xanthipost.gr
ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

(video) – Τα γιορτινά της φόρεσε σήμερα η Ξάνθη – Κατάθεση στεφάνων στο ηρώο της πόλης – Δηλώσεις επισήμων

Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο  Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας κ. Αντώνιος Οικονόμου

Με την καθιερωμένη επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο της πόλης, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ. Παντελεήμονος τιμήθηκε σήμερα το πρωί η 102η απελευθέρωση της Ξάνθης.

Ακολούθησε η κατάθεση στεφάνων από τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας κ. Αντώνιος Οικονόμου, τον Δήμαρχο Ξάνθης, τον Αντιπεριφερειάρχη ΑΜΘ, τον Στρατηγό Διοικητή Δ΄ΣΣ,  τον εκπρόσωπο του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου, τον εκπρόσωπο του Αστυνομικού Δ/ντή, το Δ/ντή Πυροσβεστικής, τον Λιμενάρχη και από εκπροσώπους πολιτικών κομμάτων και συλλογικοτήτων. Τιμές επίσης  απέδωσε ο  Σαλπιγκτής του Δ’Σ.Σ.

Μητροπολίτης Ξάνθης : Εκείνο που έχει ανάγκη η πατρίδα μας και είναι πάρα πολύ σημαντικό,  είναι η ενότητα, γιατί ενωμένοι αντιμετωπίσαμε όλα τα προβλήματα και όλες τις δυσκολίες – Χρόνια πολλά και ευλογημένα!

Ο Σεβασμιώτατος δήλωσε πως 102 χρόνια ο λαός της πόλης μας και της περιοχής μας γιορτάζει αυτήν την σημαντική μέρα της ανάκτησης της ελευθερίας μετά από 500 και πλέον χρόνια. «…Δοξάζουμε τον Θεό και ευχαριστούμε την Παναγία μας της Αρχαγγελιώτισσα που ήταν η παρηγοριά του λαού και τότε και τώρα και πάντοτε. Και τιμούμε  όλους εκείνους που θυσιάστηκαν για να ζούμε εμείς τώρα ελεύθεροι. ..» υπογράμμισε ο Σεβασμιώτατος και πρόσθεσε : «…Η πατρίδα μας όπως και όλος ο  πλανήτης περνάει δύσκολα λόγω της πανδημίας. Εκείνο που χρειάζεται πάντα στην ζωή μας, ιδιαίτερα όμως αυτή την περίοδο, είναι προσευχή και προσοχή. Να ακούμε τις υγειονομικές υπηρεσίες που θέλουν να διαφυλάξουν την υγεία του λαού μας. Εκείνο που έχει ανάγκη η πατρίδα μας είναι η ενότητα, γιατί ενωμένοι αντιμετωπίσαμε όλα τα προβλήματα και όλες τις δυσκολίες. Χρόνια πολλά και ευλογημένα…» κατέληξε ο Μητροπολίτης Ξάνθης.

Αντώνιος Οικονόμου, ΓΓ του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας: Χρόνια πολλά στην όμορφη Ξάνθη της Θράκη μας

Ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας κ. Αντώνιος Οικονόμου, εκπροσώπησε την κυβέρνηση στην σημερινή επέτειο και αμέσως μετά το πέρας των εκδηλώσεων  αφού ευχήθηκε χρόνια πολλά στην όμορφη Ξάνθη, δήλωσε πως  σήμερα είναι μια ημέρα εθνικής μνήμης, συγκίνησης και περισυλλογής,  μία μέρα επαγρύπνησης για όλους μας και πάντα να θυμόμαστε τα προτερήματα της φυλής μας γιατί βιώνουμε δύσκολες εποχές.

Μανώλης Τσέπελης , Δήμαρχος Ξάνθης: Τιμούμε όσους θυσιάστηκαν για να είμαστε ελεύθεροι

Ο Δήμαρχος Ξάνθης στα πλαίσια των δηλώσεών του μετά το πέρας των εκδηλώσεων δήλωσε πως  σήμερα τιμούμε όσους θυσιάστηκαν για να είμαστε ελεύθεροι και πρόσθεσε:

 «…Είμαστε έτοιμοι, αν ποτέ χρειαστεί, να δώσουμε την ζωή μας για αυτόν τον ευλογημένοι τόπο και θα το κάνουμε..»

Νίκος Ευφραιμίδης, Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης  : Γιορτάζουμε 102 χρόνια ελεύθερης ζωής και όλοι εμείς τιμούμε όλους αυτούς που με αρετή, τόλμη και θυσίες μας την χάρισαν

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης  κ. Νίκος Ευφραιμίδης με αφορμή την επέτειο απελευθέρωσης της Ξάνθης δήλωσε πως σήμερα γιορτάζουμε 102 χρόνια ελεύθερης ζωής και όλοι εμείς τιμούμε όλους αυτούς που με αρετή, τόλμη και θυσίες μας την χάρισαν. Επίσης σημείωσε πως παράλληλα τιμούμε όλους εκείνους που όλα αυτά τα χρόνια με αγώνες και πρόοδο διατήρησαν την ελευθερία, μεταβιβάζοντας την ευθύνη σε όλους εμάς που με σεβασμό στους προγόνους μας πρέπει να τη διατηρήσουμε. Και κατέληξε «…Όλοι μαζί με υπομονή και επιμονή πρέπει ενωμένοι να επαναφέρουμε την κανονικότητα στην ζωή μας. Χρόνια πολλά .. χρόνια ελεύθερα..» .  

Related posts

(video) – Βουλή: Καταψηφίστηκε η πρόταση δυσπιστίας με 159 κατά και 141 υπέρ

xanthipost

Η εξοικείωση των μαθητών με την καθημερινή λειτουργία του Δήμου Ξάνθης, συνεχίζεται με επιτυχία

xanthipost

Πολιτική Προστασία Δήμου Ξάνθης -Δήλωση Εφαρμογής των μέτρων πυρασφάλειας έως 30/4/2024

xanthipost

Leave a Comment

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ