Κρουασανάκια -τυροπιτάκια με φύλλο κρούστας!
Υλικά
500 γρ φύλλο κρούστας για γλυκά
150 γρ νερό
100 γρ στραγγιστό γιαούρτι
50 γρ ελαιόλαδο
1 κτσ αλεύρι
Αλάτι & πιπέρι
400 γρ τυρί φέτα
Για το άλειμμα
1 αυγό
σουσάμι
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ βάζουμε το νερό το ελαιόλαδο, το αλεύρι, το γιαούρτι το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
Έπειτα αφήνουμε τα φύλλα μας σε θερμοκρασία δωματίου για 3 ώρες πριν τα χρησιμοποιήσουμε !! Βρέχουμε ένα ένα τα φύλλα με το χαρμάνι που φτιάξαμε και προσθέτουμε σε κάθε φύλλο και το τυρί μας. Χρησιμοποιούμε 6 φύλλα στην αρχή και κόβουμε τα πιτάκια μα!! Τα υπόλοιπα 6 στην συνέχεια… Συνολικά βγαίνουν 20 κομμάτια
Τέλος τα αλείφουμε με αυγό και σουσάμι και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 25-30 λεπτά στον αέρα στους 160c
Τα πιτάκια μας είναι έτοιμα και ένας πολύ ωραίος συνδυασμός που μπορείτε να τα δοκιμάσετε είναι το γιαούρτι!!!! Καλή σας επιτυχία
live kitchen