Δίδεται η δυνατότητα πρόσβασης των αποφοίτων των Δ.Ι.Ε.Κ σε συναφούς ειδικότητας Τμήματα Α.Ε.Ι (Επίπεδο: 6 ) με κατατακτήριες εξετάσεις.
Αποφασίστηκε να λειτουργήσει μια νέα ειδικότητα στο ΔΙΕΚ του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης για την εκπαιδευτική περίοδο 2021-2022.
Σύμφωνα με την αριθ. Γ6α/Γ.Π. 31368/ 07-06-2021 Απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας, για το Δ.Ι.Ε.Κ του Π.Γ.Ν. Αλεξανδρούπολης, αρμοδιότητας Υπουργείου Υγείας, αποφασίστηκε η λειτουργία της Ειδικότητας: Βοηθός Νοσηλευτικής Γενικής Νοσηλείας (Εξάμηνο: Α ́ και Εξάμηνο: Γ ́ κατατάξεις) για την εκπαιδευτική περίοδο 2021-2022.
Ποιοι έχουν δικαίωμα εγγραφής στα ΔΙΕΚ
Δικαίωμα εγγραφής στα Δ.Ι.Ε.Κ. (Επίπεδο: 5) έχουν μόνο απόφοιτοι ΓΕΛ, ΕΠΑ.Λ, καθώς και οι κάτοχοι ισότιμων τίτλων (ΤΕΕ Β ́ κύκλου, ΤΕΛ) των Ενιαίων Ειδικών Επαγγελματικών Γυμνασίων – Λυκείων (Επίπεδο: 4).
Δίδεται η δυνατότητα πρόσβασης των αποφοίτων των Δ.Ι.Ε.Κ σε συναφούς ειδικότητας Τμήματα Α.Ε.Ι (Επίπεδο: 6 ) με κατατακτήριες εξετάσεις.
Οι αιτήσεις των υποψηφίων καταρτιζομένων θα υποβληθούν κατά το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου, μετά από την έκδοση της σχετικής Εγκυκλίου του Υπουργείου Υγείας.

