XanthiPost
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

(video) – ΔΕΥΑ Ξάνθης : Ανάπτυξη και χρήση ψηφιακών συστημάτων ελέγχου – Ένα υπερσύγχρονο σύστημα συλλογής και διαχείρισης πληροφοριών για το δίκτυο ύδρευσης

Ι. Καμαρίδης :  Με τον όρο πλήρης ψηφιοποίηση εννοείται ο πλήρης έλεγχος από ένα μόνιτορ όλων των εγκαταστάσεων και καταστάσεων όχι μόνο των τεχνικών αλλά και οικονομικών και άλλων υποχρεώσεων όσον αφορά την Δημοτική επιχείρηση Ύδρευσης.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑ Ξάνθης κ. Ιπποκράτη Καμαρίδη,   η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης  Ξάνθης εφαρμόζει επιτυχώς την ψηφιακή κάλυψη και   είναι μία από τις πρώτες  ΔΕΥΑ σε όλη την Ελλάδα που έχει προχωρήσει στην εφαρμογή της συγκεκριμένης τεχνολογίας. Όπως υποστηρίζει επικοινώνησαν με την ΔΕΥΑ Ξάνθης  αντίστοιχες ΔΕΥΑ από δύο όμορους νομούς, για να ενημερωθούν ως προς τις ενέργειες που έγιναν για  την πλήρη ψηφιοποίηση της επιχείρησης.

Το σύστημα παρέχει έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το δίκτυο της ΔΕΥΑ, με αποτέλεσμα την άμεση ενεργοποίηση δράσεων πριν εμφανιστεί τυχόν πρόβλημα στους καταναλωτές.

Οι καταναλωτές έχουν πλέον την δυνατότητα μέσα από την ιστοσελίδας της ΔΕΥΑ Ξάνθης , να χρησιμοποιήσουν  τις διάφορες εφαρμογές που τους επιτρέπουν να «κλείσουν» ηλεκτρονικό ραντεβού και παράλληλα  να παρακολουθήσουν τον λογαριασμό τους και να τον πληρώσουν.

Ο πολίτης με το κινητό του θα έχει τη δυνατότητα να  βγάζει μια φωτογραφία στη βλάβη που πιθανόν να συναντήσει μπροστά του κατά τη διάρκεια του περιπάτου του, και να  την μεταφέρει απευθείας στην επιχείρηση.

Επίσης έχει προστεθεί  και μία καινούρια εφαρμογή  μέσω της οποίας  θα μπορεί ο κάθε πολίτης με το κινητό του να βγάζει μια φωτογραφία στη βλάβη που πιθανόν να συναντήσει μπροστά του κατά τη διάρκεια του περιπάτου του,  την μεταφέρει απευθείας στην επιχείρηση, λαμβάνει αριθμό πρωτοκόλλου και όταν η βλάβη αποκαθίσταται τότε   λαμβάνει σχετική ενημέρωση – απάντηση ο συνδημότης που το έχει καταγγέλλει.

Παράλληλα, όπως επισημαίνει ο κ. Καμαρίδης,   όλες αυτές οι βλάβες καταγράφονται  σε ένα αρχείο και αποτυπώνεται  στο τέλος του χρόνου  η ακριβής εικόνα για  την ποσότητα εργασίας που κατέβαλαν οι υπάλληλοι της επιχείρησης για να διορθώσουν τα κακώς κείμενα.

Μέσω του ψηφιακού ελέγχου έχουμε τον πλήρη έλεγχο

Μεταξύ άλλων ο κ. Καμαρίδης τόνισε ότι μέσω του ψηφιακού ελέγχου «…θα έχουμε τον πλήρη έλεγχο των οχημάτων μας, πού πηγαίνουν, πότε πηγαίνουν ώστε να μην μπορεί κανένας να χρησιμοποιεί τα αυτοκίνητα της επιχείρησης για ιδιωτικούς σκοπούς με αποτέλεσμα  να έχουμε και εξοικονόμηση των καυσίμων…»

Μέχρι στιγμής έχουν ολοκληρωθεί τρεις μελέτες, και έχει δρομολογηθεί η τέταρτη  μελέτη που αφορά στον βιολογικό καθαρισμό στην Σταυρούπολη καθώς επίσης  και την  αλλαγή όλων των παλαιών συστημάτων εικοσαετίας που υπήρχαν στον βιολογικό καθαρισμό της Ξάνθης και στα  αντλιοστάσια , την επεξεργασία της λυματολάσπης και την έγκριση των έξυπνων υδρόμετρων.

Έξυπνα υδρόμετρα  καταμέτρησης της κατανάλωσης του νερού – Τα νέα υδρόμετρα, που χρησιμοποιούν το σύστημα τηλεμετρίας, θα προσφέρουν ακριβή μέτρηση σε πραγματικό χρόνο, καλύτερα στατιστικά στοιχεία και ιστορικά κατανάλωσης.

Ο κ. Καμαρίδης επίσης αναφέρθηκε στην λειτουργία των έξυπνων υδρόμετρων  μέσω της λειτουργίας των οποίων  δεν θα χρειάζεται να περνάει από το σπίτι ο υπάλληλος, αφού όλες οι πληροφορίες  θα μεταφέρονται ηλεκτρονικά, μέσω μιας κάρτας SIM και θα ενημερώνεται η επιχείρηση άμεση για  την ακριβή μέτρηση, το ακριβές σημείο, το οποίο συνοδευόμενο με ένα άλλο ψηφιακό σύστημα,  θα δημιουργεί έναν χάρτη χρέους.  Κι εξήγησε ο κ. Καμαρίδης «…Τι σημαίνει αυτό; Ότι θα μπορούμε ανά πάσα στιγμή να παρακολουθούμε ποια περιοχή έχει καταναλώσει, πόσο νερό και ποια περιοχή πληρώνει ή δεν πληρώνει το νερό.  Όχι για να τιμωρήσουμε κάποιον  αλλά για να ερευνήσουμε και το κοινωνικό πλέον ζήτημα που οδηγεί τον κόσμο ενδεχομένως να μην πληρώσει την οφειλή του και  αν υπάρχει κάτι συσσωρευμένο σε κάποια περιοχή…»

Θα ανακοινωθεί λίαν συντόμως το μειωμένο τιμολόγιο για τους τρίτεκνους και τις μονογονεϊκές οικογένειες

 Τέλος ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΞ ενημερώνει τους πολίτες ότι  θα ανακοινωθεί   λίαν συντόμως το μειωμένο τιμολόγιο για τους τρίτεκνους και τις μονογονεϊκές οικογένειες, και το επόμενο χρονικό διάστημα θα γίνουν πιο λεπτομερείς ανακοινώσεις από την επιχείρηση  και θα δοθούν οι αναγκαίες λεπτομέρειες  και  οι ακριβείς προϋποθέσεις  για τις οικογένειες  που δικαιούνται το μειωμένο τιμολόγιο.

Related posts

Ειδικός σύμβουλος της Περιφέρειας ΑΜΘ σε θέματα Περιβάλλοντος, Υποδομών και Μεταφορών ορίστηκε ο Κίμων Παπαδόπουλος

xanthipost

Κ. Κατσιμίγας – «Μια ιστορική απόφαση αλλά και αρκετά παρατράγουδα στο Περιφερειακό Συμβούλιο ΑΜΘ με αφορμή τις ανεμογεννήτριες»

xanthipost

Σπύρος Τσιλιγγίρης – «Η στάση του κ. Δένδια μας κάνει να νιώθουμε υπερήφανοι, που επιτέλους η Ελλάδα αποκτά μια Εξωτερική Πολιτική»

xanthipost

Leave a Comment

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ