XanthiPost
ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

(video) – Ο Πρόεδρος και Γενικός Διευθυντής του Ερευνητικού Κέντρου «Αθηνά» Ιωάννης Εμίρης επισκέφθηκε τον Δήμαρχο Ξάνθης

Γιάννης Εμίρης : Το Ερευνητικό Κέντρο «Αθηνά» έχει πανελλήνια εμβέλεια και ισχυρή παρουσία στην Ξάνθη   – Οι  νέες δράσεις, οι καινοτομίες, η επιμόρφωση  και τα αμφίδρομα οφέλη που θα προκύψουν από την συνεργασία του Ερευνητικού Κέντρο «Αθηνά» με τον Δήμο

Τον   Πρόεδρο και Γενικό Διευθυντή του Ερευνητικού Κέντρου «Αθηνά» και Καθηγητή στο ΕΚΠΑ κ. Γιάννη Εμίρη υποδέχθηκε  τη Δευτέρα στο γραφείο του ο Δήμαρχος Ξάνθης κ. Μανώλης Τσέπελης .

Γιάννης Εμίρης : Σκοπός μας  είναι να ενδυναμωθεί  ακόμη περισσότερο η  καλή  συνεργασία  με τον Δήμο Ξάνθης και να δώσουμε τεχνικές δεξιότητες τόσο στους  πολίτες όσο και στα στελέχη του Δήμου  μέσω εξειδικευμένης τεχνικής βοήθειας

Ο κ. Εμίρης στα πλαίσια  της συνέντευξης που παραχώρησε στο xanthipost.gr ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Ξάνθης  κ. Μανώλη Τσέπελη για την εγκάρδια υποδοχή που του επεφύλαξε και δήλωσε μεταξύ  άλλων πως «….έχουμε πολλά σχέδια για το μέλλον ενώ ήδη υπάρχει μία έντονη συνεργασία με τον Δήμο Ξάνθης..» 

Έγιναν  αναφορές  στις δράσεις που ξεκινούν από την εκπαίδευση μέχρι την καινοτομία και όπως υποστήριξε ο κ. Εμίρης «…θέλουμε  να αφήσουμε το αποτύπωμά μας  στους πολίτες…» .  Ειδικότερα οι δράσεις θα αφορούν ειδικές ομάδες πληθυσμού, τη νεανική επιχειρηματικότητα, τη  γυναικεία επιχειρηματικότητα, δράσεις που θα βοηθήσουν την μειονότητα και τους νέους γενικότερα.

Όπως επεσήμανε το Ερευνητικό Κέντρο ασχολείται με τις νέες τεχνολογίες που βοηθούν τους νέους και τα παιδιά με ιδιαίτερα υψηλή κατάρτιση και αυτό λειτουργεί θετικά και αμφίδρομα  τόσο για την πόλη της Ξάνθης όσο και για το Ερευνητικό Κέντρο  που έχει μία τόσο σημαντική παρουσία στην περιοχή.

Ο κ. Εμίρης συνοδευόμενος από τον  Δήμαρχο Ξάνθης επισκέφθηκε  τις κτιριακές εγκαταστάσεις στα Κιμμέρια και το νεοκλασικό που αναπαλαιώνεται με την βοήθεια του Δήμου για να στεγάσει τμήμα του Κέντρου ΑΘΗΝΑ για να έχει και μία παρουσία το Κέντρο και  μέσα στην πόλη της Ξάνθης.

Μανώλης Τσέπελης : Το «σπίτι»  του Ερευνητικού Κέντρου ΑΘΗΝΑ  της ΑΜΘ θα είναι η Ξάνθη

Ο Δήμαρχος Ξάνθης κ. Μ. Τσέπελης ευχαρίστησε τον Πρόεδρο και Γενικό Διευθυντή του Ερευνητικού Κέντρου «Αθηνά» για τον ενδιαφέρον που δείχνει για την Ξάνθη και την περιοχή μας κάτι που , όπως υποστήριξε, το αποδεικνύει συνεχώς μέσω της άψογης συνεργασίας που έχει καλλιεργηθεί.

Μέσω καινοτόμων δράσεων θα αναδείξουμε την περιοχή μας  και θα επιμορφώσουμε την νεολαία μας , δήλωσε ο κ. Τσέπελης  και αναφέρθηκε και στο νεοκλασικό  που αναπαλαιώνεται για να στεγάσει τμήμα του Κέντρου ΑΘΗΝΑ μέσα στην πόλη της Ξάνθης.

Στην συνέχεια ο Δήμαρχος Ξάνθης και ο  κ. Εμίρης  συνομίλησαν για την συνεργασία που έχουν ήδη αναπτύξει αλλά και για τις δράσεις που δρομολογούνται και  θα αφορούν σε  ειδικές ομάδες πληθυσμού, στη νεανική επιχειρηματικότητα, στη  γυναικεία επιχειρηματικότητα καθώς και δράσεις που θα βοηθήσουν την μειονότητα και τους νέους γενικότερα.

Το Ερευνητικό Κέντρο ΑΘΗΝΑ συγκαταλέγεται στα καλύτερα χρηματοδοτούμενα  Κέντρα σε όλη την Ευρώπη 

Ο κ. Εμίρης ενημέρωσε τον Δήμαρχο Ξάνθης για την στελέχωση του Κέντρου με νέους ερευνητές  αλλά και για τις δραστηριότητες μέσω των οποίων προσελκύεται ευρωπαϊκή χρηματοδότηση αφού το Ερευνητικό Κέντρο ΑΘΗΝΑ συγκαταλέγεται στα καλύτερα χρηματοδοτούμενα  Κέντρα σε όλη την Ευρώπη 

Σκοπός μας  είναι να ενδυναμωθεί  ακόμη περισσότερο η καλή  συνεργασία  με τον Δήμο Ξάνθης και να δώσουμε τεχνικές δεξιότητες τόσο στους  πολίτες όσο και στα στελέχη του Δήμου  μέσω εξειδικευμένης τεχνικής βοήθειας, κατέληξε ο κ. Εμίρης.  

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Γιάννης Εμίρης είναι Καθηγητής Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Υπήρξε Ερευνητής στο INRIA Sophia-Antipolis από το 1995 έως το 2002 και έκτοτε είναι εξωτερικός συνεργάτης (ομάδα Γεωμετρικής Μοντελοποίησης). Έλαβε Πτυχίο (BScEng) από το Πανεπιστήμιο του Princeton (1989), Μεταπτυχιακό (MSc) και Διδακτορικό (PhD) Δίπλωμα από το U.C. Berkeley (1991 και το 1994, αντίστοιχα), και Δίπλωμα Καθηγεσίας (Habilitation) από το Πανεπιστήμιο της Νίκαιας, Γαλλία (2000), όλα στην Πληροφορική. Υπήρξε μακροχρόνιος επισκέπτης ερευνητής ή καθηγητής σε διάφορα ιδρύματα διεθνώς: ETL Tsukuba (Ιαπωνία), Ontario Research Center in Computer Algebra, Simons Institute (Berkeley), ENS Paris, USI Lugano, ETH Zurich, JRC Ispra. Την τελευταία τριετία υπήρξε μέλος του επιστημονικού συμβουλίου του Ελληνικού Ιδρύματος Έρευνας και Καινοτομίας, εκπροσωπώντας την Πληροφορική και τα Μαθηματικά.

Related posts

Αναβάλλεται η σημερινή Ποδηλατοβόλτα στο κέντρο της πόλης λόγω μη επιτρεπτών καιρικών συνθηκών

xanthipost

4η ΥΠΕ για αντιδράσεις νοσοκομειακών γιατρών: Εκπαιδεύονται από ειδική ομάδα για την αντιμετώπιση επείγοντος περιστατικού

xanthipost

Τραγωδία στην Ξάνθη: Νεκρός 21χρονος οδηγός μηχανής σε τροχαίο

xanthipost

Leave a Comment

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ