XanthiPost
HOT POST ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΘΕΜΑ

Εκεί που σμίγουν τα… οράματα με τα… ψιλά γράμματα και όλα τα «πλένει» ένας ποταμός

Ο κ. Μελισσόπουλος παρακολούθησε τη διημερίδα με τίτλο «Εκεί που σμίγουν τα Νερά με τα Γεφύρια», που διοργάνωσε το Σαββατοκύριακο ο Δήμος Κόνιτσας, σε συνεργασία με το Ελληνικό Δίκτυο Πόλεων με Ποτάμια (στο ΔΣ του οποίου κατέχει την θέση του Ταμία), την ΚΕΔΕ, την Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ και το Δίκτυο Δήμων Περιοχής Πίνδου.

Και ανήρτησε το «γεγονός» στα μέσα κοινωνική δικτύωσης , για να αναδείξει τη συμμετοχή του και παρεμπιπτόντως να αναφερθεί στο Όνειρό του για τον ποταμό Κόσυνθο.

Μόνο που καθώς ξεδιπλωνόταν το όνειρο του , που όντως συμπεριλήφθηκε μέσα στον προγραμματικό σχεδιασμό του συνδυασμού του οποίου είναι επικεφαλής, θυμόμαστε και ποιοι πρότειναν αυτό το όραμα.

Σαφέστατα  ως επικεφαλής της παράταξης, μάλλον έχει και το δικαίωμα της… οικειοποίησης. Το… copy paste, δηλαδή, θέσεων, προτάσεων και ιδεών ανθρώπων και πρώην συνεργατών του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι του διέφυγε εντελώς  να αναφέρει στην ανάρτησή του,  πως στη συγκεκριμένη εκδήλωση παραβρέθηκε ως επίσημος προσκεκλημένος του Δημάρχου Κόνιτσας, και ο Δήμαρχος Ξάνθης, Μανώλης Τσέπελης, γιατί αυτά είναι… ψιλά γράμματα.

Ακολουθεί το κείμενο που υποβλήθηκε στην επιτροπή της Ποιότητας Ζωής του Δήμου Ξάνθης

Πρόταση : Περιβαλλοντικό πάρκο Κόσυνθου «ΟΡΦΕΑΣ»

Τομέας :  Ποιότητα Ζωής

Προς τιμή του ιστορικού μουσικο-αθλητικού συλλόγου ΟΡΦΕΑΣ Ξάνθης. Στις 2 πλευρές του ποταμού Κόσυνθου θα εκτίνεται το νέο Περιβαλλοντικό Πάρκο «ΟΡΦΕΑΣ». Εκεί θα βρίσκονται διάδρομοι άθλησης και αναψυχής, μονοπάτια και ποδηλατόδρομοι. Τα μονοπάτια πεζοπορίας θα συνεχίζονται προς το βουνό και ενώνονται με το “Δίκτυο περιαστικών μονοπατιών Ξάνθης”, αλλά και το επιχειρησιακό πρόγραμμα «Μονοπάτια Πολιτισμού».  Το φυσικό παραποτάμιο περιβάλλον θα αναδεικνύεται με φωταγώγηση, σημεία ξεκούρασης, «φωλιές βιβλίων», εικαστικές θεματικές ενότητες με έργα γλυπτικής και συνθέσεις Ξανθιωτών καλλιτεχνών, χώρους αναψυχής και πικ νικ, δίπλα στο ποτάμι.

Οι ποδηλατόδρομοι του πάρκου ΟΡΦΕΑΣ θα ενώνουν την περιοχή Πανεπιστημίου (προκάτ) με το ΔΑΚ και προς την Πανεπιστημιούπολη, έτσι ώστε οι φοιτητές να μετακινούνται άνετα και με ασφάλεια με ποδήλατο. Για ποδήλατα MTB δημιουργείται παραποτάμια “Περιβαλλοντική διαδρομή” που συνεχίζει στο ανάχωμα Κόσυνθου, που μέσω των σημείων ΣΕΒΑΘ, Κουτσό, Πολύσιτος και καταλήγει στην Βυζαντινή Αναστασιούπολη (18 χλμ).

Ακόμη θα υπάρχουν υπαίθριοι χώροι εκδηλώσεων, event, yoga και μουσικών συναυλιών (river party). Μαζί με την “ενοποίηση” του πάρκου Λιμνίου και του αθλητικού πολυχώρου κολυμβητηρίου (Αθλούπολη ΑΡΙΩΝ), η Ξάνθη αποκτά νέα προοπτική στην καθημερινή ποιοτική διέξοδο των δημοτών.

Το Περιβαλλοντικό Πάρκο Κόσυνθου «ΟΡΦΕΑΣ» θα είναι άμεσα συνδεδεμένο με τις προτάσεις :

 «Αθλούπολη ΑΡΙΩΝ» 

«Τουριστικό τρενάκι Ξάνθης»

 «Εθελοντικό Δίκτυο Ξάνθης»

«Ποδηλατικοί Σταθμοί / Δίκτυο  “Bike Sharing”

Related posts

(video) – Η ενότητα, τα τσίπουρα και η σαφής τοποθέτηση Τιμούρ

xanthipost

Αγάπη για την Ξάνθη μας: Γιατί λείπουν τα ονόματα του κ. Τσακιρίδη και του κ. Διαφωνίδη από την πρόταση για το Βυζαντινό Κάστρο;

xanthipost

(video) – Σάτιρα – Ο αμανές του πόνου… χρόνια τώρα!

xanthipost

Leave a Comment

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ