XanthiPost
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η ανώνυμη επιστολή στους επικεφαλής της αντιπολίτευσης του Δήμου και σε ΜΜΕ και το πέπλο μυστηρίου που την καλύπτει

Τι ζήτησαν από τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο οι επικεφαλής της αντιπολίτευσης του Δήμου Ξάνθης  – Τι τους απαντά ο Γιάννης Ζερενίδης 

Από τα «συμφραζόμενα»  η ανώνυμη επιστολή μυστήριο  αφορά καταγγελίες  για την λειτουργία του Δήμου Ξάνθης όσον αφορά το Δημοτικό  Κολυμβητήριο Ξάνθης  και τα έργα που πραγματοποιούνται για την αποκατάσταση της λειτουργίας του.

Ανώνυμη επιστολή από  άγνωστο καταγγέλλοντα εστάλη σε δυο επικεφαλής της αντιπολίτευσης  και σε μέσο ενημέρωσης,  όπου από τις κινήσεις που ακολούθησαν οι εκπρόσωποι της αντιπολίτευσης μάλλον   παρουσιάζει μία σειρά στοιχείων που αφορούν στην λειτουργία του Δήμου Ξάνθης όσον αφορά το κολυμβητήριο Ξάνθης  και τα έργα που πραγματοποιούνται για την αποκατάσταση της λειτουργίας του.

Ειδικότερα οι επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης με κοινή τους επιστολή προς τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο  των Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Ιωάννη Ζερενίδη στα πλαίσια της διερεύνησης των καταγγελλομένων από τον ανώνυμο αποστολέα, ζητούν   να πραγματοποιήσουν  αυτοψία στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Ξάνθης προκειμένου να αποτυπώσουν, μαζί με Κλιμάκιο Μηχανικών των παρατάξεων τους  , την υφιστάμενη κατάσταση του Κολυμβητηρίου.

Ακολουθεί η κοινή επιστολή τους με ημερομηνία 25.01.2021

Κύριε  Αντιδήμαρχε

Ως αρμόδιος Αντιδήμαρχος των Τεχνικών Υπηρεσιών μετά την ανώνυμη καταγγελία που κοινοποιήθηκε σε όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους Ξάνθης η οποία αφορά τα έργα ανακατασκευής του Κολυμβητηρίου Ξάνθης, σας δηλώνουμε ότι ως Επικεφαλής Δημοτικών Παρατάξεων του Δήμου Ξάνθης, στα πλαίσια της διερεύνησης των καταγγελλομένων, ζητούμε ως έχουμε δικαίωμα να πραγματοποιήσουμε αυτοψία στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Ξάνθης προκειμένου να αποτυπώσουμε, μαζί με Κλιμάκιο Μηχανικών των παρατάξεων μας, την υφιστάμενη κατάσταση του Κολυμβητηρίου.

Προτεινόμενη ημέρα, εξ’ αιτίας του επείγοντος του ζητήματος προτείνουμε την Τρίτη 26 Ιανουαρίου και ώρα 12 το μεσημέρι. Στη συνάντηση αυτή Θα επιθυμούσαμε μαζί με εσάς να παρευρίσκονται και οι υπεύθυνοι για το έργο Μηχανικοί των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου μας.

Εμείς Θα βρισκόμαστε τη συγκεκριμένη ημέρα και ώρα στην είσοδο του Δημοτικού κολυμβητηρίου Ξάνθης.

Παρακαλούμε για την άμεση ανταπόκρισή σας στο αίτημά μας.

Ιωάννης Ζερνενίδης : Εφόσον επιθυμείτε να ελέγξετε, αυτά που καταγγέλλονται στην ανώνυμη επιστολή, μπορείτε να απευθυνθείτε σε ένα ή και περισσότερα από τα Σώματα Ελεγκτών, που η Πολιτεία φρόντισε να θεσμοθετήσει προκειμένου να προασπίζεται το δημόσιο συμφέρον από κάθε είδους αδίκημα των δημόσιων λειτουργών

Αυθημερόν  ο Αντιδήμαρχος των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Ξάνθης κ. Ιωάννης Ζερενίδης απαντά στην  κοινή επιστολή των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων τονίζοντας μεταξύ άλλων  ότι το σχετικό αίτημά τους δεν μπορεί να ικανοποιηθεί, καθώς δεν προβλέπεται η διαδικασία που προτείνετε από την κείμενη νομοθεσία. Επίσης αναφορικά  με τοπεριεχόμενο τηςανώνυμης καταγγελίας, διαβεβαιώνει ότι πρόκειται για παντελώς ψευδείς, κακόβουλες, ανυπόστατες και συκοφαντικές αιτιάσεις σε βάρος του ιδίου  αλά και  της παράταξής που ηγείται του Δήμου ενώ παράλληλα καθιστά σαφές ότι θα ακολουθήσουν όλες οι νόμιμες ενέργειες εκ μέρους του Δήμου κατά παντός υπευθύνου, για την αποκατάσταση της αλήθειας και την απονομή της δικαιοσύνης.

Ακολουθεί η επιστολή – απάντηση του Αντιδημάρχου των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Ξάνθης κ. Ιωάννης Ζερενίδη

ΘΕΜΑ : “Έργα για την αποκατάσταση λειτουργίας του κολυμβητηρίου Ξάνθης ΣΧΕΤ.: Η από 25.01.2021 επιστολή σας

Αξιότιμοι κύριοι, επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων του Δήμου Ξάνθης,

Σας ενημερώνω, ως αρμόδιος Αντιδήμαρχος του Δήμου Ξάνθης, ότι το σχετικό αίτημά σας δεν μπορεί να ικανοποιηθεί, καθώς δεν προβλέπεται η διαδικασία που προτείνετε από την κείμενη νομοθεσία, όπως βεβαίως πολύ καλά γνωρίζετε. Εφόσον επιθυμείτε να ελέγξετε, αυτά που καταγγέλλονται στην ανώνυμη επιστολή, η οποία κοινοποιήθηκε σε όλους τους δημοτικούς συμβούλους από έναν από τους παραλήπτες της, τον κ. Ιωάννη Παπαχρόνη, τον επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΞΑΝΘΗ ΜΑΣ», μπορείτε να απευθυνθείτε σε ένα ή και περισσότερα από τα Σώματα Ελεγκτών, που η Πολιτεία φρόντισε να θεσμοθετήσει προκειμένου να προασπίζεται το δημόσιο συμφέρον από κάθε είδους αδίκημα των δημόσιων λειτουργών. Εξάλλου, από την μέχρι τώρα συνεργασία μας, επίσης πολύ καλά γνωρίζετε ότι πάντοτε σας παρέχω οποιαδήποτε πληροφόρηση μου έχετε ζητήσει για οποιοδήποτε Θέμα που άπτεται των αρμοδιοτήτων μου στο Δήμο. Αντίστοιχα και για το συγκεκριμένο έργο είμαι, βεβαίως, στη διάθεσή σας να σας παρέχω οποιοδήποτε έγγραφο ή πληροφόρηση που ζητήσετε.

Αναφορικά με το περιεχόμενο της ανώνυμης δήθεν καταγγελίας σε βάρος μας σας διαβεβαιώ ότι πρόκειται για παντελώς ψευδείς, κακόβουλες, ανυπόστατες και συκοφαντικές αιτιάσεις σε βάρος μου και σε βάρος της παράταξής μας, οι οποίες διακινούνται ύπουλα και παράνομα από ανώνυμους θρασύδειλους συκοφάντες με μοναδικό στόχο την κατασυκοφάντηση του έργου της Δημοτικής Αρχής. Αντίστοιχα, και για το εν θέματι έργο βεβαίως και θα σας παρέχω οποιοδήποτε έγγραφο ή πληροφορία μου ζητήσετε.

Οφείλω, εντούτοις, να αναγνωρίσω την διορατικότητα και προνοητικότητά σας να διαθέτετε στις δημοτικές παρατάξεις που εκπροσωπείτε, μηχανικούς, που είναι μάλιστα σε ετοιμότητα να συστήνουν και Κλιμάκια αυτοψιών, αποτυπώσεων και ελέγχων δημοσίων έργων, για τα οποία έχουν τηρηθεί όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες και διατυπώσεις που η νομοθεσία ορίζει και για την πορεία των οποίων (έργων) ενημερώνεστε διεξοδικά.

Εμείς είμαστε πάντα στη διάθεσή σας, προκειμένου να διευκολύνουμε το έργο που σας έχει ανατεθεί, ως επικεφαλής παρατάξεων της αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ξάνθης και να διασφαλίσουμε τα δικαιώματά σας, όπως απορρέουν από αυτή τη θέση.

Κλείνοντας σας ενημερώνω ότι ενεργώντας ως εκπρόσωπος της Δημοτικής Αρχής και έχοντας υποχρέωση να διαφυλάξω την τιμή και την υπόληψή μας και πρωτίστως τα συμφέροντα του Δήμου μας, τα οποία βλάπτονται καίρια από τα διαλαμβανόμενα στους προκλητικά ψευδέστατους ισχυρισμούς της άνω ανώνυμης επιστολής, προβαίνουμε άμεσα σε όλες τις νόμιμες ενέργειες κατά παντός υπευθύνου, για την αποκατάσταση της αλήθειας και την απονομή της δικαιοσύνης. Η προσφυγή μας στη Δικαιοσύνη για την αποκατάσταση της αλήθειας, της τιμής και της υπόληψής μας Θα είναι άμεση. Τίποτα δεν θα μείνει αναπάντητο. Οι συκοφάντες και υβριστές μας θα λάβουν την απάντηση που τους αρμόζει.

Αναμένουμε, βεβαίως, και την άποψή σας για τα ψεύδη αυτά, αν δηλαδή τα υιοθετείτε ή αν τα αποκηρύσσετε, καταλήγει η επιστολή του κ. Ζερενίδη.

Αν όντως παρατίθενται σοβαρές αποδείξεις και στοιχεία, γιατί άραγε ο καταγγέλλων ή οι καταγγέλλοντες  κρύβονται πίσω από την ανωνυμία τους;

Όλα τα προαναφερόμενα ήταν απόρροια μίας ανώνυμης επιστολής, ανώνυμου  καταγγέλλοντα που χωρίς να δημοσιοποιήσει τα στοιχεία του,  επιθυμεί  μάλλον να καταγγείλει  σειρά αυθαιρεσιών ως προς την λειτουργία του Δήμου και των Τεχνικών Υπηρεσιών της  όσον αφορά το κολυμβητήριο Ξάνθης  και τα έργα που πραγματοποιούνται για την αποκατάσταση της λειτουργίας του.

  • Αν όντως τα στοιχεία που παρατίθενται στην εν λόγω επιστολή,  είναι όντως σοβαρά και αποδεικνύονται βάσει αποδείξεων, γιατί η επιστολή είναι ανώνυμη; Τι προσπαθεί να προστατεύσει με την ανωνυμία του;
  • Είναι δηλαδή  κάποιος συμπολίτης μας που γνωρίζει εκ των έσω «πράγματα και καταστάσεις» που όμως αν δημοσιοποιηθεί η ιδιότητα του, τότε ίσως υπάρχει πρόβλημα ως προς την εν γένει λειτουργία του στην συνέχεια; 
  • Η μήπως είναι μία ομάδα ατόμων που μπορεί να επιθυμούν να δημιουργήσουν απλά εντυπώσεις και να αποπροσανατολίσουν υπηρεσίες και αρχές την δεδομένη στιγμή;
  • Αν όντως παρατίθενται σοβαρές αποδείξεις και στοιχεία, γιατί άραγε ο καταγγέλλων ή οι καταγγέλλοντες  κρύβονται πίσω από την ανωνυμία τους;

Να σημειώσουμε τέλος ότι  η Διοίκηση του Δήμου και οι εμπλεκόμενοι  προχωρούν άμεσα  σε έγκληση και  αγωγή κατά παντός υπευθύνου, όπως και  για την διαρροή της ανώνυμης επιστολής.

Related posts

Πως θα λειτουργήσει το παζάρι λόγω κορονοϊού – Συμμετέχοντες πωλητές στο παζάρι του Σαββάτου

xanthipost

2 θετικά δείγματα εντοπίστηκαν σε σύνολο 180 rapid test που διενεργήθηκαν σήμερα στην κεντρική πλατεία της Ξάνθης

xanthipost

Οι τρεις σωματοφύλακες του Δήμου Ξάνθης επί τo έργον στην κεντρική πλατεία της πόλης

xanthipost

Leave a Comment

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ