XanthiPost
ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΘΕΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

(video) – Ο Στέλιος Πέτσας στην Ξάνθη: Αναγκαιότητα καταγραφής των προβλημάτων της περιοχής ώστε να δοθούν και οι ανάλογες λύσεις

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών για θέματα Αυτοδιοίκησης κ. Στέλιος Πέτσας  βρέθηκε σήμερα το μεσημέρι στην πόλη της Ξάνθης και συνοδευόμενος από τον Περιφερειάρχη ΑΜΘ κ. Χρήστο Μέτιο και τον Γενικό Γραμματέα του ΥΠΕΣ κ. Μιχάλη Σταυριανουδάκη, μετέβη στο Δημαρχείο όπου συναντήθηκε με το Δήμαρχο Ξάνθης Μανώλη Τσέπελη για να συζητήσουν θέματα που άπτονται των αναπτυξιακών ζητημάτων της περιοχής και των προγραμμάτων που δρομολογούνται προς υλοποίηση για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών του Δήμου.  

Ειδικότερα στα πλαίσια της συνάντησης συζητήθηκαν οι αναπτυξιακές προτεραιότητες, με έμφαση στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» του Υπουργείου Εσωτερικών, καθώς και άλλα θεσμικά ζητήματα.

Στέλιος Πέτσας  προς Δήμαρχο Ξάνθης:  Χαίρομαι να συνομιλούμε ως συναγωνιστές εδώ και πολλά χρόνια από διαφορετικά  μετερίζια- Ελπίζω στην επόμενη επίσκεψη να έχουμε δει δρομολογημένα πολλά από αυτά που σήμερα ειπώθηκαν

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών για θέματα Αυτοδιοίκησης κ. Στέλιος Πέτσας ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Ξάνθης  για την θερμή  υποδοχή και την φιλοξενία και τόνισε την αναγκαιότητα καταγραφής των προβλημάτων της περιοχής ώστε να δοθούν και οι ανάλογες λύσεις .

Ο κ. Πέτσας αναφέρθηκε αρχικά  στα αναπτυξιακά  θέματα που σχετίζονται με την ένταξη δράσεων στο πλαίσιο του προγράμματος «Αντώνης Τρίτης και όπως υπογράμμισε θα προχωρήσουν γρήγορα , ανάλογα βέβαια και με την ημερομηνία υποβολής τους . Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στα δυο πρώτα έργα που έχουν ήδη υποβληθεί και αφορούν στην  ύδρευση και στην ενεργειακή αξιοποίηση, συνολικού ύψους 14 εκ. ευρώ μαζί, τα οποία θα προχωρήσουν άμεσα  για να συμβασιοποιηθούν και να υλοποιηθούν άμεσα.

Σε δεύτερο επίπεδο συζητηθήκαν θέματα που αφορούν στη διαχείριση των απορριμμάτων και ο κ. Πέτσας τόνισε μεταξύ άλλων ότι σε συνεργασία τόσο με τον περιφερειάρχη ΑΜΘ όσο και με το Υπουργείο Περιβάλλοντος θα δρομολογηθούν βιώσιμες και μόνιμες λύσεις οι όποιες «…δεν θα θάβουν το πρόβλημα κάτω από το χαλί…»

Επίσης τέθηκαν ζητήματα προγραμματισμού πρόσληψης  προσωπικού στην τοπική αυτοδιοίκηση ενώ ο κ. Υπουργός δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην αυριανή επίσκεψη του Κυριακού Μητσοτάκη στην πόλη της Ξάνθης κατά τη διάρκεια της οποίας θα ανακοινωθούν και θα δρομολογηθούν και άλλα ζητήματα που αφορούν στην ανάπτυξη, την κοινωνική συνοχή και την αντιμετώπιση θεμάτων ενεργειακής τροφοδοσίας (φυσικό αέριο).

Ελπίζω στην επόμενη επίσκεψη να έχουμε δει δρομολογημένα πολλά από αυτά που σήμερα ειπώθηκαν, κατέληξε ο κ. Πέτσας.

Περιφερειάρχης ΑΜΘ , Χρήστος Μέτιος : Στόχος όλων μας είναι να καλύψουμε τις υπάρχουσες ανάγκες με βάση τα χρηματοδοτικά εργαλεία που υπάρχουν

Ο κ. Χρήστος Μέτιος δήλωσε πως η συνεργασία  που υπάρχει τόσο με τον Υπουργείο Εσωτερικών και φυσικά με τον κ. Πέτσα  όσο και με τους Δήμους της περιφέρειας είναι «….για να δρομολογήσουμε μία σειρά  από έργα, αναγκαία σε κάθε περιοχή,  με βάση τα χρηματοδοτικά εργαλεία που υπάρχουν γιατί πλέον η χώρα έχει πολλούς πόρους , χάρη στον πρωθυπουργό, ύψους 72 δισεκατομμυρίων ευρώ. ..»

Το ΕΣΠΑ βρίσκεται στην φάση ολοκλήρωσης και δρομολογείται το επόμενο  

Τέλος ο κ. Μέτιος δήλωσε πως ουσιαστικά σήμερα βρισκόμαστε εδώ για τα έργα του προγράμματος  «Αντώνης Τρίτσης» το οποίο χειρίζεται το Υπουργείο Εσωτερικών και όλες αυτές οι δράσεις και τα προγράμματα λειτουργούν συμπληρωματικά για να καλύψουν τις υπάρχουσες ανάγκες και αυτός είναι ο στόχος όλων μας.

Μανώλης Τσέπελης :  Ευχαριστώ  θερμά τον κ. Υπουργό για την στήριξή του και την άμεση ανταπόκριση του σε κάθε αίτημα του Δήμου

Ο Δήμαρχος Ξάνθης κ. Μανώλης Τσέπελης καλωσόρισε τον Αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών για θέματα Αυτοδιοίκησης κ. Πέτσα, ο οποίος, όπως δήλωσε χαρακτηριστικά, είναι και ο πολιτικός προϊστάμενος του Δήμου και τον ευχαρίστησε θερμά για την στήριξή του και την άμεση ανταπόκριση του σε κάθε αίτημα του Δήμου.

Ειδικότερα ο κ. Τσέπελης δήλωσε πως σε κάθε περίπτωση αιτήματος, ο Υπουργός αντεπεξήλθε πλήρως και  ανταποκρίθηκε άμεσα,  δίνοντας λύσεις σε όλα τα θέματα που του τέθηκαν . Επίσης αναφέρθηκε στις χρηματοδοτήσεις  και στα πρόγραμμα που έχουν υποβληθεί στο Υπουργείο Εσωτερικών, στο πλαίσιο του προγράμματος «Αντώνης Τρίτης» για την βελτίωσης ποιότητας ζωής των πολιτών καθώς  και στη δρομολόγηση υλοποίησης υποδομών για τους νέους της περιοχής. Τέλος τέθηκαν και ζητήματα που αφορούσαν στην εύρυθμη λειτουργία  του Δήμου. 

Να σημειώσουμε τέλος ότι αύριο Πέμπτη 1η Ιουλίου 2021, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, θα παραβρεθεί στις εορταστικές εκδηλώσεις, στη Δράμα, για τη 108η επέτειο απελευθέρωσης της πόλης.

Related posts

Τσίπρας στη ΔΕΘ: Κατάργηση εργασιακού νόμου – Κατώτατος μισθός 800 ευρώ

xanthipost

ΚΚΕ – Φωτιά στον ΧΥΤΑ της Ξάνθης – Εφιάλτης για τον ενδεχόμενο κίνδυνο μιας ανεπανόρθωτης ρύπανσης για το περιβάλλον

xanthipost

Επίσκεψη του Υπουργού Οικονομικών κ. Χρήστου Σταϊκούρα στο Δ.Π.Θ.

xanthipost

Leave a Comment

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ