xanthipost.gr
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας: Επιτρέπεται βόλτα με κατοικίδιο και μότο κρος στην Πάρνηθα, δεν επιτρέπεται κυνήγι και ψάρεμα

Κόντρα ΣΥΡΙΖΑ – Νέας Δημοκρατίας μετά τις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα για το κυνήγι και το ψάρεμα

Για θέατρο του παραλόγου από πλευράς κυβέρνησης έκανε λόγο ο Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης που είχε με τον πρόεδρο και το ΔΣ της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας και τους προέδρους των κυνηγετικών ομοσπονδιών. «Και σε αυτή την περίπτωση όμως βλέπουμε από την πλευρά της κυβέρνησης το θέατρο του παραλόγου. Ενώ επιτρέπεται η βόλτα με κατοικίδιο μέσω μηνύματος, ακόμα και μότο κρος στην Πάρνηθα από υψηλόβαθμα, σε πολιτειακό επίπεδο, στελέχη, δεν επιτρέπεται το κυνήγι και το ψάρεμα, ούτε “κατά μόνας”», υπογράμμισε ο πρώην πρωθυπουργός, ξεκαθαρίζοντας πάντως ότι «όλοι αντιλαμβανόμαστε την χρησιμότητα και την αναγκαιότητα των περιοριστικών μέτρων, απαραίτητων για να αντιμετωπίσουμε την Πανδημία καθώς προτεραιότητα μας είναι η ανθρώπινη ζωή» .

Ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε στους εκπροσώπους των κυνηγών ότι ανταποκρίθηκε στο αίτημα τους να συνομιλήσουν καθώς θεωρεί ότι η στάση της κυβέρνησης αδικεί τους δεκάδες χιλιάδες κυνηγούς της χώρας μας και τις ομοσπονδίες τους και φυσικά και τους ψαράδες: «Δυστυχώς και η διαχείριση αυτού του θέματος είναι μια ακόμη απόδειξη του αντιεπιστημονικού τρόπου με τον οποίο διαχειρίζεται η κυβέρνηση την πανδημία σε κάθε τομέα. Δεν υπάρχει οικοσυστηματική αξιολόγηση, έχει τεθεί σε αναστολή η θηροφυλακή και έχουν τεθεί σοβαρά ζητήματα περιβάλλοντος και ισορροπίας της άγριας πανίδας», επεσήμανε ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ και συμπλήρωσε:

Συμπλήρωσε τέλος ότι προκύπτει θέμα απασχόλησης 700 εργαζομένων ανάμεσα τους και οι 270 της θηροφυλακής η οποία έχει ως αποστολή την προστασία της άγριας πανίδας και των καταφυγίων. Το μισθολογικό κόστος αυτών των εργαζομένων καλύπτεται από τις άδειες κυνηγιού και δεν επιβαρύνει τον προϋπολογισμό. Θέμα το οποίο οφείλει να επιλύσει άμεσα το υπουργείο Περιβάλλοντος.

Σύμφωνα, δε, με τη σχετική ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, «Απο την πλευρά τους οι εκπρόσωποι των κυνηγών ευχαρίστησαν τον Αλ. Τσίπρα για την ώριμη και υπεύθυνη, όπως είπαν, στάση του, επέκριναν την κυβέρνηση για τις αμφιταλαντεύσεις της και την χαρακτήρισαν “εχθρό των κυνηγών” καθώς αποφάσισε να ανοίξει το λιανεμπόριο και πλείστες άλλες δραστηριότητες της αγοράς, αλλά να διατηρήσει τους υφιστάμενους περιορισμούς στο κυνήγι.

ΝΔ: Κυνηγά εκλογικά θηράματα και ψαρεύει σε θολά νερά

Την αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας προκάλεσε η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τους κυνηγούς. «Η αναζήτηση πεδίων αντιπολίτευσης, φαίνεται πως δίνει στον κ. Τσίπρα την ευκαιρία επαφής με άγνωστες σε αυτόν μέχρι τώρα, κοινωνικές ομάδες», αναφέρει η Νέα Δημοκρατία, κατηγόρωντας τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι δεν υπάρχει αίτημα που να μην υιοθετεί.

«Από τη μια τάσσεται υπέρ του ανοίγματος του κυνηγιού και του ψαρέματος, αγνοώντας τις εισηγήσεις των ειδικών κι από την άλλη κατηγορεί την κυβέρνηση ότι δεν λαμβάνει επαρκή μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας. Με τους οικολόγους φοράει δήθεν πράσινο κοστούμι, (ξεθωριασμένο λόγω της θέσης του ΣΥΡΙΖΑ κατά της απολιγνιτοποίησης) με τους κυνηγούς κρατάει στο χέρι καραμπίνα. Αυτό δεν λέγεται σοβαρή αντιπολίτευση αλλά κυνήγι εκλογικών θηραμάτων και ψάρεμα σε θολά νερά», τονίζει χαρακτηριστικά το κυβερνών κόμμα.

ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση έχει πάρει διαζύγιο με την κοινή λογική

Το γάντι στη Νέα Δημοκρατία σήκωσε στη συνέχεια το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι έχει παρει διαζύγιο με την κοινή λογική. «Την επόμενη φορά που θα συναντήσει κάποιον φορέα ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα ζητήσει την έγκριση του κου Μητσοτάκη. Μέχρι τότε ας δώσει όμως στη δημοσιότητα τα πρακτικά της Επιτροπής για να μάθουμε ποιά επιδημιολογική προσέγγιση επιτρέπει το Μότο Κρος στην Πάρνηθα αλλά όχι το ψάρεμα ή το κυνήγι και μάλιστα κατά μόνας», σημείωναν χαρακτηριστικά από την Κουμουνδούρου.

ethnos.gr

Related posts

Επίσκεψη πρέσβη της Κυπριακής Δημοκρατίας στον Δήμαρχο Ξάνθης

xanthipost

(video) – Δημοτικό Συμβούλιο Ξάνθης :  Βρήκαν τον παλιό «κακό» τους εαυτό – Οι εμμονές Μελισσόπουλου με Τσέπελη !

xanthipost

Ξάνθη – Θανάσης Παφίλης: «Αδιέξοδα δεν υπάρχουν! Με το ΚΚΕ στον αγώνα μπορούμε να νικήσουμε»

xanthipost

Leave a Comment

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ