XanthiPost
ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

(video) – 21χρονος αγνοούμενος στον Νέστο : Οι συνθήκες του τραγικού συμβάντος – Πώς παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά και το ιστορικό των άκαρπων μέχρι στιγμής ερευνών

Έκτη ημέρα ερευνών για τον εντοπισμό του νεαρού συμπολίτη μας που παρασύρθηκε την Τετάρτη το απόγευμα από τα νερά του ποταμού και από τότε αγνοείται 

Ο κ. Ηλίας Μιχαηλίδης, Διευθυντής της RIVERLAND, γνώστης της περιοχής του ποταμού, αφού δραστηριοποιείται χρόνια επιχειρηματικά στα Στενά του Νέστου και ως εθελοντής διασώστης  αφού εδώ και 6 ημέρες βρίσκεται στο σημείο και συμμετέχει ενεργά στις έρευνες για τον εντοπισμό του 21χρονου, μίλησε στο xanthipost.gr και μας  εξιστορεί το τραγικό περιστατικό, τις συνθήκες και τις προσπάθειες των διασωστικών συνεργείων από την Τέταρτη έως και σήμερα.

Ο κ. Μιχαηλίδης αρχικά αναφέρθηκε στο γεγονός της  απελευθέρωσης  μεγάλων ποσοτήτων νερού από το υδροηλεκτρικό εργοστάσιο λόγω της μεγάλης  ενεργειακής κατανάλωσης εξαιτίας του καύσωνα των προηγούμενων ημερών, με αποτέλεσμα να αυξηθεί επικίνδυνα η ροή του ποταμού.  

Μιλάμε για πολύ μεγάλο όγκο νερού

Φανταστείτε ότι αυτό που ζούμε σε καθημερινή βάση που οι όχθες του ποταμού είναι αυτές που σήμερα βλέπουμε , εξηγεί ο κ. Μιχαηλίδης,  εκείνες τις ημέρες,  στο σημείο που βρισκόμαστε τώρα, το νερό ήταν ένα μέτρο ψηλότερα, οπότε εμείς αυτή την στιγμή θα ήμασταν μέσα στο νερό.

Οι συνθήκες του τραγικού συμβάντος

Ο κ. Μιχαηλίδης περιγράφει τις συνθήκες του τραγικού συμβάντος : «…Κάποια παιδιά ήρθαν στο ποτάμι, θέλησαν να κολυμπήσουν και αφού πέρασαν απέναντι, μπαίνοντας στην ροή του Νέστου θέλησαν να πιαστούν από τα σχοινιά που βρίσκονται στην απέναντι όχθη επάνω σε ένα δέντρο που ως συνήθως οι νέοι πιάνονται, ανεβαίνουν στο δέντρο και κάνουν βουτιές. Αυτό εκείνη την ημέρα δεν μπορούσε να γίνει με αποτέλεσμα τα παιδιά να πιαστούν από το σχοινί, αντιλήφθηκαν όμως την μεγάλη πίεση και ένταση του νερού και προσπάθησαν να ξαναγυρίσουν στην απέναντι όχθη. Η ροή όμως τους παρέσυρε και σε ένα σημείο (μετά από ένα βράχο)  υπήρχε δίνη και ενώ το ένα παιδί κατάφερε να περάσει απέναντι, ο 21χρονος παρασύρθηκε. Όπως επισημαίνει ο κ. Μιχαηλίδης, αυτή ήταν η περιγραφή του συμβάντος από τα παιδιά που ήταν μαζί με τους δυο νεαρούς. 

Από τότε ο 21χρονος αγνοείται και αναζητείται

Άμεσα ενημερωθήκαμε και βρεθήκαμε στο σημείο, αναφέρει ο κ. Μιχαηλίδης,   και όπως εξηγεί,  πολλοί κολυμβητές προσπάθησαν να βοηθήσουν εκείνη την στιγμή και άρχισαν να αναζητούν τον νεαρό και κινδύνεψαν και αυτοί.

Το ιστορικό των άκαρπων μέχρι στιγμής ερευνών

Στην συνέχεια ο κ. Μιχαηλίδης ενημέρωσε για τις προσπάθειες εντοπισμού του νεαρού αγνοούμενου που ξεκίνησαν άμεσα και όταν ήρθε η ΕΜΑΚ ξεκίνησε μία εξονυχιστική έρευνα και μέσα στη λίμνη όπου δημιουργούνται οι δίνες και σε όλα τα πιθανά σημεία του ποταμού, όπου θα μπορούσε να εγκλωβιστεί.   

Ο κ. Μιχαηλίδης φορτισμένος συγκινησιακά εξιστορεί την συνέχεια των ερευνών υπογραμμίζοντας πως την πρώτη ημέρα των ερευνών , δυστυχώς,  η ποσότητα του νερού και η ροή του ήταν τεράστια, οπότε υπάρχει η πιθανότητα να έχει παρασυρθεί και πέρα από την γέφυρα και το τεχνικό έργο που υπάρχει στο σημείο και για αυτό οι έρευνες εστιάστηκαν  στην συνέχεια και στο Δέλτα του ποταμού και οι διασώστες «χτένισαν» όλη την περιοχή ακόμη και τις νησίδες, χωρίς όμως κανένα αποτέλεσμα.

Όπως υποστηρίζει ο κ. Μιχαηλίδης, πλέον η ροή  του ποταμού είναι χαμηλή και το νερό είναι διαυγές, οπότε τα διασωστικά συνεργεία σήμερα ελέγχουν  και πάλι το ίδιο σημείο, μήπως κάτι τους έχει διαφύγει και δεν ελέγχθηκε ίσως  επαρκώς.  Και στην συνέχεια διευκρινίζει πως οι έρευνες επίσης εστιάζονται στην γέφυρα του Νέστου και σε συνεννόηση με την ΔΕΗ και την διαχείριση υδάτων, ανοίγουν οι πόρτες των καναλιών για να πέσει η ροή και σε αυτό το σημείο του ποταμού και να γίνει πιο ενδελεχής η έρευνα. 

Τραγικές φιγούρες οι γονείς  και οι συγγενείς του νεαρού αγνοουμένου  που αγωνιούν τόσες ημέρες για τον δικό τους άνθρωπο, για το δικό τους παιδί.

Παρότι έχει χαθεί η ελπίδα, δηλώνει ο κ. Μιχαηλίδης, προς το παρόν ο 21χρονος είναι αγνοούμενος και «…θα συνεχίσουμε, με όλες μας τις δυνάμεις και   για ηθικούς λόγους και για τους γονείς, για να τελειώσει η αναζήτηση με κάποιο τρόπο, όσο οδυνηρό και να είναι, να τελειώσει όμως με κάποιο τρόπο..».  

Related posts

Αναβάλλεται η σημερινή Ποδηλατοβόλτα στο κέντρο της πόλης λόγω μη επιτρεπτών καιρικών συνθηκών

xanthipost

4η ΥΠΕ για αντιδράσεις νοσοκομειακών γιατρών: Εκπαιδεύονται από ειδική ομάδα για την αντιμετώπιση επείγοντος περιστατικού

xanthipost

Τραγωδία στην Ξάνθη: Νεκρός 21χρονος οδηγός μηχανής σε τροχαίο

xanthipost

Leave a Comment

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ