XanthiPost
ΑΠΟΨΕΙΣ

Μια απεργία…διαφορετική από τις άλλες… Απεργώ και εργάζομαι…

Αν απουσιάζω σήμερα από την εργασία μου, εσύ θα χάσεις την εξέτασή σου, το εμβόλιό σου, θα ταλαιπωρηθείς – Παλεύω για το Ε.Σ.Υ., σε μία δύσκολη περίοδο για όλους μας – Έχω το δικαίωμα να αγωνιστώ, είμαι ελεύθερος να επιλέξω τον τρόπο!

Κατάθεση ψυχής από έναν «απεργό – απεργοσπάστη» υγειονομικό υπάλληλο!  

6 Μαΐου 2021

Απεργία, το σημαντικότερο μέσο συλλογικής δράσης, που συνίσταται στην προσωρινή και συλλογική αποχή από την εργασία, με σκοπό την άσκηση πίεσης στον εργοδότη. Είμαι όμως δημόσιος υπάλληλος, εργοδότης μου είσαι ΕΣΥ.

Παλεύω για το Ε.Σ.Υ., σε μία δύσκολη περίοδο για όλους μας. Προσωπικά, δεν μπορώ να απουσιάζω από την εργασία μου, θα δηλωθώ όμως σαν απεργός. Αν απουσιάζω σήμερα, εσύ θα χάσεις την εξέτασή σου, το εμβόλιό σου, θα ταλαιπωρηθείς. Το μόνο που θα καταφέρω είναι να σε έχω απέναντί μου, όμως σας χρειαζόμαστε όλους δίπλα μας. Με αυτόν το τρόπο ίσως με ακούσεις….

Απεργώ γιατί μας στερούν τα όπλα, γιατί χάνονται ζωές από την αδράνειά τους. Απέναντί μας είναι όλοι αυτοί που καταστρατηγούν το δικαίωμα στην υγεία. Αυτοί που χωρίς προσωπικό ξεκίνησαν να φτιάχνουν εμβολιαστικά κέντρα. Αναρωτήθηκες όταν όλοι οι γιατροί και το προσωπικό ασχολούνται με τον εμβολιασμό, ποιος θα καλύψει τις υπόλοιπες ανάγκες στην υγεία; Η πρόληψη, τα χρόνια νοσήματα, ο εργαστηριακός έλεγχος, η παρακολούθηση και συνταγογράφηση δεν σταματούν ποτέ, ούτε τώρα στα χρόνια του κορονοϊού. Είμαστε σε πόλεμο, αλλά δεν μας διασφαλίζουν τα όπλα μας. Στον δικό μας πόλεμο τα όπλα αυτά σώζουν ζωές. Όταν δεν υπάρχουν τα όπλα χάνονται ζωές συνανθρώπων μας, αυτός είναι ο δικός μας πόλεμος!

Απεργώ γιατί δουλεύουμε αρκετούς μήνες χωρίς άδεια. Η κόπωση είναι εμφανής στους συναδέλφους. Υποχρεώνουν γιατρούς κάθε ειδικότητας να παρέχουν υπηρεσίες σε μονάδες Covid, εκεί όπου έπρεπε να υπάρχει εξειδικευμένο προσωπικό. Αποτέλεσμα να μη μπορούμε να παρέχουμε την φροντίδα που αρμόζει σε κάθε πολίτη. Πέρα από την σωματική κόπωση, έχουμε να αντιμετωπίσουμε την απώλεια, τον θάνατο κάθε μέρα δυστυχώς. Για εμάς ο θάνατος έχει πρόσωπο, σε αντίθεση με κάποιους που είναι απλά ένα νούμερο. Για αυτό εργάζομαι σήμερα, εργάζομαι, απεργώντας.

Απεργώ σήμερα για τον συμπολίτη μου που καταστρατηγούνται τα εργασιακά του δικαιώματα, που οδηγείται σε ένα εργασιακό μεσαίωνα. Δέκα ώρες εργασία, μισθοί τριτοκοσμικοί. Είμαι δίπλα σου, εγώ που θέλουν να είμαι απέναντί σου ως δημόσιος υπάλληλος, για αυτό είμαι στο πόστο μου. Αντιπαράθεση έχω με την κυβέρνηση, όχι με εσένα.

Απεργώ σήμερα για τον συνταξιούχο. Για τις μειώσεις στις συντάξεις, για την κλοπή των εργασιακών εισφορών μίας ζωής. Αλλά θα είμαι εκεί να σου παρέχω τις υπηρεσίες μου,  να διασφαλίζω με πενιχρά μέσα την υγεία του. Θα σου παρέχω την καλύτερη δυνατόν φροντίδα, θα σε προστατέψω με τον εμβολιασμό, αλλά θα απεργώ.

Απεργώ σήμερα για τα παιδιά μας. Λέω όχι στον υποβιβασμό την δημόσιας παιδείας σε όλες τις βαθμίδες. Κάποιοι παίζουν με την παιδεία, ανοίγουν, κλείνουν σχολεία. Βάζουν τα παιδιά μας σε κίνδυνο, πειραματίζονται. Τα μέτρα για την πανδημία προϋποθέτουν αποστάσεις, αλλά δεν ισχύει για τα δημόσια σχολεία. Κλείνουν ή υποβιβάζουν τριτοβάθμιες σχολές, τις μετατρέπουν σε φυτώρια στελεχών, αντί επιστημόνων.

Απεργώ σήμερα για αξιοπρεπή μισθό, όχι μόνο για μένα, όχι μόνο για τον κλάδο μου ή το δημόσιο. Απεργώ για αξιοπρεπή αμοιβή κάθε εργαζόμενου, σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Εργάζομαι όμως, γιατί γνωρίζω πολύ καλά πως για την παροχή υπηρεσιών υγείας δεν μπορείς να απευθυνθείς στον ιδιωτικό τομέα.

Ξέρω ότι ίσως αυτή μου η κίνηση θεωρηθεί υπονομευτική, αντίθετη στις υπαγορεύσεις του εργατικού κινήματος, καθώς δεν απέχω από την εργασία. Μπορούν να μην το αποδεχθούν, να μην με εντάξουν στα ποσοστά των απεργών. Έχω το δικαίωμα να αγωνιστώ, είμαι ελεύθερος να επιλέξω τον τρόπο, ο στόχος κοινός.

Δεν  θέλουμε χειροκρότημα, θέλουμε να σφίξεις την γροθιά, να αντιπαρατεθείς σε αυτούς που καταστρέφουν και υποβιβάζουν την υγεία, την εργασία, την παιδεία την αξία σου σαν άνθρωπο.

Related posts

Σωκράτης Ξυνίδης: Ιεραρχία και Covid19 !

xanthipost

Το Καλοκαίρι των Μεγάλων Απωλειών

xanthipost

Δεκαπενταύγουστος … το Πάσχα του καλοκαιριού

xanthipost

Leave a Comment

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ