xanthipost.gr
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Λύκειο Ελληνίδων Ξάνθης: Συνεχίζει τη δυναμική του πορεία και συμμετέχει με αξιόλογες δράσεις στις Γιορτές Παλιάς Πόλης

Το ‘παρών’ στο φετινό πρόγραμμα δίνει με αξιολογότατες δράσεις, και με όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα για τη μη εξάπλωση του κορονοϊού, το Λύκειον Ελληνίδων Ξάνθης

Ε. Στάντιου :   Στο Λύκειον αποφασίσαμε η συμμετοχή μας να γίνει με μια σειρά δράσεων που να μας επιτρέπει να ελέγχουμε την  προσέλευση του κοινού και την ασφάλεια στους χώρους όπου θα φιλοξενηθούν εκδηλώσεις

 Το Λύκειο Ελληνίδων Ξάνθης ως θεματοφύλακας της παράδοσης με ανελλιπή παρουσία στα πολιτιστικά δρώμενα, όχι μόνο της Ξάνθης και της Θράκης, αλλά και όλης της Ελλάδας, συνεχίζει δυναμικά την πορεία του, προσαρμόζοντας τις δράσεις του στις απαιτήσεις των καιρών.

Η Πρόεδρος του Λυκείου Ελληνίδων Ξάνθης μίλησε στο Δημοτικό ραδιόφωνο για τις εκδηλώσεις που θα λάβουν χώρα στα πλαίσια των Γιορτών Παλιάς Πόλης

«..Είναι πολύ δύσκολες οι συνθήκες με την πανδημία. Αποφασίσαμε όμως να επανέλθουμε όπως μπορούμε , ώστε να μη φθίνει ο θεσμός. Στο Λύκειον αποφασίσαμε η συμμετοχή μας να γίνει με μια σειρά δράσεων που να μας επιτρέπει να ελέγχουμε την  προσέλευση του κοινού και την ασφάλεια στους χώρους όπου θα φιλοξενηθούν εκδηλώσεις..», επισημαίνει η πρόεδρος κ. Ευτέρπη Στάντσιου.

«Το ’21 μέσα από πυρογραφίες και κοσμήματα» από τις 3 έως τις 12 Σεπτεμβρίου

Οι δράσεις πολυποίκιλες, απευθύνονται σε μικρούς και μεγάλους : «.. Από τις 3 έως τις 12 Σεπτεμβρίου, φιλοξενούμε στο ισόγειο του κτιρίου μας την έκθεση: «Το ’21 μέσα από πυρογραφίες και κοσμήματα». Πρόκειται για δημιουργίες μελών των χορευτικών μας ομάδων και συγκεκριμένα τους πίνακες πυρογραφίας του Δ.Δετσαρίδη και τα κοσμήματα της Σ.Ρώσσογλου. Αναδεικνύουν, αφενός, το ταλέντο των δημιουργών και αφετέρου, η έκθεση αυτή, αποτελεί έναν ελάχιστο φόρο τιμής στην φετινή χρονιά ορόσημο με τη συμπλήρωση 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821. Θα είναι ανοιχτή για το κοινό από τις 19:30 έως τις 21:00.  Θυμίζω ότι το Λύκειον , παρά τις δυσκολίες λόγω της πανδημίας, τίμησε την επέτειο και με διαδικτυακές δράσεις αλλά και με την έκδοση ενός, κατά γενική ομολογία, εξαιρετικού ημερολογίου’, ενημερώνει η κ. Στάντσιου.

Στον πρώτο όροφο του κτιρίου του Λυκείου Ελληνίδων, το κοινό θα μπορεί να επισκέπτεται και να θαυμάζει  τις παραδοσιακές ενδυμασίες του Λυκείου στο εκθετήριο παραδοσιακών ενδυμασιών

Καθ’ όλη τη διάρκεια των Γιορτών, στον πρώτο όροφο του κτιρίου του Λυκείου Ελληνίδων, το κοινό θα μπορεί να επισκέπτεται και να θαυμάζει  τις παραδοσιακές ενδυμασίες του Λυκείου στο εκθετήριο παραδοσιακών ενδυμασιών :’ πολλές από αυτές τις ενδυμασίες είναι μοναδικά κομμάτια, που δεν υπάρχουν πουθενά αλλού’, θυμίζει η πρόεδρος για το ‘θησαυρό’ που επί 45 χρόνια συλλέγει με μεγάλη προσοχή το Λύκειον.

6 Σεπτεμβρίου αυλή του Ιερού Ναού του Αγίου Βλασίου – Βιωματικό εργαστήριο ‘ Φρούτα και βιταμίνες, οι ζουμεροί μας σύμμαχοι’

Στην αυλή του Ιερού Ναού του Αγίου Βλασίου, στις 6 Σεπτεμβρίου, στις 19:00 , το Λύκειον παρουσιάζει το βιωματικό εργαστήριο ‘ Φρούτα και βιταμίνες, οι ζουμεροί μας σύμμαχοι’ :’ γίνεται σε συνεργασία με τη διαιτολόγο-διατροφολόγο Φανή Παντούλα και στόχος μας είναι να ενημερωθούν τα παιδιά για το πόσο απαραίτητα είναι τα φρούτα και οι βιταμίνες στην καθημερινή τους διατροφή. Να κατανοήσουν ότι είναι οι σύμμαχοι υγείας και οι ασπίδες ενάντια στις λοιμώξεις. Είχαμε σκεφθεί να δώσουμε τη δυνατότητα στα παιδιά να παρασκευάσουν με τα φρούτα δικά τους εδέσματα. Όμως τελικά, για λόγους ασφαλείας, αποφασίσαμε , να τους προσφέρουμε εμείς συσκευασμένα φρούτα…».

8 Σεπτεμβρίου : Ξενάγηση,  περιήγηση στην παλιά πόλη με πέντε στάσεις και πέντε άγνωστες ιστορίες σε συνεργασία με τον εκπαιδευτικό Δημήτρη Γκαγκαλίδη

Στις 8 Σεπτεμβρίου, στις 18:30, το Λύκειον σε συνεργασία με τον εκπαιδευτικό Δημήτρη Γκαγκαλίδη μας καλεί να γνωρίσουμε…αλλιώς την Παλιά Πόλη :’η συνεργασία μας με τον κ. Γκαγκαλίδη συνεχίζεται. Είναι μια ξενάγηση, μια περιήγηση , ένας περίπατος με πέντε στάσεις και πέντε άγνωστες ιστορίες που διαδραματίστηκαν στην Παλιά Πόλη, που θα μας τις διηγηθεί με τον ιδιαίτερα γλαφυρό του τρόπο ο κ. Γκαγκαλίδης’.

Την ίδια ημέρα, στις 20:30, στην αυλή του Αγίου Βλασίου ο Απόστολος Δομτζίδης και η Νατάσα Μιχαηλίδου θα μαγέψουν μικρούς και μεγάλους με θέατρο σκιών και πρωταγωνιστή τον Καραγκιόζη στην παράσταση ‘Τα 82 εντάλματα’.

radio899.gr

Related posts

(video) – Φρεγάτα «Κίμων»: Μήνυμα Ισχύος από τον Κυριάκο Μητσοτάκη – «Πόλος Σταθερότητας η Ελλάδα στην Αν. Μεσόγειο»

xanthipost

 «Στήνεται» η Εμποροπανήγυρης στο Κολυμβητήριο – Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για τους πωλητές

xanthipost

Σοκ στην Αλεξανδρούπολη: Άγρια συμπλοκή ανηλίκων σε παιδική χαρά – Στο Νοσοκομείο μαθητής Λυκείου

xanthipost

Leave a Comment

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ