XanthiPost
ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΘΕΜΑ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

(video) – Η Ξανθιώτισσα καλλιτέχνιδα που «παντρεύει» το κέντημα με τη ζωγραφική και δημιουργεί υπέροχα έργα !

Ανθή Κουρτίδου : Τέχνη για μένα είναι η ομορφιά, ο τρόπος έκφρασης και η δημιουργία που  σου προσφέρει απερίγραπτη  χαρά

Η Ανθή  παντρεύει το κέντημα με την ζωγραφική

Η κ. Ανθή Κουρτίδου, μία δραστήρια γυναίκα,  επί πολλά χρόνια μέλος του Λυκείου των Ελληνίδων Ξάνθης και ενεργό μέλος της κοινωνίας της Ξάνθης, διαθέτει ένα ανήσυχο και δημιουργικό πνεύμα,  το οποίο κατάφερε να μετουσιώσει  σε δημιουργία ανακαλύπτοντας  νέες τεχνικές και νέες διαδρομές στην τέχνη.

Όταν το παρόν αναζητά το παρελθόν μέσω μίας ζωγραφιάς  και μίας βελονιάς και ψάχνει τρόπους να μετουσιωθεί σε κάτι εντελώς καινούριο!

Είχαμε την χαρά να συναντήσουμε την κ. Ανθή Κουρτίδου και στα πλαίσια της συνέντευξης που παραχώρησε στο xanthipost.gr  είχαμε την ευκαιρία να ακούσουμε να μας μιλά και να μας διηγείται,  το δικό της ταξίδι  στον χώρο της τέχνης.  

Κα Κουρτίδου τι σημαίνει για εσάς τέχνη και δημιουργία;

«…Τέχνη για μένα είναι η ομορφιά, ο τρόπος έκφρασης και  η δημιουργία που  σου προσφέρει απερίγραπτη  χαρά. Όταν ξεκινά το ταξίδι της δημιουργίας και κατά τη διάρκειά του και όταν τελειώνει και παίρνει  σάρκα και οστά , τότε νιώθω σαν μικρό παιδί που του προσφέρει κάποιος γλυκίσματα. ..». Τόσο μεγάλη είναι η χαρά που νιώθω, λέει χαρακτηριστικά.

Όταν την ρωτήσαμε πότε ξεκίνησε να ασχολείται με την συγκεκριμένη τεχνοτροπία και γενικότερα με την καλλιτεχνία, μας εκμυστηρεύτηκε ότι  από πάντα της άρεσε να ζωγραφίζει και να κεντά . Η αρχή όμως της συγκεκριμένης  τεχνοτροπίας ξεκίνησε όταν η κόρη της  είδε ένα μπλουζάκι στο διαδίκτυο όπου το logo μίας αθλητικής εταιρείας ήταν κεντημένο γύρω γύρω με λουλούδια και  της ζήτησε  να προσπαθήσει  να το κάνει και αυτή. Η προσπάθεια απέδωσε καρπούς και το αποτέλεσμα ενθουσίασε τόσο την κόρη μου όσο και τις φίλες της, μας εξηγεί η κ. Κουρτίδου και έτσι μου δόθηκε το έναυσμα να ξεκινήσω να ζωγραφίζω και να κεντώ επάνω σε μπλουζάκια.

Μου άρεσε η  ιδέα να ζωγραφίζω και να κεντώ  επάνω σε μπλουζάκια και  το αποτέλεσμα να μην μπαίνει μέσα σε ένα συρτάρι αλλά να το φοράς και να το ευχαριστιέσαι, δήλωσε.  

Από πού λαμβάνετε έμπνευση για τις δημιουργίες σας ;

Στη διάρκεια της ημέρας μου έρχονται οι ιδέες, από κάτι που θα μου κινήσει το ενδιαφέρον και την προσοχή, θα δω κάτι στο διαδίκτυο, θα κάνω έναν δικό μου συνδυασμό και έτσι θα δω τι μπορώ να ζωγραφίσω και αν αυτό μπορεί να κεντηθεί, γιατί, όπως μας εξηγεί, δεν μπορούν να κεντηθούν όλα.

Οι φίλες και ο κοινωνικός της περίγυρος  είναι ενθουσιασμένος από τις δημιουργίες της Ανθής και μάλιστα την προτρέπουν να ασχοληθεί και επαγγελματικά και να διαθέσει στην αγορά τις υπέροχες  και μοναδικές της δημιουργίες.   

Όταν την ρωτήσαμε αν  έχει σκοπό να προχωρήσει ένα βήμα πιο πέρα μας απάντησε:

«….Πιθανόν, αν και δεν πέρασε ακόμη από το μυαλό μου γιατί δεν ξέρω αν μπορώ να ανταπεξέλθω σε όλο αυτό.  Δεν θα το αποκλείσω  όμως γιατί όταν κάτι σου δίνει  τόσο μεγάλη χαρά, θέλεις να το προχωρήσεις…».   

Όταν μερικές βελονιές συνδυασμένες με απίστευτο  μεράκι και  ταλέντο αποδίδουν  ένα πρωτότυπο και ιδιαίτερο  καλλιτεχνικό αποτέλεσμα, τότε μπορούμε να θαυμάζουμε  και να χαιρόμαστε όμορφες δημιουργίες σαν αυτές που μας προσφέρει η κ. Ανθή Κουρτίδου.  

Γιατί όταν κάνεις κάτι  με αγάπη και χαρά, η επιτυχία είναι δεδομένη ! Της ευχόμαστε τα καλύτερα !  

Related posts

(video) – ΣΑΤΙΡΑ – Περί μπαζών ο λόγος ! Εδώ τα μπάζα, εκεί μπάζα, που είναι τα μπάζα;;

xanthipost

Ξάνθη: Γιατρός κατηγορείται για κατοχή πλαστού πτυχίου – Τον δρόμο της δικαιοσύνης έχει πάρει η υπόθεση

xanthipost

Σωκράτης Ξυνίδης: Ιεραρχία και Covid19 !

xanthipost

Leave a Comment

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ