XanthiPost
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

(video) – Μαρίνα Παυλίδου : Ο νέος εργασιακός νόμος προωθεί τα δικαιώματα των εργαζομένων και τα εξασφαλίζει 100%

Οι καινοτομίες  που εισάγει  ο νέος  εργασιακός  νόμος  

Νέα εποχή στα εργασιακά 

Η δικηγόρος και Υποψήφια Βουλευτής της  ΝΔ Ξάνθης (2019) κ. Μαρίνα Παυλίδου εξήγησε τις καινοτομίες που εισάγει ο νέος εργασιακός νόμος που δρομολογείται προς ψήφιση  τον ερχόμενο  Μάιο, και δήλωσε στο xanthipost.gr πως η ελληνική κυβέρνηση και το Υπουργείο Εργασίας έχει εξασφαλίσει την εισαγωγή  καινοτόμων διατάξεων  που θα βοηθήσουν και θα διευκολύνουν την καθημερινότητα των εργαζομένων (γυναικών και ανδρών) . Μερικές από τις καινοτομίες  που προβλέπονται στο νέο νομοσχέδιο είναι το πρόγραμμα «Νταντάδες της γειτονιάς», η καθιέρωση της  ηλεκτρονικής κάρτας εργασίας και η θέσπιση της άδειας μετ’ αποδοχών και για τον άνδρα – πατέρα.

Τίθενται  οι βάσεις για το πρόγραμμα «Νταντάδες της Γειτονιάς»

Λόγω των νέων εργασιακών  συνθηκών που έχουν δημιουργηθεί εξαιτίας της πανδημίας  και της θεσμοθέτησης της τηλεργασίας, δημιουργείται μία παράπλευρη δυσκολία στους νέους εργαζόμενους γονείς  η οποία αφορά  την  φύλαξη των μικρών παιδιών τους.

Όπως εξηγεί η κ. Παυλίδου οι «Νταντάδες της Γειτονιάς»  είναι ένας θεσμός που θα βοηθήσει στην καθημερινότητα των νέων οικογενειών που έχουν μικρά παιδιά και ειδικότερα  αφορά στη φύλαξη βρεφών ηλικίας από έξι μηνών έως 2,5 ετών.  Το έργο θα υλοποιηθεί, σε πιλοτικό αρχικά επίπεδο εντός του 2021, με στόχο την καθολική εφαρμογή του στη νέα προγραμματική περίοδο 2021-2027.

Η κ. Παυλίδου δεν παρέλειψε να αναφερθεί και σε άλλες κατηγορίες  εργαζομένων και πιο συγκεκριμένα σε κηδεμόνες  ατόμων με ειδικές ανάγκες, ή  άτομα  που φροντίζουν ηλικιωμένους. Όπως υπογράμμισε  υπάρχουν διατάξεις στον νέο εργασιακό νόμο  που τους διευκολύνουν  επί της ουσίας.

Ψηφιακή κάρτα εργασίας  – Κάρτα εργασίας θα επιτρέπει την online παρακολούθηση του ωραρίου των εργαζομένων

Στις νέες ρυθμίσεις περιλαμβάνεται η καθιέρωση της ψηφιακής κάρτας εργασίας,  μέσω της οποίας το ΣΕΠΕ θα παρακολουθεί σε πραγματικό χρόνο το ωράριο και την τήρησή του.

Παράλληλα δίνεται η δυνατότητα στους εργοδότες να προσαρμόζουν το ωράριο των εργαζομένων σύμφωνα με τις ανάγκες της επιχείρησης

Όπως επισημαίνει  η κ. Παυλίδου οι επιχειρήσεις που κάποιους μήνες έχουν αυξημένο φόρτο εργασίας, θα μπορούν να διευρύνουν το ωράριο από 8ωρο σε 10ωρο, χωρίς να καταπατώνται τα δικαιώματα των εργαζομένων , και στην συνέχεια να γίνεται ένας συμψηφισμός με ρεπό, άδειες ή και απομείωση ωραρίου σε επόμενο χρονικό διάστημα.  Αυτό θα συντελέσει καθοριστικά στην εύρυθμη λειτουργία των επιχειρήσεων ενώ παράλληλα θ’ αποφορτίζει τους εργαζόμενους από κενές εργασιακές ώρες, που επί της ουσίας δεν θα έχουν κάτι ουσιαστικό να  προσφέρουν και θα μπορούν να τις διαθέσουν  σε μία άλλη δραστηριότητα, είτε προς αποκόμιση εισοδήματος είτε απλά σε ελεύθερο χρόνο για τον εαυτό τους.  

Το μότο του νέου εργασιακού νόμου είναι «Ισότητα στην Πράξη» – Εξίσωση εργασιακών δικαιωμάτων

Ισότητα δεν σημαίνει μόνο να «κοιτάμε»  προς το γυναίκειο φύλο αλλά η έννοια της  ισότητας εφαρμόζεται και στους άνδρες εργαζόμενους  αφού  τίθενται τα θεμέλια  για την άδεια πατρότητας. Δηλαδή, όπως υπογραμμίζει η κ. Παυλίδου, θεσπίζεται  η άδεια  πατρότητας μετ’ αποδοχών για τους  άνδρες εργαζόμενους ενώ παράλληλα εξασφαλίζεται και η μη απόλυσή τους  από την στιγμή  που θα μαθαίνουν και θα δηλώνουν στην εργασία τους  ότι θα γίνουν γονείς.

Θα ακολουθήσουν στο μέλλον καινοτομίες που  θα είναι ακόμη μεγαλύτερες , κάτι που επιθυμεί η παρούσα ελληνική κυβέρνηση και θα το καταφέρει, κατέληξε η κ, Παυλίδου. 

Related posts

Μ. Τσέπελης: Μάνα, αιώνια πηγή ζωής και δημιουργίας

xanthipost

Λ. Αυγενάκης για Super League 2: Ο σεβασμός στην αναγκαιότητα της αυστηρής τήρησης των υγειονομικών πρωτοκόλλων είναι η απαραίτητη προϋπόθεση

xanthipost

Την πρόθεσή του να εισηγηθεί στην Επιτροπή των ειδικών την αναστολή του πρωταθλήματος της Super League 2 έκανε γνωστή ο Νίκος Χαρδαλιάς

xanthipost

Leave a Comment

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ