xanthipost.gr
ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΘΕΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

(video) – Μανώλης Τσέπελης : «Άνοιξε» ο δρόμος διεκδίκησης τεσσάρων οικοπέδων ιδιοκτησίας του ΟΑΕΔ για την δημιουργία υποδομών και έργων πνοής για την περιοχή μας

Έχουμε θέσει στόχους κι έχουμε καταγράψει τις ανάγκες του τόπου μας  σε όλα τα επίπεδα 

Μετά από σειρά ενεργειών σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου και τους  υπεύθυνους αντιδημάρχους , πραγματοποιήθηκε μία έρευνα στην περιοχή του Δήμου Ξάνθης όπου έγινε μία καταγραφή οικοπέδων  που θα μπορούσαν να αναπτυχθούν υποδομές και δράσεις υπέρ των δημοτών.

Εντοπισμός και αξιοποίηση οικοπέδων για την δημιουργία  υποδομών   – Έργα και δράσεις που ωφελούν την κοινωνία και διευθετούν προβλήματα

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο xanthipost.gr  ο Δήμαρχος Ξάνθης Μανώλης Τσέπελης, το πρώτο οικόπεδο  βρίσκεται στην περιοχή  πλησίον του Ναού Μεθοδίου και Κυρίλλου  συνολικής έκτασης 14 στρεμμάτων περίπου όπου θα δρομολογηθεί πρότασης κατασκευής ενός πρότυπου ειδικού σχολείου όλων των βαθμίδων. 

Το δεύτερο οικόπεδο αφορά στην ίδια περιοχή συνολικής έκτασης 8 στρεμμάτων περίπου όπου θα δρομολογηθεί πρόταση – μελέτη μεταφοράς των εγκαταστάσεων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ξάνθης για να αποσυμφορηθεί η περιοχή της υπαίθριας λαϊκής αγοράς. 

Δημιουργία σύγχρονων υποδομών στάθμευσης  – Ουσιαστικές λύσεις για να δοθούν κίνητρα για αύξηση της επισκεψιμότητας στον εμπορικό ιστό ης πόλης

Ο κ. Τσέπελης αναφέρθηκε και στην πρόταση να μεταφερθούν τα συνεργεία του Δήμου  που βρίσκονται πίσω από τις εγκαταστάσεις της Πυροσβεστικής  με στόχο  να δρομολογηθεί μια μελέτη για την κατασκευή ενός παρκινγκ 130 υπόγειων θέσεων οχημάτων, 15 θέσεων  τουριστικών λεωφορείων και 10 αυτοκινούμενων καθώς και δυο ακόμη ορόφων με ανάλογες θέσεις παρκινγκ. Σε συνδυασμό με τις υπαίθριες θέσεις παρκινγκ που ήδη διαθέτει η λαϊκή αγορά, θα ωφεληθούν σε μεγάλο βαθμό οι κάτοικοι της περιοχής αλλά και οι επισκέπτες και παράλληλα θα δοθούν κίνητρα για να αυξηθεί η επισκεψιμότητα  τόσο του  εμπορικού ιστού της πόλης μας όσο και της παλιάς πόλης.

Το τρίτο οικόπεδο συνολικής έκτασης 14 στρεμμάτων αφορά  στη δημιουργία 8 ανοιχτών γηπέδων τένις και δυο κλειστών  με υψηλές προδιαγραφές για να μπορούν να φιλοξενούνται στην περιοχή μας πανελλήνιοι και πανευρωπαϊκοί αγώνες, με τα οφέλη για την πόλη μας να είναι πολλαπλά. Όπως υποστηρίζει ο Δήμαρχος Ξάνθης,  στον ίδιο χώρο (έκτασης περίπου  4 στρεμμάτων) που απομένει ανεκμετάλλευτος  θα προβλεφτεί και η δημιουργία μίας   ανοιχτής κατασκευής που μπορεί να υποδέχεται εκθέσεις συλλόγων ή εμπορικών αντιπροσώπων και όταν δεν θα φιλοξενούνται εκθέσεις,  ο χώρος θα χρησιμοποιείται ως παρκινγκ. 

Τέλος  στο τέταρτο οικόπεδο που βρίσκεται στο τέρμα της οδού του Εθελοντή Αιμοδότη , ερευνάται σύμφωνα και με τις διαδικαστικές ενέργειες που μπορεί να απαιτηθούν    και δρομολογείται η πρόταση κατασκευής ενός πύργου αναρρίχησης 25 μέτρων  (αναλογη κατασκευή υπάρχει μόνο στην Σκιάθο) καθώς επίσης και αθλητικών εγκαταστάσεων στίβου, τραμπολίνο ή ενόργανης γυμναστικής.

Ο σχεδιασμός μας θα «δυναμώσει»  την πόλη μας σε πολλούς τομείς και θα δώσουμε αυτό που πραγματικά αξίζει στην κοινωνία που εκπροσωπούμε.

Και καταλήγοντας ο κ. Τσέπελης δήλωσε πως «… Γνωρίζουμε ότι δεν μπορούμε να τα υλοποιήσουμε όλα μαζί όμως θέλουμε να ξέρουν οι δημότες μας ότι σχεδιάζουμε, εκπονούμε μελέτες  και δεν θα υπάρξει ευρωπαϊκό πρόγραμμα που δεν θα το εκμεταλλευτούμε στο έπακρο και αν υπάρξει ανάγκη  θα δοθούν χρήματα και από τους  ιδίους πόρους μας για να υλοποιήσουμε έργα που θα βελτιώσουν την ποιότητα της ζωής των δημοτών μας σε όλα τα επίπεδα…»

Related posts

Η εξοικείωση των μαθητών με την καθημερινή λειτουργία του Δήμου Ξάνθης, συνεχίζεται με επιτυχία

xanthipost

Πολιτική Προστασία Δήμου Ξάνθης -Δήλωση Εφαρμογής των μέτρων πυρασφάλειας έως 30/4/2024

xanthipost

(video) / 2ο Γυμνάσιο Ξάνθης – Οι εκπαιδευτικοί επιμορφώθηκαν σε θέματα πυρασφάλειας και πυροπροστασίας

xanthipost

Leave a Comment

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ