Θεόδωρος Χατζηγεωργίου μίλησε και για τον εθελοντισμό ο οποίος όπως χαρακτηριστικά αναφέρει «..προσφέρει μεγάλη συναισθηματική ανταπόδοση..»

Όπως επεσήμανε οι εθελοντές είναι σημαντικοί και πολύτιμοι συνεργάτες της Φροντίδας στο Σπίτι. Συμβάλλουν ιδιαίτερα, ως άμεσοι και στενοί συνεργάτες της διεπιστημονικής ομάδας, στη βελτίωση της ποιότητας της ζωής των ασθενών και των φροντιστών τους. Η συμμετοχή των εθελοντών είναι απαραίτητη για την εξασφάλιση της ολοκληρωμένης φροντίδας των ασθενών και των οικογενειών τους. Δεν υπάρχουν συγκεκριμένες, αυστηρές προϋποθέσεις για να γίνει κάποιος εθελοντής. Όλοι έχουν την διάθεση να συμπαρασταθούν και να βοηθήσουν, όσο περνά από το χέρι τους, συνανθρώπους που διέρχονται μία δύσκολη φάση της ζωής τους.

Ο εθελοντής οφείλει να κατανοεί και να αποδέχεται το πνεύμα της ανακουφιστικής φροντίδας. 

Ο εθελοντισμός προσφέρει μεγάλη συναισθηματική ανταπόδοση. Δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι οι εθελοντές νιώθουν ότι παίρνουν περισσότερα από όσα προσφέρουν! Η συμμετοχή ως Εθελοντής στην Φροντίδα στο Σπίτι μπορεί να μην είναι η κατάλληλη επιλογή για όλους τους ανθρώπους. Συμπληρώνοντας μία αίτηση εθελοντή θα κληθείτε σε προσωπική συνέντευξη . Μέσα από αυτή την διαδικασία, οι εθελοντές συνήθως διαπιστώνουν εάν αυτός ο χώρος τους ταιριάζει και με ποιο τρόπο μπορούν καλύτερα να δραστηριοποιηθούν και να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους.

Related posts

Πως θα λειτουργήσει το παζάρι λόγω κορονοϊού – Συμμετέχοντες πωλητές στο παζάρι του Σαββάτου

xanthipost

2 θετικά δείγματα εντοπίστηκαν σε σύνολο 180 rapid test που διενεργήθηκαν σήμερα στην κεντρική πλατεία της Ξάνθης

xanthipost

Οι τρεις σωματοφύλακες του Δήμου Ξάνθης επί τo έργον στην κεντρική πλατεία της πόλης

xanthipost

Leave a Comment

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ