XanthiPost
ΚΟΥΖΙΝΑ

Πεντανόστιμη σκορδαλιά απλά και Νόστιμα!

Πεντανόστιμη Σκορδαλιά με πατάτες  ( Αλιάδα) Παραδοσιακό πιάτο του Ευαγγελισμού!!  Συνοδεύεται με  μπακαλιάρο!

Υλικά

  • 800 γρ πατάτες
  • 3 σκελίδες σκόρδου
  • 100 γρ ηλιέλαιο
  • 100 γρ ελαιόλαδο
  • 1 κτγ αλάτι
  • 40 γρ λευκό ξύδι
  • Χυμό από 1/2 λεμόνι

Μαιντανός για το σερβίρισμα

Eκτέλεση

Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες σε μεγάλα κομμάτια. Τις βάζουμε να βράσουν σε νερό με αλάτι μέχρι που να μαλακώσουν περίπου 15 λεπτά. Τις στραγγίζουμε αφού βράσουν  και όπως είναι ζεστές ρίχνουμε στον πολυκόφτη τις μισές. Προσθέτουμε το ηλιέλαιο , το αλάτι , τις 3 σκελίδες σκόρδου και το λευκό ξύδι και χτυπάμε πολύ καλά μέχρι το μείγμα να γίνει αλοιφή. Το ρίχνουμε μέσα σε ένα μπολ. Συνεχίζουμε και στον πολυκόφτη ρίχνουμε το ελαιόλαδο , τον χυμό από 1/2 λεμόνι και τις υπόλοιπες πατάτες. Χτυπάμε πολύ καλά να γίνουν αλοιφή. Ρίχνουμε το μείγμα μέσα στο μπολ και ανακατεύουμε πολύ καλά να ενσωματωθούν μεταξύ τους. Σερβίρουμε με λίγο μαιντανό. Η γεύση και η υφή απλά υπέροχη για μια πεντανόστιμη σκορδαλιά που γίνεται πανεύκολα και πολύ γρήγορα.

Καλή σας επιτυχία!!!

live kitchen

Related posts

(video) Τυρόπιτα Σουφλέ σαν Μπουγάτσα (ΤΣΑΛΑΚΩΤΗ)

xanthipost

Νηστίσιμα Πασχαλινά Κουλουράκια Για τον Καφέ σας σε 15 λεπτά! (video)

xanthipost

(video) Εύκολα Γλυκάκια σε χρόνο ΡΕΚΟΡ – Η γεύση τους είναι σαν Μωσαϊκό

xanthipost

Leave a Comment

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ