xanthipost.gr
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

(video) – Μ. Σπανίδης : Η Ξάνθη απέδειξε ότι όταν συλλογάται και κάθεται γύρω από ένα τραπέζι κατορθώνει καταπληκτικά αποτελέσματα

Με τα μάτια στραμμένα στη διεκδίκηση  της διοργάνωσης του βαλκανικού πρωταθλήματος ορεινής ποδηλασίας

Ο Πρόεδρος του Ποδηλατικού Συλλόγου Ξάνθης «Ο ΠΗΓΑΣΟΣ»  κ.  Μιχάλης Σπανίδης μίλησε στο xanthipost.gr για τον  απόηχο του πανελλήνιου πρωταθλήματος ορεινής ποδηλασίας  που έλαβε χώρα στις 10 Ιουλίου και  όπως υποστήριξε είναι όχι απλά θετικός αλλά και  πολύ παραγωγικός.

Ειδικότερα ο κ. Σπανίδης επεσήμανε ότι η εκτίμηση και η αξιολόγηση του κόσμου που συμμετείχε στη διοργάνωση  είναι πως «…το αποτέλεσμα ήταν  ό, τι καλύτερο έγινε από το 1995 που καθιερώθηκε επίσημα στην Ελλάδα το πρωτάθλημα ορεινής ποδηλασίας. Ένα πρωτάθλημα που κρίνει και προκρίνει τους αθλητές  που θα εκπροσωπήσουν την χώρα μας με τα εθνικά χρώματα σε μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις του  εξωτερικού…».

Η Ξάνθη απέδειξε ότι όταν συλλογάται και κάθεται γύρω από ένα τραπέζι κατορθώνει καταπληκτικά αποτελέσματα 

Η διοργάνωση του  πανελλήνιου  πρωταθλήματος  που έγινε στην Ξάνθη απέδειξε ότι   όταν κάθονται στο ίδιο τραπέζι η Αντιπεριφέρεια, ο Δήμος, το Πανεπιστήμιο, η Ελληνική Αστυνομία, η Πυροσβεστική, το Δασαρχείο και  ο Ποδηλατικός Σύλλογος Ξάνθης ο ΠΗΓΑΣΟΣ, μπορούν και ανεβάζουν τον  πήχη, όχι μόνο πολύ ψηλά, όσον αφορά την ελληνική πραγματικότητα,  αλλά «χτυπούν» πλέον την πόρτα βαλκανικών και πανευρωπαϊκών διοργανώσεων, τόνισε στα πλαίσια της συνέντευξής του ο κ. Σπανίδης.   

Η «καρδιά» της Ορεινής Ποδηλασίας χτύπησε  στην Ξάνθη στις 9,10 & 11 Ιουλίου και άνοιξε διάπλατα τις πόρτες για τη διεκδίκηση  της διοργάνωσης του βαλκανικού πρωταθλήματος ποδηλασίας

Αυτό που αξιολογήθηκε είναι ότι είμαστε πλέον σε θέση να διεκδικήσουμε την  επόμενη χρονιά τη διοργάνωση  του βαλκανικού πρωταθλήματος , δήλωσε ο Πρόεδρος του Πήγασου και πρόσθεσε πως «…αν κατορθώσουμε και υποβάλλουμε τον φάκελο , με την κοινή συναίνεση όλων των εμπλεκόμενων φορέων της περιοχής μας, τότε θα το ανακοινώσουμε επισήμως..».

Δεν είναι κάτι εύκολο, ούτε κάτι απλό. Απαιτεί τόλμη, ειλικρίνεια και υπευθυνότητα. Όλα αυτά τα έδειξε η πόλη μας στην διοργάνωση του πανελλήνιου πρωταθλήματος, δήλωσε με υπερηφάνεια ο κ. Σπανίδης. 

Ραντεβού  στις 05 Σεπτεμβρίου στο  Λιμνίο  όπου θα πραγματοποιηθεί το   3ο Παιδικό φεστιβάλ ποδηλάτου  Ξάνθης

Οι αγωνιστικές δράσεις  του ΠΗΓΑΣΟΥ Ξάνθης ολοκληρώθηκαν για φέτος με την διοργάνωση του  πανελλήνιου πρωταθλήματος ορεινής ποδηλασίας .   Ακολουθεί τον Σεπτέμβριο η διοργάνωση του    3ου Παιδικού φεστιβάλ ποδηλάτου  Ξάνθης

Στα πλαίσια των Γιορτών Παλιάς Πόλης στις 5 του Σεπτέμβρη ο ποδηλατικός Σύλλογος  ΠΗΓΑΣΟΣ ΞΑΝΘΗΣ   θα διοργανώσει το 3ο Παιδικό φεστιβάλ ποδηλάτου  Ξάνθης με πολλές δράσεις ενημέρωσης .

Την Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου 2021 στον υπέροχα ανακατασκευασμένο χώρο του Λιμνίου,  δίπλα στον Κόσυνθο ποταμό, θα διεξαχθεί το 3ο Παιδικό Ποδηλατικό Φεστιβάλ  Ξάνθης. Πρωτεργάτες ο ΠΗΓΑΣΟΣ ΞΑΝΘΗΣ  και το ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΞΑΝΘΗΣ. Μαθήματα σωστής κυκλοφοριακής αγωγής, αναλυτική παρουσίαση όλων των μερών του ποδηλάτου καθώς και της χρήσης αυτών, συνεχής εκμάθηση ισορροπίας και ελιγμών, διέλευση τεχνικών εμποδίων και στοιχισμένη οδική συμπεριφορά αποτελούν το ένα μέρος της εκδήλωσης, χωρίς ηλικιακό περιορισμό.

Η συνέχεια θα περιλαμβάνει  την εντυπωσιακή ατομική χρονομέτρηση, με προδιαγραφές επίσημου αγώνα όλων των συμμετασχόντων στον ειδικά διαμορφωμένο ποδηλατοδρόμο του Λιμνίου.

Η όλη εκδήλωση θα κλείσει με τις βραβεύσεις των παιδιών ανά επίσημη κατηγορία.

Αναλυτικά για την ατομική χρονομέτρηση:

ΜΙΝΙ ΜΙΚΡΑ:ΚΟΡΙΤΣΙΑ-ΑΓΟΡΙΑ (Ηλικίες 8-10)

ΜΙΝΙ ΜΕΓΑΛΑ: ΚΟΡΙΤΣΙΑ-ΑΓΟΡΙΑ (Ηλικίες 11-12)

ΠΑΝΚΟΡΑΣΙΔΕΣ  (Ηλικίες 13-14)

ΠΑΜΠΑΙΔΕΣ  (Ηλικίες 13-14)

Related posts

(video) – Εντυπωσιακός ο Λεύκιππος νίκησε  την Αρετσού 73-48 και έπιασε τριάδα

xanthipost

(video) – Ο ΑΟΞ νίκησε 1-0 τον Π. Μελά και πηρέ το εισιτήριο για τον τελικό Κυπέλλου ΕΠΣ Ξάνθης

xanthipost

Τα Δελφίνια της Ξάνθης γύρισαν από την Καβάλα με 14 μετάλλια – Στη διοργάνωση έλαβαν μέρος 13 αθλητές και αθλήτριες!

xanthipost

Leave a Comment

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ