XanthiPost
ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Οι μαθητές του Ε1 του 2ου Δημοτικού Ξάνθης υιοθέτησαν την Δανάη που φιλοξενείται στο καταφύγιο του Φιλοζωικού Συλλόγου «Αδέσποτοι Φίλοι»

«Να ενεργοποιηθούν οι καρδιές» έστειλε το μήνυμα η πρόεδρος των Αδέσποτων Φίλων μέσα από το Δημοτικό Ραδιόφωνο Ξάνθης «Όμορφη Πόλη»

Ο Περιβαλλοντικός Πολιτιστικός Φιλοζωικός Σύλλογος «Αδέσποτοι Φίλοι» έδωσε στη σκυλίτσα τη φροντίδα και την αγάπη που της χρειαζόταν αφού ένα τροχαίο της στέρησε  το ένα της πόδι.  Και ύστερα, ήρθαν οι μαθητές της Ελένης Ακάμπαλη, στο Ε1 του 2ου Δημοτικού Σχολείου που την επέλεξαν ανάμεσα σε πολλά αδεσποτάκια και την «υιοθέτησαν»…

Για το υπέροχο μήνυμα που έστειλαν με την πράξη τους αυτή οι μαθητές της Ε’ τάξης, μίλησε στο Δημοτικό Ραδιόφωνο, η πρόεδρος του Συλλόγου, Λουλουδιά Τζεμπραηλίδου, αναδεικνύοντας το ρόλο του εκπαιδευτικού στο μέγα ζήτημα της φιλοζωίας. «Είναι εντυπωσιακό πως εμφυσά το πνεύμα της φιλοζωίας στους μαθητές της, με εργασίες και δράσεις γύρω από το θέμα», σχολίασε, υπενθυμίζοντας ότι οι περσινοί μαθητές της κ. Ακάμπαλη είχαν υιοθετήσει με τον ίδιο τρόπο τον… Ρούλη. «Πραγματικά θαυμάζω το έργο αυτής της δασκάλας, γιατί παράγει ανθρώπους… Το αποτέλεσμα θα είναι ότι, αυτά τα παιδιά που πέρασαν από τα χέρια της δε θα κακοποιήσουν ποτέ ζώο. Είναι λίγο αυτό, όταν γνωρίζουμε πως υπάρχουν ακόμα παιδιά που… παίζουν κόβοντας ουρές και αυτιά;», υπογράμμισε.

Ευχαρίστησε μάλιστα και τον διευθυντή κ. Γιώργο Κουράκο, καθώς αποδεικνύεται πως όταν το σχολείο είναι «ανοιχτό» στη διαδικασία μάθησης ακόμα και μακριά από τις παραδοσιακές φόρμες, ο ρόλος της Εκπαίδευσης προβάλλεται σε όλη τη διάστασή του.

Χαρακτηριστικό της όλης προσπάθειας είναι ότι τα παιδιά συνέταξαν τον 12λογο του Υπεύθυνου Πολίτη απέναντι στα Αδέσποτα, για τον οποίο εργάστηκαν αρκετό διάστημα και θα το προσφέρουν στους συμπολίτες μας, καθώς αυτός θα τυπωθεί και θα τοιχοκολληθεί σε όλη την Ξάνθη…

«Υπέγραψαν ένα προς ένα το Συμβόλαιο Υιοθεσίας -κάποιοι, μάλιστα έπρεπε να μάθουν πώς να βάζουν υπογραφή- και έμαθαν να ενώνονται κάτω από τον κανόνα της φιλοζωίας. Πόσο σημαντικό να συνδέονται όλα τα παιδιά κάτω από ένα κοινό στόχο, τη στιγμή που όλοι είμαστε διαλυμένοι και ο εγωισμός είναι πάνω από όλα», υπογράμμισε η πρόεδρος…

Η κ. Τζεμπραηλίδου ευχήθηκε να βρεθούν μιμητές αυτής της πράξης -να ευαισθητοποιηθούν, δηλαδή, οι συμπολίτες μας, σε αυτή τη δύσκολη περίοδο και να προχωρήσουν σε εικονικές υιοθεσίες, καθώς, λόγω της πανδημίας, ο Σύλλογος έχει «αποψιλωθεί» οικονομικά.

Έκκληση των Αδέσποτων Φίλων – Εικονικές υιοθεσίες

Η κ. Τζεμπραηλίδου καλεί  τους Ξανθιώτες,  να ακολουθήσουν το παράδειγμα των μαθητών του Ε1 του 2ου Δημοτικού Ξάνθης  αλλά και τα άλλα σχολεία και να προχωρήσουν σε εικονικές υιοθεσίες, στηρίζοντας έτσι το έργο του Συλλόγου, που πλέον, δεν μπορεί να ανταπεξέλθει όπως παλαιότερα, μόνος του στις υποχρεώσεις του προς τα ζώα που φιλοξενεί.  

Τα μηνιαία έξοδα ενός σκύλου είναι 30 ευρώ ή 15 ευρώ, μόνο για την σίτιση

«Να ενεργοποιηθούν οι καρδιές» έστειλε το μήνυμα η πρόεδρος των Αδέσποτων Φίλων.

Γιατί, αυτό που χρειάζεται τελικά είναι να νιώθεις ΑΓΑΠΗ…

radio899.gr

Related posts

Ξάνθη : Φωτιά για πολλοστή φορά στο εργοστάσιο ΤΕΚΤΩΝ κοντά στον οικισμό του Δροσερού Ξάνθης

xanthipost

3 κρούσματα στην ΠΕ Ξάνθης / 2.215 νέα κρούσματα στην χώρα

xanthipost

Τι αλλαγές φέρνει το νέο lockdown – Πώς θα κινηθούμε το Σαββατοκύριακο, τι ισχύει για τα SMS

xanthipost

Leave a Comment

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ