XanthiPost
ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

(video) – Ήχησε το πρώτο κουδούνι στα σχολεία της Ξάνθης – Επίσημος Αγιασμός στο 2ο ΓΕΛ

Μια  σχολική χρονιά  που διέπεται από Υγειονομικά Πρωτόκολλα – Ευχή όλων τα σχολεία να παραμείνουν ανοιχτά !

Με χαμόγελα και προσδοκίες για μια ομαλή σχολική χρονιά  ήχησε το πρώτο κουδούνι στα σχολεία  όλης της χώρας και στην πόλη της Ξάνθης και γέμισαν  οι αυλές και οι σχολικές τάξεις με τις φωνές των μαθητών και μαθητριών της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Ο επίσημος αγιασμός για τη νέα χρονιά τελέσθηκε στο 2ο ΓΕΛ Ξάνθης από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ξάνθης κ.κ. Παντελεήμων . Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Βουλευτής Ξάνθης του ΣΥΡΙΖΑ κ. Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης κ. Ευφραιμίδης, ο Προϊστάμενος της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης κ. Ιωαννίδης, οι Αντιδήμαρχοι Ξάνθης κ. Ζερενίδης και κ. Σουά, η Γενική Γραμματέας του Δήμου Ξάνθης κ. Ψωμά, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης καθώς και εκπρόσωποι του Δ’Σ’Σ’ και της Αστυνομίας, ο Διευθυντής του 2ου ΓΕΛ κ. Αργυρόπουλος και οι  εκπαιδευτικοί   της σχολικής μονάδας.

Αξίζει να τονιστεί ότι  ένα μέρος μόνο των μαθητών από κάθε τάξη έδωσε το παρών στην τελετή αγιασμού  στον προαύλιο χώρο του σχολείου , ενώ οι υπόλοιποι  μαθητές βρίσκονταν μέσα στις αίθουσες.

Μητροπολίτης  Ξάνθης  : Το 2ο Λύκειο έχει ανεβασμένο τον πήχη ψηλά …Αυτό τον πήχη λοιπόν της γνώσης και της παιδείας θα πρέπει όχι μόνο να τον κρατήσετε αλλά και να τον ανεβάσετε

Ο Σεβασμιώτατος μετα το πέρας του αγιασμού δήλωσε:  «….Αγαπητά μας παιδιά, εντιμότατοι άρχοντες, κύριε  προϊστάμενε της Δευτεροβάθμιας,  κύριε  Διευθυντά του 2ου Λυκείου…  Βλέπω, χαρούμενα ξεκούραστα πρόσωπα από τις διακοπές του καλοκαιριού και από αύριο αρχίζουμε τον καλό αγώνα για την κατάκτηση την γνώσης και της αρετής. Το 2ο Λύκειο  Ξάνθης έχει ανεβασμένο τον πήχη ψηλά. Αυτό τον πήχη λοιπόν της γνώσης και της παιδείας θα πρέπει όχι μόνο να τον κρατήσετε αλλά να τον ανεβάσετε…»

Τέλος ο Σεβασμιώτατος καλωσόρισε  τα παιδιά της Α’ Λυκείου και ευχήθηκε στους μαθητές της Γ’΄ Λυκείου καλή δύναμη στον καθημερινό  τους αγώνα,  καλή επιτυχία και μία καλή και ευλογημένη χρονιά.  

Χρήστος Ιωαννίδης : Είμαστε αρωγοί στην εκπαιδευτική διαδικασία των μαθητών και οι γονείς μπορούν να έχουν εμπιστοσύνη ως προς την εκπαίδευση των παιδιών τους

Ο Προϊστάμενος της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης κ. Ιωαννίδης έλαβε τον λόγο και αφού ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Ξάνθης  για τις ευχές του ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς, απηύθυνε χαιρετισμό στους επισήμους , και ευχήθηκε καλή σχολική χρονιά  σε όλους. Αμέσως  μετά αναφέρθηκε στην προηγούμενη ιδιαίτερη χρονιά που όπως δήλωσε ήταν  μία χρονιά με προκλήσεις για τους εκπαιδευτικούς . Επίσης δήλωσε ιδιαίτερα ευτυχής για την  μεγάλη επιτυχία που σημείωσαν οι μαθητές  του 2ου ΓΕΛ Ξάνθης στις πανελλήνιες.

Μιλώντας  εκ μέρους των εκπαιδευτικών δήλωσε ότι «…είμαστε αρωγοί στην εκπαιδευτική διαδικασία των παιδιών, και οι γονείς μπορούν να έχουν εμπιστοσύνη ως προς την εκπαίδευση των παιδιών τους και πρόσθεσε πως παράλληλα είμαστε υπεύθυνοι και για την καθημερινότητα των παιδιών και τα διάφορα ζητήματα που καθημερινά προκύπτουν .

Είμαστε πιο σοφοί ,διαχειριζόμενοι την πανδημία  , η οποία δεν έχει φύγει, σημείωσε ο κ. Ιωαννίδης και ευχήθηκε τέλος  να πάνε όλα καλά στους μαθητές και στις οικογένειές τους .

Νίκος Ευφραιμίδης, Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης : Μία σχολική χρονιά αρχίζει σήμερα όπου με σκέψεις, προκλήσεις, στόχους, ιδανικά και αξίες

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης  κ. Ευφραιμίδης  αφού χαιρέτησε τους παρευρισκόμενους δήλωσε μεταξύ άλλων «…Μία σχολική χρονιά αρχίζει σήμερα με σκέψεις, προκλήσεις, στόχους, ιδανικά και αξίες,  και όλα αυτά αποτελούν την καθημερινότητα στα σχολεία μας, σε κάθε εκπαιδευτική κοινότητα,  αποτελούν όμως  παράλληλα και την εξέλιξη των παιδιών μας στην κοινωνία. Μία κοινωνία που σήμερα δοκιμάζεται από κακές συγκυρίες , που εδώ  όλοι μας  πρέπει με επιμονή και υπομονή και πίστη και ιδιαίτερη προσοχή να συμβάλλουμε έτσι ώστε όλοι μαζί να επανέλθουμε στην κανονικότητα…»

Τέλος ο κ. Ευφραιμίδης ευχήθηκε ολόψυχα σε όλα τα παιδιά  μία ουσιαστική και γόνιμη διαδρομή σε κάθε εκπαιδευτική κοινότητα  και στους γονείς και τους εκπαιδευτικούς καλή δύναμη στο έργο τους.

Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, Βουλευτής Ξάνθης του ΣΥΡΙΖΑ : Όταν υπάρχει θέληση και πίστη μπορούμε να πετύχουμε τα πάντα – Να πιστεύετε σε αυτό που κάνετε

Ο Βουλευτής Ξάνθης του ΣΥΡΙΖΑ κ. Χουσεΐν Ζεϊμπέκ αφού χαιρέτησε τους παρευρισκόμενους, ευχαρίστησε για την θερμή υποδοχή από τον Διευθυντή του 2ου ΓΕΛ  και  αμέσως μετά αναφέρθηκε στην περσινή χρονιά η οποία όπως τόνισε ήταν πολύ δύσκολη χρονιά για όλους , με το lockdown και μακριά από το φυσικό περιβάλλον του σχολείου, κάτι  όμως που δεν στάθηκε εμπόδιο  στην επιτυχία των μαθητών του 2ου Λυκείου  στην εισαγωγή τους στα ΑΕΙ. Αυτό είναι μία μεγάλη επιτυχία δήλωσε  και πρόσθεσε πως «….όταν υπάρχει θέληση και πίστη μπορούμε να πετύχουμε τα πάντα..». 

Να πιστεύετε σε αυτό που κάνετε , κατέληξε ο κ. Ζεϊμπέκ.

Σοφία Ψωμά, Γενική Γραμματέας  Δήμου Ξάνθης : Θεωρώ ότι οι επιλογές στην εκπαίδευση θα σας ακολουθούν για πάντα, οπότε εύχομαι να έχετε την σωστή σκέψη και την καθοδήγηση ώστε να κάνετε για πάντα αυτό που σας αρέσει

Η  Γενική Γραμματέας  του Δήμου Ξάνθης  κ. Σοφία Ψωμά μετέφερε τους χαιρετισμούς και τις ευχές του Δημάρχου Ξάνθης  κ. Μανώλη Τσέπελη για την νέα σχολική χρονιά  και δήλωσε συγκινημένη γιατί  όπως επεσήμανε, φοίτησε και ίδια στο 2ο ΓΕΛ και συνέχισε : «…Θεωρώ ότι οι επιλογές στην εκπαίδευση θα σας ακολουθούν για πάντα, οπότε εύχομαι να έχετε την σωστή σκέψη και την καθοδήγηση ώστε να κάνετε για πάντα αυτό που σας αρέσει…» .

 Να έχετε κουράγιο  οι εκπαιδευτικοί και τα παιδιά και οι γονείς να σας δίνουν δύναμη για να εκπληρώσετε όλους σας τους στόχους., κατέληξε η κ. Ψωμά.

Γεώργιος Αργυρόπουλος, Διευθυντής 2ου ΓΕΛ Ξάνθης  : Πέρα από την πανδημία,  η περσινή χρονιά για το 2ο  ΓΕΛ ήταν μία πάρα πολύ δυνατή χρονιά, με πανελλήνια νίκη στον διαγωνισμό διαστημικής και πολλές διακρίσεις.

Ο Διευθυντής 2ου ΓΕΛ Ξάνθης  κ.  Γεώργιος Αργυρόπουλος  έλαβε τον λόγο και τόνισε μεταξύ άλλων  πως πέρα από την πανδημία,  η περσινή χρονιά για το 2ο ΓΕΛ ήταν μία πάρα πολύ δυνατή χρονιά,  αφού  όπως υποστήριξε «….είχαμε μία πανελλήνια νίκη στον διαγωνισμό διαστημικής και  πολλές  διακρίσεις  μαθητών στα πλαίσια της βαλκανιάδας  μαθηματικών και στην φυσική…»  

Το σχολείο μας πάει δυνατά και πιστεύω ότι  θα πάει ακόμη δυνατότερα  

Απευθυνόμενος στα παιδιά δήλωσε πως οι ορίζοντες τους είναι ανοιχτοί  και πρόσθεσε «…Εμείς είμαστε εδώ για να σας βοηθήσουμε ..» Τέλος απευθυνόμενος στους επίσημους  προσκεκλημένους, τους ευχαρίστησε θερμά για την παρουσία τους και πρόσθεσε «…Σας θέλουμε συμπαραστάτες  στην προσπάθεια του σχολείου μας να προσφέρει το καλύτερο στην κοινωνία της Ξάνθης..» .

Related posts

Αναβάλλεται η σημερινή Ποδηλατοβόλτα στο κέντρο της πόλης λόγω μη επιτρεπτών καιρικών συνθηκών

xanthipost

4η ΥΠΕ για αντιδράσεις νοσοκομειακών γιατρών: Εκπαιδεύονται από ειδική ομάδα για την αντιμετώπιση επείγοντος περιστατικού

xanthipost

Τραγωδία στην Ξάνθη: Νεκρός 21χρονος οδηγός μηχανής σε τροχαίο

xanthipost

Leave a Comment

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ