XanthiPost
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Δημοτική Αρχή προς Σάββα Μελισσόπουλο : Ο «γκουρού» της τοπικής αυτοδιοίκησης και το μπακαλοτέφτερο

Αποφάσισε ότι… μετρώντας με τα δάχτυλα, θα κάνει αντιπολίτευση

Νέο επεισόδιο   ανταλλαγής «πυρών»  ανάμεσα σε δημοτική αρχή και Σάββα Μελισσόπουλο. Αφορμή της νέας κόντρας είναι η κατάταξη του Δήμου Ξάνθης που δημοσιοποίησε ο επικεφαλής της παράταξης «Ξάνθης για Όλους»  και εν δυνάμει επικεφαλής των «4άρων»  σε σχέση με τα ενταγμένα έργα των άλλων δήμων της Περιφέρειας ΑΜΘ,  στο αναπτυξιακό πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».

Η αντίδραση του Δήμου Ξάνθης στην προαναφερόμενη δημοσίευση του Σάββα Μελισσόπουλου  άμεση και ιδιαίτερα έντονη, μέσω της οποίας του υπενθυμίζει  πως «αφού έβγαλε το μπακαλοτέφτερο …θα έπρεπε να είναι και πιο προσεκτικός με την… πρόσθεση».

Ο Σάββας και η… αριθμητική στην Τοπική Αυτοδιοίκηση

Μεγάλος ο… πόνος του Σάββα Μελισσόπουλου για την «κατάταξη» του δήμου μας, σε σχέση με τα ενταγμένα έργα των άλλων δήμων της Περιφέρειάς μας στο αναπτυξιακό πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».

Πολύ εύκολα, θα του θυμίζαμε ότι και… «οι έσχατοι έσονται πρώτοι».

Είναι πολύ πιθανό να έχει αρχίσει να το… σκέφτεται -και καλά, θα έκανε, δηλαδή…

Αλλά το «θέμα» δεν είναι αυτό.

Το θέμα είναι η επιφανειακή «ανάγνωση», με την οποία, ως φαίνεται, ο επικεφαλής της δ.π. «Ξάνθη για Όλους» και εν… δυνάμει επικεφαλής των «4άρων» προσπαθεί, αυτή τη στιγμή να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη, από το απλό και καθαρό γεγονός ότι έχει εκτεθεί ανεπανόρθωτα.

Διότι, το αφήγημα περί «ανίκανης δημοτικής αρχής, χωρίς πρόγραμμα και σχεδιασμό», το οποίο περιφέρει με ικανή παρρησία, εδώ και δύο χρόνια, κατέπεσε «θριαμβευτικά» και -μοιραία- τον συμπαρασύρει.

Λυπούμαστε που βρίσκεται σε αυτή τη δυσχερή θέση.

Απλώς, θεωρούσαμε ότι διαθέτει την ανάλογη ευφυία, ώστε να μην εκτεθεί, περαιτέρω… Αλλά, δεν…

Συνεχίζει την κατρακύλα… Γιατί αποφάσισε ότι… μετρώντας με τα δάχτυλα, θα κάνει αντιπολίτευση.

Αλλά αυτήν την τακτική δεν την… καταδέχονται πλέον ούτε τα μικρά παιδιά…

Αν ήθελε να μιλήσει επί της ουσίας για τα έργα, τότε, δε θα κατέφευγε στο «ευκολάκι» της αριθμητικής σύγκρισης, αλλά, ως έμπειρος αυτοδιοικητικός θα έπρεπε να συμπεριλάβει, στο εν λόγω… πόνημα που ανάρτησε και τα ποσά που κάθε δήμος εκταμιεύει, μέχρι αυτήν τη στιγμή, από το Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».

Επίσης, θα έπρεπε να… εξετάσει και την ποιοτική αξία των έργων του Δήμου Ξάνθης, εάν δηλαδή, βρίσκονται στην κατεύθυνση και τη φιλοσοφία, που τα αυτοδιοικητικά έργα πρέπει να υπηρετούν: τη βιώσιμη ανάπτυξη και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών.

Αλλά αυτά είναι μάλλον… «ψιλά γράμματα» για τον… «γκουρού» της τοπικής αυτοδιοίκησης!

Και επιτέλους, αφού έβγαλε το… μπακαλοτέφτερο (το οποίο έχει τη δική του πολιτιστική αξία, ανεξαρτήτως, ποιο χέρι το κρατάει), θα έπρεπε να είναι πιο προσεκτικός με την… πρόσθεση. Γιατί το πρώτο έργο κρύβει την… «παγίδα» (μόνο για τον εν λόγω επικεφαλής) των τεσσάρων επιμέρους έργων, που υπογραμμίζουν τον προσεκτικό και εμπεριστατωμένο σχεδιασμό, αλλά και την προγραμματική κατεύθυνση της δημοτικής αρχής.

Όχι… δεν περιμέναμε συγχαρητήρια. Η σιωπή, θα ήταν, όμως, η ενδεδειγμένη επιλογή (για τους προαναφερθέντες λόγους).

Άλλωστε, το ίδιο αναγκάστηκε να κάνει και με το θέμα της αντιμετώπισης της πανδημίας…

Πάντως, από την όλη… παρουσίαση του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, θα πρέπει να σημειώσουμε ότι συμφωνούμε στο εξής εύγλωττο, που «έριξε» στο τέλος της ανάρτησης στα social media:

«Τα τελικά συμπεράσματα, όμως, ανήκουν στους πολίτες της Ξάνθης…».

Αυτό… ξαναγράψτο, Σάββα.

Related posts

Τσίπρας στη ΔΕΘ: Κατάργηση εργασιακού νόμου – Κατώτατος μισθός 800 ευρώ

xanthipost

ΑΜΘ: Συνεχίζονται τα τσουχτερά κορονοπρόστιμα – 6.000 ευρώ σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και 7ημερο λουκέτο

xanthipost

Δήμος Ξάνθης δωρεάν Rapid test σε όλους: Όχι στην βεβαίωση αποτελέσματος στους ανεμβολίαστους

xanthipost

Leave a Comment

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ