XanthiPost
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κάλεσμα ΕΣΑΚ προς Εργατικό Κέντρο Ξάνθης για απεργία στις 16 Ιουνίου

Η  Ενιαία Συνδικαλιστική Αγωνιστική Κίνηση καταθέτει το παρακάτω θέμα προς άμεση, δια ζώσης    (με τα απαραίτητα    υγειονομικά μέτρα) συζήτηση στο ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης: Απόφαση για προκήρυξη Πανξανθιωτικής απεργίας στις 16 Ιουνίου από το ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης

Συνάδελφοι, η απεργία στις 10 Ιούνη, ήταν η καλύτερη απάντηση στην κυβέρνηση της ΝΔ και στον Υπουργό Εργασίας καθώς εκφράστηκε η παλλαϊκή και ομόθυμη απαίτηση: Το νέο αντεργατικό νομοσχέδιο είναι για τα σκουπίδια. Δεν διορθώνεται. Δεν βελτιώνεται. Αποσύρετε το τώρα!

Το νομοσχέδιο έκτρωμα θέλει να περάσει μέτρα που κατεδαφίζουν πολύ σημαντικές κατακτήσεις, που με αγώνες και θυσίες έχουν κερδίσει οι εργαζόμενοι τα τελευταία 100 χρόνια. Καταργείται το 8ωρο, επιβάλλεται 10ωρη απλήρωτη δουλειά με το πιστόλι στον κρόταφο των εργαζομένων (ατομικές συμβάσεις), αυξάνονται και φθηναίνουν οι υπερωρίες, επεκτείνεται και μονιμοποιείται η τηλεργασία, καταργείται σε ακόμα περισσότερους κλάδους η Κυριακή αργία, χτυπιέται παραπέρα το δικαίωμα της απεργίας, τίθεται υπό διωγμό η συνδικαλιστική δράση.

Οι εργαζόμενοι στέλνουμε στον αγύριστο, τα μέτρα που εξήγγειλε ο υπουργός Χατζηδάκης, γιατί ξέρουμε πως θα χτυπήσουν ανελέητα τα εργατικά λαϊκά δικαιώματα, πως μας ετοιμάζουν έναν μεσαίωνα στην εργασία. Οι εξαγγελίες έρχονται να ικανοποιήσουν τα πιο τρελά όνειρα των μεγαλοεργοδοτών και να χειροτερέψουν τη θέση των εργαζομένων σε κάθε περίπτωση. Οι προηγούμενες κυβερνήσεις αλλά και η σημερινή έχουν διαμορφώσει μία εργασιακή ζούγκλα και με το νομοσχέδιο που φέρνει η κυβέρνηση θα βαθύνει πολύ περισσότερο την εκμετάλλευση που ήδη υφίστανται οι εργαζόμενοι στους χώρους δουλειάς.

Σαν συνέχεια των τριών προηγούμενων αιτημάτων μας από τις 19 και 29 Μάη και στις 1 Ιούνη αλλά και της πραγματοποίησης της απεργίας στις 10 Ιούνη, σας  καλούμε ΕΚ ΝΕΟΥ το ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης να συνεδριάσει άμεσα να πάρει απόφαση για Πανξθιωτική απεργία, για τις 16 Ιουνίου και να αποφασίσει πρόγραμμα ενημέρωσης και δράσης των σωματείων κι εργαζομένων του Ν. Ξάνθης. Με αυτό τον τρόπο να κλιμακώσουμε τον αγώνα ενάντια στο νέο αντεργατικό έκτρωμα. Ήδη έχουν αποφασίσει αντίστοιχες απεργιακές κινητοποιήσεις συνδικαλιστικές οργανώσεις σε όλη την Ελλάδα.

Απαιτούμε:

● Να μην κατατεθεί, να αποσυρθεί άμεσα το νομοσχέδιο-έκτρωμα της κυβέρνησης για τα Εργασιακά. Κάτω τα χέρια από το ΟΚΤΑΩΡΟ.

● Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι για την διευθέτηση του χρόνου εργασίας

● Κάτω τα χέρια στην συλλογική οργάνωση και πάλη, από το δικαίωμα των εργαζόμενων στην απεργία.

● Δουλειά με σύγχρονα δικαιώματα.

Για την ΕΣΑΚ

Τα μέλη του ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΎ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΡΟΪΔΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ                                                                                       ΒΟΓΙΑΤΖΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Related posts

Αναβαθμίζεται το δίκτυο ύδρευσης στους οικισμούς Άβατο και Όλβιο του Δήμου Τοπείρου

xanthipost

(video) – Δήμος Ξάνθης: Δυο μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις θα φιλοξενήσει η πόλη μας!

xanthipost

Δήμος Ξάνθης – Κατάθεση αιτήσεων για χρήση κοινόχρηστου χώρου

xanthipost

Leave a Comment

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ