XanthiPost
ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ομόφωνο ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης για το ΓΝΞ

Πρέπει όλοι και όλες να στηρίξουμε το Νοσοκομείο μας γιατί όλοι και όλες, κάποτε θα το χρειαστούμε !

Την έκδοση ψηφίσματος και την αποστολή του στον Πρωθυπουργό, στον Υπουργό Υγείας, στον Περιφερειάρχη, στον Διοικητή της 4ης ΥΠΕ Μακεδονίας – Θράκης, στον Διοικητή του Νοσοκομείου Ξάνθης και στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, αποφάσισε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Ξάνθης, στη συνεδρίαση της 15ης Ιουνίου , με θέμα την υποστελέχωση και την πιθανή υποβάθμιση του Νοσοκομείου της Ξάνθης .

Ακολουθεί το κείμενο του ψηφίσματος

ΨΗΦΙΣΜΑ

Η πρόσφατη πανδημική κρίση, που υπέβαλε και εξακολουθεί να υποβάλλει σε δοκιμασία ολόκληρο τον πλανήτη και τη χώρα μας, ανέδειξε με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο, την αξία των δημόσιων συστημάτων υγείας, προκείμενου να αντιμετωπιστούν υγειονομικές κρίσεις μεγάλης κλίμακας.

Εκατοντάδες χιλιάδες συνάνθρωποί μας νοσηλεύτηκαν ή δέχτηκαν υπηρεσίες στο δημόσιο σύστημα υγείας και το ΕΣΥ σήκωσε στις πλάτες του, όλη την υγειονομική κρίση που ταλάνισε και ταλανίζει ακόμη, τον κόσμο χωρίς να μπορεί να εκτιμηθεί η λήξη αυτής της οδυνηρής περιπέτειας.

Το Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης επωμίστηκε τη διαχείριση της πανδημίας τοπικά έχοντας ήδη πληγές από την υποστελέχωσή του.

Τώρα μετά την τεράστια δοκιμασία του covid-19, οι πληγές έγιναν βαθιά τραύματα και απειλούν την ολοκληρωμένη λειτουργία του. Κλινικές δε λειτουργούν και χειρουργεία δε διεξάγονται, λόγω της έλλειψης ιατρικού και υγειονομικού προσωπικού. Σε όλα αυτά προστίθενται και εξαγγελίες υψηλά ιστάμενων πολιτειακών παραγόντων περί κλεισίματος ή υποβάθμισης περιφερειακών νοσοκομείων, καθώς σε κοντινές αποστάσεις λειτουργούν νοσοκομεία.

Αντιλαμβανόμαστε όλοι ότι το κλείσιμο ή η λειτουργική υποβάθμιση, σε Κέντρο Υγείας, του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης, απειλεί πολύπλευρα την ευημερία του τόπου μας.

Καταρχήν γιατί δημιουργεί σοβαρό πλήγμα στο δικαίωμα κάθε ανθρώπου στην ΥΓΕΙΑ που είναι υπέρτατο αγαθό καθώς εξασφαλίζει τη ΖΩΗ.

Επιπλέον θα αποτελέσει ανεπανόρθωτο χτύπημα στην τοπική  κοινωνία, καθώς η υποβάθμιση ή το κλείσιμο του ΓΝΞ, θα συμπαρασύρει καθοδικά πλείστους άλλους τομείς και δραστηριότητες που ευεργετούνται ή αποκτούν υπεραξία, από τη λειτουργία του, όπως το εμπόριο, η τοπική αγορά,  επιχειρηματικές δραστηριότητες, τουρισμός, οι μεταφορές κτλ. Δεν μπορούμε να συναινέσουμε στην περαιτέρω υποβάθμιση του τόπου μας, που σημειωτέον είναι από τους φτωχότερους στην Ευρώπη.   

 Απέναντι σε αυτή τη δυσμενή εξέλιξη εμείς οι εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης,  εκπρόσωποι φορέων, συλλογικοτήτων, ενώνουμε τις δυνάμεις μας για να στηρίξουμε το Δημόσιο Νοσοκομείο Ξάνθης, στη δεινή θέση που έχει περιέλθει,  λόγω της υποστελέχωσής του.

Τασσόμαστε στην πλευρά των γιατρών και των εργαζομένων του, στην αγωνιώδη τους προσπάθεια να περισώσουν το νοσοκομείο, διεκδικώντας μόνιμες προσλήψεις προσωπικού για την απρόσκοπτη λειτουργία του. 

Δηλώνουμε με σαφήνεια πως οποιαδήποτε σκέψη για υποβάθμιση ή κλείσιμο του ΓΝΞ θα μας βρει απέναντι.

Πρέπει όλοι και όλες να στηρίξουμε το Νοσοκομείο μας γιατί όλοι και όλες, κάποτε θα το χρειαστούμε. 

                                                Για το Δημοτικό Συμβούλιο

                                                                Ο πρόεδρος

Ιωάννης Μπούτος

      

Related posts

Αναβάλλεται η σημερινή Ποδηλατοβόλτα στο κέντρο της πόλης λόγω μη επιτρεπτών καιρικών συνθηκών

xanthipost

4η ΥΠΕ για αντιδράσεις νοσοκομειακών γιατρών: Εκπαιδεύονται από ειδική ομάδα για την αντιμετώπιση επείγοντος περιστατικού

xanthipost

Τραγωδία στην Ξάνθη: Νεκρός 21χρονος οδηγός μηχανής σε τροχαίο

xanthipost

Leave a Comment

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ