XanthiPost
ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

(video) –Χουσεΐν Ζεϊμπέκ : Με ξάφνιασε η ανακοίνωση του Περ. Διευθυντή Εκπαίδευσης ΑΜΘ για προσπάθεια ορισμένων να προσδώσουν πολιτική χροιά στο θέμα των εκλογών των σχολικών εφορειών !

Οι συνεχείς αναβολές της διενέργειας των εκλογών για την ανάδειξη  των νέων σχολικών εφορειών των Μειονοτικών Σχολείων Θράκης έφεραν αντιδράσεις των γονέων  των μαθητών με αποτέλεσμα να προχωρήσουν σε   παράσταση διαμαρτυρίας έξω από  το κτίριο της Αντιπεριφέρειας Ξάνθης το πρωί της Τρίτης

Αιτία της διαμαρτυρίας όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση του Συνδέσμου Σχολικών Εφορειών Μειονοτικών Σχολείων Θράκης, είναι οι συνεχιζόμενες αναβολές των εκλογών για την ανάδειξη νέων σχολικών εφορειών. Ο Σύνδεσμος κατέθεσε τα αιτήματα είτε να διεξαχθούν οι εκλογές σύμφωνα με τα απαραίτητα μέτρα ή να ακυρωθεί η απόφαση για εκλογές και να παραταθούν οι θητείες των υφιστάμενων σχολικών εφορειών.

Η ανάδειξη των σχολικών εφορειών γίνεται μέσω εκλογών με θητεία 3 χρόνια

Για το θέμα μίλησε στο xanthipost.gr o  Βουλευτής Ξάνθης του ΣΥΡΙΖΑ  κ. Ζεϊμπέκ Χουσεΐν ο όποιος επεσήμανε πως εν μέσω πανδημίας είναι κατανοητό ότι δεν γίνεται να διεξαχθούν  οι εκλογές δια ζώσης αν και προβληματίστηκε γιατί ενώ οι εκλογές αναβλήθηκαν δεν έγινε το ίδιο και με τις υποψηφιότητες και  αυτό είχε ως αποτέλεσμα να υπάρχει μία δυσλειτουργία στην όλη διαδικασία. 

Και διερωτάται ο κ. Ζεϊμπέκ γιατί δεν δόθηκε από το αρμόδιο υπουργείο  άμεσα μία λύση μέσω μίας τροπολογίας,  να παραταθούν οι θητείες των υφιστάμενων σχολικών εφορειών  έως ότου ομαλοποιηθεί η κατάσταση με την πανδημία;  Αυτή άλλωστε ήταν και η πρόταση που έγινε προς τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης ΑΜΘ. Από την άλλη πλευρά η  πρόταση του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης ήταν να διοριστούν οι σχολικές εφορείες ή να γίνουν οι εκλογές με ηλεκτρονικό τρόπο.

Με ξάφνιασε η ανακοίνωση του Περιφερειακού Διευθυντή γιατί θεωρώ ότι είναι ένας άνθρωπος  υπέρ του διαλόγου και ήπιων τόνων

Ο κ. Ζειμπέκ δήλωσε πως  ξαφνιάστηκε από την ανακοίνωση του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης ΑΜΘ κ. Κ. Μπαντίκου   που αφήνει αιχμές  πως  υπάρχει  προσπάθεια ορισμένων εντός της μειονότητας να προσδώσουν πολιτική χροιά στην απόφαση της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης ΑΜΘ για αναβολή των εκλογών των σχολικών εφορειών στα μειονοτικά σχολεία της Θράκης…»  Όπως υποστήριξε ο κ. Ζεϊμπέκ επιθυμεί και προσπαθεί να βρίσκεται πάντα με την πλευρά της λύσης και όχι να δημιουργεί εντάσεις και αντιπαλότητες.

Το υπουργείο τηρεί μία στάση ίσως όχι τόσο δημοκρατική

Επίσης ο  Βουλευτής Ξάνθης του ΣΥΡΙΖΑ  δήλωσε πως βρίσκονται σε αναμονή  της απάντησης  του αρμόδιου  υπουργείου στις  δυο ερωτήσεις που έχουν κατατεθεί  για το θέμα ενώ καυτηρίασε τον τρόπο που μέχρι στιγμής έχει γίνει η διαχείρισή  του λέγοντας χαρακτηριστικά «..Το υπουργείο τηρεί μία στάση ίσως όχι τόσο δημοκρατική..»

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί ο κ. Ζεϊμπέκ στα Ιεροσπουδαστήρια όπου διορίζονται  οι διορισμένοι μουφτήδες ως πρόεδροι των σχολικών εφορειών και  οι υπόλοιπες  θέσεις καλύπτονται μέσω εκλογών . Όπως δήλωσε όταν έγινε η πρόταση για διορισμούς στις σχολικές εφορείες των μειονοτικών σχολειών ,  εύλογα διερωτήθηκε μήπως κάτι τέτοιο γίνει και στα υπόλοιπα μειονοτικά σχολεία . Και πρόσθεσε :

« ..Αυτό θα ήταν το κερασάκι στην τούρτα! Τα μειονοτικά σχολειά υπάγονται σε άλλο καθεστώς . Διότι η περιουσία  είναι της βακούφικης επιτροπής  και η διαχείριση γίνεται από τις σχολικές εφορίες. Και  αυτό το κεκτημένο  των σχολικών εφορειών πρέπει να εφαρμοστεί και να παραμείνει ως έχει…» , κατέληξε ο κ. Χουσεΐν Ζεϊμπέκ.  Να σημειώσουμε τέλος ότι σύμφωνα με απόφαση που αναρτήθηκε στη «Διαύγεια» την  Δευτέρα 29 Μαρτίου, οι εκλογές πήραν νέα αναβολή, με τη νέα ημερομηνία διεξαγωγής να ορίζεται για την Τρίτη 20 Απριλίου. Σε περίπτωση όμως που πριν την ορισθείσα ημερομηνία, εκδοθεί ΚΥΑ άρσης των περιοριστικών μέτρων ή δοθεί συναίνεση των ειδικών για τη διεξαγωγή των εκλογών θα ορισθεί νέα ημερομηνία.

Related posts

Έγκριση έργων στον Δήμο Ξάνθης ύψους 14.500.000 € από το Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» του ΥΠΕΣ

xanthipost

Οι ασυνείδητοι εκδρομείς του Σαββατοκύριακου στις παραλίες μας «ξαναχτυπούν» (Φωτο)

xanthipost

(video) – Σε συνεργασία με το Κοινωνικό Κέντρο «ΣΤΑΥΡΟΣ ΧΑΛΙΟΡΗΣ» και το Δήμο Ξάνθης, η κινητή μονάδα μαστογράφου βρέθηκε για 8 ημέρες στην Ξάνθη

xanthipost

Leave a Comment

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ