XanthiPost
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

(video) – Κώστας Κουρτίδης για ΔΕΣΜΟΣ ΑΜ-Θ : Στόχος της Περιφέρειας είναι να βρεθεί μία λύση προς όφελος των πολιτών

Τους πολίτες δεν τους ενδιαφέρει αν μαλώνουν τα επιμελητήρια με την περιφέρεια ή μεταξύ τους ή με το πανεπιστήμιο. Τους πολίτες τους ενδιαφέρει να λάβουν την μη επιστρεπτέα επιχορήγηση την οποία την έχουν πάρα πολύ μεγάλη ανάγκη την δεδομένη στιγμή.

Ο Περιφερειακός Σύμβουλος και ειδικός για τα θέματα ευρωπαϊκών περιφερειών, Κωνσταντίνος Κουρτίδης, ορίσθηκε ως ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας ΑΜΘ για την Γενική Συνέλευση της ενδιάμεσης εταιρείας ΔΕΣΜΟΣ ΑΜ-Θ την ερχόμενη Δευτέρα 19 Απριλίου.

Μιλώντας για το θέμα στο xanthipost.gr,  δήλωσε ότι στόχος της Περιφέρειας  είναι να βρεθεί μία λύση για να  εξομαλυνθεί η  κατάσταση με στόχο  να λάβουν οι επιχειρηματίες  της ΑΜΘ την μη επιστρεπτέα επιχορήγηση , αλλά και τις επιδοτήσεις  των υπολοίπων ευρωπαϊκών προγραμμάτων, που διαχειρίζεται ο ενδιάμεσος φορέας ΔΕΣΜΟΣ ΑΜ-Θ.

Μία σύντομη αναδρομή του όλου ιστορικού  της σύστασης της εταιρείας

Σε μία σύντομη αναδρομή του όλου ιστορικού  της σύστασης της εταιρείας ο κ. Κουρτίδης δήλωσε πως η ΔΕΣΜΟΣ ΑΜ-Θ. είναι μία αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία  που συστάθηκε με ένα συγκεκριμένο ρόλο ως φορέας ελέγχου καθώς και με κάποια άλλα θέματα που συμπεριλαμβάνονται στον σκοπό του για την ανάπτυξη της περιοχής.  Προήλθε από την ένωση δυο διευρυμένων νομαρχιακών αυτοδιοικήσεων της ΑΜΘ, πέντε νομαρχιών, των επιμελητηρίων καθώς και του πανεπιστημίου. Το μετοχικό της εταιρείας  κατέχουν η Περιφέρεια ΑΜΘ, τα επιμελητήρια, και το Πανεπιστήμιο . Όπως υποστήριξε ο κ. Κωνσταντίνος Κουρτίδης, αυτό δεν σημαίνει ότι υπήρξαν αντιπαλότητες με τα επιμελητήρια και το ΔΠΘ. Αντιθέτως υπήρχε μία αγαστή συνεργασία γιατί η εταιρεία επιτελεί ένα συγκεκριμένο σκοπό και δεν υπήρξε θέμα αντιπαλοτήτων και αντιδικιών.    

Με απόφαση του περιφερειάρχη ΑΜΘ μέσω του προγράμματος της  μη επιστρεπτέας επιχορήγησης ΑΜΘ δίδεται μία οικονομική ενίσχυση στις επιχειρήσεις  που επλήγησαν από την πανδημία, τονίζει μεταξύ άλλων  ο κ. Κουρτίδης και εξηγεί πως ο ρόλος της ΔΕΣΜΟΣ ΑΜ-Θ ήταν  να αναλάβει τον έλεγχο των εγγράφων για να δοθούν οι ενισχύσεις.

Δημιουργήθηκαν λοιπόν αντιπαλότητες που αφήνουν μόνο πίκρα και όλο αυτό που γίνεται με την διοίκηση και την λειτουργία της εταιρείας το θεωρώ άδικο.

 Μάλιστα,  όπως υπογραμμίζει, σε μία προηγούμενη γενική συνέλευση,  τα επιμελητήρια είχαν δηλώσει ότι δεν θα συνεχίσουν τον δικαστικό αγώνα σε επίπεδο ασφαλιστικών μέτρων και θα αναμένουν να εκδοθεί η απόφαση της κύριας αγωγής που έχει καταθέσει η Περιφέρεια  ΑΜΘ, ώστε να μπορέσει να ολοκληρωθεί εύρυθμα το έργο της εταιρείας προς όφελος των πολιτών.

Τους πολίτες δεν τους ενδιαφέρει αν μαλώνουν τα επιμελητήρια με την περιφέρεια ή μεταξύ τους ή με το πανεπιστήμιο. Τους πολίτες τους ενδιαφέρει να λάβουν την μη επιστρεπτέα επιχορήγηση την οποία την έχουν πάρα πολύ μεγάλη ανάγκη την δεδομένη στιγμή. 

Το θέμα που προκύπτει, προσθέτει ο κ. Κουρτίδης,  είναι ότι ο επικεφαλής των Επιμελητηρίων είναι και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Περιφερειακό Συμβούλιο!  

Πρέπει να αφήσουμε στην άκρη τις οποιεσδήποτε πικρίες, αντιδικίες και στενοχώριες  και να βοηθήσουμε να βρεθεί μία λύση προς όφελος των πολιτών

Θα βρεθώ και με τον Περιφερειάρχη και με την διοίκηση της Περιφέρειας για να δούμε πως θα κινηθούμε  στην Γενική συνέλευση της 19ης Απριλίου, καταλήγει ο κ. Κουρτίδης και επισημαίνει πως  ανεξάρτητα από τις αντιδικίες πρέπει να βρεθεί μία προσωρινή λύση, ίσως να οριστεί ένας διαχειριστής, ώστε να μπορέσει να λειτουργήσει η εταιρεία. 

Related posts

Μ. Τσέπελης: Μάνα, αιώνια πηγή ζωής και δημιουργίας

xanthipost

Λ. Αυγενάκης για Super League 2: Ο σεβασμός στην αναγκαιότητα της αυστηρής τήρησης των υγειονομικών πρωτοκόλλων είναι η απαραίτητη προϋπόθεση

xanthipost

Την πρόθεσή του να εισηγηθεί στην Επιτροπή των ειδικών την αναστολή του πρωταθλήματος της Super League 2 έκανε γνωστή ο Νίκος Χαρδαλιάς

xanthipost

Leave a Comment

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ